Honda Asimo, Νέες κινήσεις και αυτόνομη συμπεριφορά από το ανδροειδές ρομπότ

O Asimo, το ανδροειδές ρομπότ που αναπτύσσει τα τελευταία χρόνια η Honda απέκτησε νέες κινήσεις και τη δική του συμπεριφορά που του επιτρέπει να συνεχίζει να κινείται αυτόνομα χωρίς κάποιο έλεγχο. Ο Asimo μπορεί πλέον να προχωράει προς τα πίσω, να κάνει κουτσό με το ένα πόδι και να πραγματοποιεί πιο λεπτές εργασίες όπως να ανοίγει μπουκάλια και να σερβίρει σε ποτήρι.

Πηγή

Σχόλια

  • Σε 20 χρόνια από τώρα, τουλάχιστον σε πειραματικό στάδιο, θα υπάρχουν ρομπότ που θα τα κάνουν όλα για εμάς αντί για εμάς... όπως στην ταινία i-robot με τον will smith.

    Οι τεράστιες χωρητικότητες σκληρών δίσκων σε μικρό μέγεθος, θα βοηθήσουν πολύ στην αποθήευση μεγάλου μέρους του A.I. στον "εγκέφαλο" του εκάστοτε ανδροειδούς.

    Μην ξεχνάμε πως δεν μπορούσε να διανοηθεί ο ανθρωπινος νους ότι κάποια μέρα θα υπάρξουν συσκευές όπως τα κινητά... κι όμως σήμερα είναι μέρος της πραγματικότητας.

    Ίσως σε 40 χρόνια, να έχουμε κι εμείς τον προσωπικό μπάτλερ μας στα γεράματά μας...

  • πολύ μπροστά η Honda έχει αναπτύξει το καλύτερο ρομπότ στον κόσμο αυτό είναι τεχνολογία

  • έχω δει πολλά robot στο youtube άλλα αυτό είναι το μοναδικό που κάνει τόσο γρήγορες κινήσεις . μέχρι και ο τρόπος που έβαλε τον χυμό στο ποτήρι είναι ανθρώπινος με ποιο πολύ σταθερότητα

  • Θα έλεγα να μην αποκτήσουν και πολύ νοημοσύνη τα robot γιατί μετά θα έχουμε άλλου είδους ζητήματα.

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Κώστας Βλαχάκης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.