Πως να χωρέσετε 100 τετραγωνικά σε μόλις 24 [video]

Ο Christian Schallert, κάτοικος Βαρκελώνης, βρήκε έναν πολύ ενδιαφέροντα τρόπο να αξιοποιήσει το μόλις 24 τετραγωνικών μέτρων διαμέρισμα του, ώστε να χωρέσει όλα εκείνα που χρειάζεται ένας άνθρωπος στην καθημερινή του ζωή. Στο βίντεο που ετοίμασε ο ίδιος βλέπουμε πως μεταμόρφωσε ένα ερείπιο σε ένα πολύ όμορφο σπίτι που παρέχει όλες τις ανέσεις και θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως το σπίτι του μέλλοντος.

Η εποχή που ζούμε απαιτεί ξεχωριστές λύσεις στα καθημερινά μας προβλήματα. Ο Christian Schallert μας αποδεικνύει με έξυπνο τρόπο ότι δεν χρειάζονται ούτε πολλά χρήματα, ούτε τεράστιος χώρος για να φτιάξουμε το σπίτι των ονείρων μας. Στα 24 τετραγωνικά του σπιτιού του κατάφερε και χώρεσε πράγματα που σε άλλη περίπτωση θα απαιτούσαν ακόμα και 100 τετραγωνικά.

Αυτό που έχει καταφέρει είναι να αξιοποιήσει κάθε γωνία του δωματίου του, ενώ δεν δίστασε να τοποθετήσει τη ντουζιέρα μέσα στον υπόλοιπο χώρο για να μην χάσει έστω και λίγα τετραγωνικά. Στα highlights του σπιτιού θα έβαζα πρώτα απ’ όλα το κρεβάτι, το οποίο αποθηκεύεται κάτω από το υπερυψωμένο μπαλκόνι και το ράφι για τα περιοδικά στην τουαλέτα. Το αποτέλεσμα φαίνεται ωραίο και λειτουργικό, ιδιαίτερα για κάποιον εργένη που περνά τον περισσότερο χρόνο της ζωής του εκτός σπιτιού και δεν θέλει να διαθέσει τα χρήματα σε κάποιο υψηλό ενοίκιο. Θα μπορούσατε να ζήσετε σε ένα τέτοιο σπίτι;

Πηγή

Σχόλια

  • Άνοιξε - κλείσε - άνοιξε - κλείσε τα ντουλάπια σε κάνα χρόνο θα θέλουνε όλα άλλαγμα :P . Πάντως πέρα του αστείου, πολύ πρακτικό το δωμάτιο.

  • NoΜίζω θα μπορούσα! Φαίνεται ωραίο! Αν και δεν μπορείς να φιλοξενείς άτομα :P

  • Ωραίο! Αλλά αν ήταν λιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιίγο πιο μεγάλο θα 'ταν μια χάρα :)

  • Οι φιλοξενουμενοι κατω απο το μπαλκονι, αφου βγει το κρεβατι. ;-)

  • Καλά ο τύπος είναι θεός!!!Έχει αξιοποιήσει τέλεια τον χώρο!Ειδηκά αυτό με το κρεβάτι κάτω από το μπαλκόνι είναι το αποκορύφομα...αλλά γενικά με ένα τέτοιο σπίτι καλύπτεις αρκετές από τις ανάγκες σου...Δεν μπορώ να πω με σιγουριά αν θα ήθελα να ζήσω σε ένα τέτοιο σπίτι αλλά σίγουρα αν είχα την ευκαιρία θα το δοκίμαζα....

  • Ωραιος, πολυ μερακι και πολυ ταξη. Κανει βεβαια κακες παρέες και διαβάζει "αντρικά" περιοδικά.

    Επίσης δεν εχει φούρνο παρα μονο μικροκύματα. :P

  • Πραγματικά απίστευτο! Αυτός ο άνθρωπος πιστεύω πως είναι ο πιο κατάλληλος για να σχεδιάζει τροχόσπιτα!

  • Ειναι πολυ ωραιο σαν ιδεα και αρκετα εξυπνο αλλα δεν νομιζω να μπορουσα να ζησω σε 24 τετραγωνικα την υπολοιπη ζωη μου,θα φρικαρω!Για φοιτητικη ζωη πιστευω οτι ειναι ιδανικο που ειναι 3-4 χρονια!

  • Καλά μιλάμε ο τύπος δεν παίζεται!
    Τέτοια μυαλά βλέπεις και απορείς μετά γιατί να έχουν "μερικοί" τεράστια σπίτια που δεν τους "αξίζουν" κιόλας!

  • Πολυ ωραιο μπραβο στο παλικαρι αλλα τον ειδατε ποσα κιλα ειναι?
    Ενας πιο εύσωμος στη ντουζερια ΔΕΝ χωραει.

  • άντε μετά να έρθει και κανένας κλέφτης,
    θα φύγει με άδεια χέρια

  • Πάρα πολύ καλό. Αλλά όντως... λίγα παραπάνω τετραγωνικά και θα ήταν τέλειο. Δεν μας είπε πόσο κόστισε όλη αυτή η αλλαγή.

    Τέλεια. Τώρα θα ήθελα και το τηλ. του! ;-)

  • Έχω ζήσει σε μικρό σπίτι για 2 χρόνια σαν φοιτητής....και πιστέψτε με δεν παλεύονται αυτά τα τετραγωνικά... ούτε καν τα 30 δεν παλέυονται...μπορεί να σου φαίνεται καλή σαν ιδέα αλλά μετά απο λίγο καιρό απλά βαριέσαι να τα κάνεις ΟΛΑ (σχεδόν ολα) στον ίδιο χώρο... Ύπνος φαγητό άραγμα σε τηλεόραση ή και υπολογιστή,ξεμοναχιάσματα νεαρών κορασίδων με την τσίκνα απ' το ψητό που προσπάθησες να φτιάξεις για να εντυπωσιάσεις.... ΟΛΑ στον ίδιο χώρο....
    Απλά δεν γίνεται...
    Κάποια στιγμή στην βαράει σαν και εμένα και μετά για να αποβάλεις το τραύμα της κλεισούρας πάς και νοικιάζεις ένα δυομισάρι 3ου Ορόφου με 2 κρεβατοκάμαρες καθιστικό κουζίνα μπάνιο γίγας και 3 μπαλκόνια σε 95 τ.μ απλά και μόνο για να είσαι αυτός που στο σπίτι του μαζέυονται όλοι και γίνονται λόγο χώρου όλα τα ΠΑΡΤΥΥΥΥΥΥ και μετά έχεις πρόβλημα με τους γείτονες....αλλά απο χώρο? Βασιλιάς....

  • Vasili έχει απόλυτο δίκιο. Δεν μπορείς να είσαι κλεισμένος σε ένα χώρο συνέχεια.Έγω τουλάχιστον δεν την πάλευα.

    Πάντως το σπίτι μοιάζει με το σπίτι του bruce willis στο 5ο στοιχείο .
    Ειδικά αυτό με το κρεβάτι και τα ντουλάπια. Προφανώς προς τα εκεί είναι το 'μέλλον'.

  • Θα ήταν το ιδανικό σπίτι σαν... δεύτερη κατοικία. Φαντάζομαι (ευτυχώς ακόμα) αυτό το χώρο σε μια πόλη πχ Βερολίνο. Και να πηγαίνω για τριήμερα ή και παραπάνω, να μένω εκεί. Μόνος ή με παρέα. Έτσι κι αλλιώς τα αεροπορικά είναι φθηνότερα από μια διαδρομή Θεσσαλονίκη - Αθήνα με αυτοκίνητο. Οπότε...

    Πάντως συμφωνώ απόλυτα με τον Vasilis_G. Ένας χρόνος σε αυτό το σπίτι, είναι αρκετός για να σου δημιουργήσει ψυχολογικά προβλήματα

  • Κάνουμε πλάκα τώρα? Όταν μετράμε τα τετραγωνικά του σπιτιού παιδιά μετράμε και τον τοίχο μέσα. Οι τοίχοι στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι 10 τ.μ. με το πάχος που έχουν. Άμα βάλεις και το μπαλκόνι που το χρησιμοποιεί, πας καμια 40αριά. Δηλαδή η πατέντα είναι το κρεβατι αν έχω καταλάβει. Σιγά!!! Ένα φοιτητικό σπίτι είναι με καναπέ που γίνεται και κρεβάτι όπως όλα τα άλλα.

  • Κοιτάξτε μένω σε ένα πάρα πολύ μεγάλο σπίτι, οπότε δεν μπορώ να με φανταστώ να κάνω τα ΠΑΝΤΑ σε ένα μόνο χώρο, ούτε καν να μένω σε πολυκατοικία. Αλλά για ολοιγοήμερες διακοπές καλό είναι. Όμως εκτός του άλλου το πολύ σε 2 χρόνια θα θέλουν τα πάντα άλλαγμα.

  • ειναι απλα υπεροχο! ζουσα χωρις αμφιβολια σε ενα τετοιο σπιτι! μου φαινεται ομως οτι ολες αυτες οι εγκαταστασεις δεν θα κοστισαν και λιγα..

  • Μισές δουλειές έκανε ο ξυλουργός. Εφόσον έβαλε πόρτα ντουλαπιού και μπροστά στην κουζίνα (έλεος)... δεν καταλαβαίνω γιατί δεν το έντυσε όλο με πόρτες. Πριν κάνεις ένα βήμα δηλαδή, να ανοίγεις και το αντίστοιχο ντουλαπάκι για να πατήσεις στο πλακάκι που κρύβεται από κάτω.

  • Θα μπορουσα πιστευω να ζησω για καποια χρονια ως εργενης σε ενα τετοιο σπιτι, αλλα για δευτερο ατομο δεν το συζηταμε! Σκεφτειτε μονο να θελει ο ένας να κοιμηθει και ο αλλος να δει τηλεοραση... Απλα δεν χωρανε!

  • Πολύ έξυπνο και λειτουργικό το concept με τον έναν χώρο για όλες τις δουλειές.Ιδικά το κρεβάτι κάτω απο το μπαλκόνι είναι τρελό!Το μόνο που με χαλάει είναι το ντούς που είναι λίγο μικρό αλλά κατά τα άλλα το σπίτι είναι φοβερό!

  • respect! εξαιρετικά καλή εκμεταύλευση χώρου!
    αν και συμφωνώ με όλους σας σε όλα. Καλό για λίγα χρόνια και για εργένη. Μέχρι εκεί δυστυχώς.

  • και καλά όταν είσαι νέος και αντέχεις, αλλά όταν μεγαλώσεις τί παίζει? Ειδικά το κρεβάτι χρειάζεται πολύ δύναμη για να τραβηγχτεί.

  • "Ο χρήσιμος άνθρωπος με χώμα και νερό φτιάχνει πηλό, ο άχρηστος, λάσπη".. Το παλικάρι έχει κάνει καταπληκτική δουλειά! Βρήκε ένα ερείπιο και το μετέτρεψε σε κατοικήσιμο χώρο. Το βασικότερο όλων λοιπόν, είναι πως.. είναι δικό του! Του ανήκει! Όλοι θα μπορούσαν άνετα να ζήσουν σε ένα τέτοιο σπίτι. Η ερώτηση όμως θα έπρεπε να είναι...Θα μπορούσες να "φτιάξεις" απο το τίποτα κάτι τέτοιο για να ζήσεις?

  • καλο μα που ειναι ο υπολογιστης τπυ και δηλαδη οτν κανει μπανιο ολοι οι αλοι θα μπορουν να τον βρεπουν.

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Αλέξανδρος Παππάς

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.