Όταν με το iPhone X, η Apple έφερε το Face ID, αναλυτές εκτίμησαν ότι με το σύστημα TrueDepth η εταιρεία πήρε ένα προβάδισμα 2.5 χρόνων από τους Android ανταγωνιστές. Ωστόσο, η Huawei έχει δείξει στο παρελθόν ότι δεν θέλει να υστερεί. Η Huawei επιμένει να ανταγωνίζεται την Apple στο δικό της “γήπεδο” και θυμίζουμε ότι […]
Όταν με το iPhone X, η Apple έφερε το Face ID, αναλυτές εκτίμησαν ότι με το σύστημα TrueDepth η εταιρεία πήρε ένα προβάδισμα 2.5 χρόνων από τους Android ανταγωνιστές. Ωστόσο, η Huawei έχει δείξει στο παρελθόν ότι δεν θέλει να υστερεί.
Η Huawei επιμένει να ανταγωνίζεται την Apple στο δικό της “γήπεδο” και θυμίζουμε ότι λίγες μέρες πριν φέρει η Apple το iPhone 6s ανακοίνωσε το δικό της κινητό με “Force Touch”. Αυτή τη φορά στόχος της είναι η τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου.
Μετά την επίσημη ανακοίνωση του Honor V10 smartphone, στο τέλος της παρουσίασης η Huawei μας έδωσε ένα teaser για “depth-sensing camera system, το οποίο είναι παρόμοιο με το TrueDepth setup της Apple, αλλά υποστηρίζει ότι είναι πολύ καλύτερο.
Όπως και το TrueDepth, το σύστημα της Huawei θα βασίζεται σε infrared και ένα projector για να χαρτογραφεί το πρόσωπο του χρήστη. Όμως, έχει την ικανότητα να συλλαμβάνει 300.000 σημεία σε 10 δευτερόλεπτα, πράγμα που σημαίνει ότι είναι 10 φορές πιο πάνω από τις ικανότητες που έχει το iPhone X σήμερα.
Σύμφωνα με την Huawei, το δικό της σύστημα αναγνώρισης προσώπου θα είναι αρκετά ασφαλές για να μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ταυτοποίηση mobile payments, ενώ σου δίνει πρόσβαση στο κινητό σε μόλις 400 milliseconds.
Η νέα τεχνολογία της Huawei μοιάζει πράγματι πολλά υποσχόμενη, αλλά δεν είναι ακόμη έτοιμη, δεν έχει ενσωματωθεί σε κάποια από τις συσκευές της και δεν έδωσε πληροφορίες για το πότε θα έρθει. Στα χαρτιά μοιάζει να είναι καλύτερη από την Apple, αλλά μέχρι να έρθει στην αγορά, η Apple έχει το προβάδισμα.
Τα iPhone 17 Pro Max, 17, 17 Pro, 16 και 16e κατέκτησαν 5 από τις 10 κορυφαίες θέσεις στις παγκόσμιες πωλήσεις smartphone το Q4 2025, σύμφωνα με Counterpoint Research.
Η Foxconn φέρεται να έχει ξεκινήσει δοκιμαστική παραγωγή του πρώτου foldable iPhone. Οθόνη 7,7 ιντσών, σχεδιασμός τύπου βιβλίου και iOS 27 με foldable βελτιστοποιήσεις — αυτά ξέρουμε μέχρι τώρα.
ΣΥΖΗΤΗΣΗ
Προσθήκη σχόλιου