Gurman: Τα AirPods θα αποκτήσουν χαρακτηριστικά βελτίωσης της ακοής

apple airpods, Gurman: Τα AirPods θα αποκτήσουν χαρακτηριστικά βελτίωσης της ακοής

Τα AirPods της Apple θα μπορούσαν να αποκτήσουν πιο σημαντικά χαρακτηριστικά για την βελτίωση της ακοής μέσα στα επόμενα ένα-δυο χρόνια, σύμφωνα με τον αναλυτή Mark Gurman του Bloomberg.

Στην τελευταία έκδοση του ενημερωτικού δελτίου του “Power On”, ο Gurman είπε ότι πιστεύει ότι η Apple “θα αναβαθμίσει τα AirPods για να γίνουν ένα εργαλείο υγείας τα επόμενα δύο χρόνια”, προσθέτοντας “την ικανότητα λήψης δεδομένων ακρόασης κάποιου είδους”.

Ήδη τα τελευταία χρόνια η εταιρεία έχει προσθέσει χαρακτηριστικά σχετικά με την ακοή, όπως το Live Listen και το Conversation Boost, αλλά ο Gurman σημείωσε ότι τέτοιες λειτουργίες δεν έχουν εγκριθεί ακόμη από τον FDA ή δεν έχουν σχεδιαστεί για να χρησιμεύουν ως αντικατάσταση ακουστικού βαρηκοΐας. Περιμένει, ωστόσο, ότι τα επόμενα χρόνια, τέτοιου είδους λειτουργίες θα γίνουν πιο επίσημες.

Ο αναλυτής της Apple Ming-Chi Kuo είχε προηγουμένως επισημάνει την πρόθεση της εταιρείας να προσθέσει δυνατότητες βιομετρικής παρακολούθησης της υγείας στα μελλοντικά μοντέλα AirPods. Τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας της εταιρείας έκαναν λόγο για ένα σύστημα παρακολούθησης φυσικής κατάστασης που βασίζεται σε ακουστικά και ενσωματώνει έναν προηγμένο βιομετρικό αισθητήρα για τον εντοπισμό φυσιολογικών μετρήσεων, όπως θερμοκρασία, καρδιακό ρυθμό, επίπεδα εφίδρωσης και άλλα, μέσω της επαφής με το δέρμα και μέσω ενσωματωμένων αισθητήρων κίνησης. Ο αντιπρόεδρος τεχνολογίας της Apple, Kevin Lynch, άφησε επίσης να εννοηθεί ότι τα AirPods θα μπορούσαν να αποτελέσουν πηγή πρόσθετων δεδομένων υγείας στο μέλλον.

Οι νέες δυνατότητες βελτίωσης της ακοής δεν θα εξαρτώνται απαραίτητα από την κυκλοφορία νέων AirPods, καθώς τα τρέχοντα μοντέλα περιέχουν ήδη ηχεία και μικρόφωνα για την υποστήριξη τέτοιων λειτουργιών. Άρα, οι νέες λειτουργίες θα μπορούσαν να προωθηθούν σε υπάρχουσες συσκευές μέσω μιας ενημέρωσης υλικολογισμικού.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple iPad Air iPad Pro

iPad Air & iPad Pro: Τα νέα μοντέλα θα κυκλοφορήσουν τελικά το Μάιο

Η Apple θα παρουσιάσει νέα μοντέλα iPad Pro και iPad Air στις αρχές Μαΐου, σύμφωνα με τον Mark Gurman του Bloomberg.

Smartphones Apple featured iOS

iPhone 12: Αποκτά υποστήριξη ασύρματης φόρτισης Qi2 15 W με το iOS 17.4

Η Apple κυκλοφόρησε το iOS 17.4 που περιλάμβανε όλα τα μέτρα που πήρε για να συμμορφωθεί με τον νέο νόμο της ΕΕ για τις ψηφιακές αγορές.

Smartphones Apple featured Google

Η Google αποκαλύπτει πότε η Apple θα προσθέσει υποστήριξη RCS στο iPhone

Τον περασμένο Νοέμβριο, η Apple υποχώρησε και συμφώνησε να υποστηρίξει το RCS σε iPhone, μετά από πολύχρονες πιέσεις της Google και άλλων.

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.