H Huawei λέει ότι έφτιαξε καλύτερη αναγνώριση προσώπου από την Apple

Huawei apple face recognition, H Huawei λέει ότι έφτιαξε καλύτερη αναγνώριση προσώπου από την Apple

Όταν με το iPhone X, η Apple έφερε το Face ID, αναλυτές εκτίμησαν ότι με το σύστημα TrueDepth η εταιρεία πήρε ένα προβάδισμα 2.5 χρόνων από τους Android ανταγωνιστές. Ωστόσο, η Huawei έχει δείξει στο παρελθόν ότι δεν θέλει να υστερεί.

Η Huawei επιμένει να ανταγωνίζεται την Apple στο δικό της “γήπεδο” και θυμίζουμε ότι λίγες μέρες πριν φέρει η Apple το iPhone 6s ανακοίνωσε το δικό της κινητό με “Force Touch”. Αυτή τη φορά στόχος της είναι η τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου.

Μετά την επίσημη ανακοίνωση του Honor V10 smartphone, στο τέλος της παρουσίασης η Huawei μας έδωσε ένα teaser για “depth-sensing camera system, το οποίο είναι παρόμοιο με το TrueDepth setup της Apple, αλλά υποστηρίζει ότι είναι πολύ καλύτερο.

Όπως και το TrueDepth, το σύστημα της Huawei θα βασίζεται σε infrared και ένα projector για να χαρτογραφεί το πρόσωπο του χρήστη. Όμως, έχει την ικανότητα να συλλαμβάνει 300.000 σημεία σε 10 δευτερόλεπτα, πράγμα που σημαίνει ότι είναι 10 φορές πιο πάνω από τις ικανότητες που έχει το iPhone X σήμερα.

Σύμφωνα με την Huawei, το δικό της σύστημα αναγνώρισης προσώπου θα είναι αρκετά ασφαλές για να μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ταυτοποίηση mobile payments, ενώ σου δίνει πρόσβαση στο κινητό σε μόλις 400 milliseconds.

Η νέα τεχνολογία της Huawei μοιάζει πράγματι πολλά υποσχόμενη, αλλά δεν είναι ακόμη έτοιμη, δεν έχει ενσωματωθεί σε κάποια από τις συσκευές της και δεν έδωσε πληροφορίες για το πότε θα έρθει. Στα χαρτιά μοιάζει να είναι καλύτερη από την Apple, αλλά μέχρι να έρθει στην αγορά, η Apple έχει το προβάδισμα.

Διαβάστε επίσης: Honor Animoji: Η “καλύτερη” απάντηση της Huawei σε Apple και iPhone X

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

14 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Κώστας Ζ.

Νόμιζα ότι το έκανε ηδη η Oneplus στο 5Τ της…

micr0g

Η εταιρία με τους απόλυτους κλώνους.
Μπα οχι ευχαριστω Huawei.

Theo

Σίγουρα θα είναι ενδιαφέρον να το δούμε.. Ας ελπίσουμε να ισχύει.

blackRider21

micr0g επειδη αντιγραφη δεν σημαινει οτι δεν προσθετη δικα της στοιχεια, τα οποια κανουν τα κινητα της καλυτερα απο της apple

micr0g

blackRider21 design iphone στα παλιοτερα μοντελα της,λειτουργικο α8λιο εκανε το android ολοιδιο με iOS,προσπα8ησε να βαλει forcetouch αλλα το εκανε σα τα μουτρα της,οπως και η samsung (s8 εχω) και τωρα αλλη μια αντιγραφη με το TrueDepth.
Οκ ενταξει της εταιριας της αρεσει να ειναι αντιγραφο της apple αλλα δεν παμε που8ενα ετσι.Προσωπικα μου αρεσει το mate 10 pro αλλα με χαλαει το software.

micr0g

Να φανταστω πως το κουτελακι επανω 8α ειναι ομοιο της apple?

Chris _BMW

Οταν ΘΑ το εμφανίσει σε μαζική παραγωγή τότε θα μπορούμε να συγκρίνουμε …
Μεχρι τότε θα περιμένουνε .. οπως κ η Apple άλλωστε .. η οποία δεν θα το εξελίξει .. ΟΧΙ..
Θα περιμένει τη Huawei κ την κάθε Huawei να βγάλει το δικό της …
Συνεχίστε να χορεύετε στους ρυθμούς της αντί να βγάλετε κάτι διαφορετικό ..
Σε αυτό το σημείο μεχρι στιγμής παραδέχομαι την Samsung γιατι μου άρεσε πολυ το σκεπτικό της ,όλη η οθόνη να ειναι αισθητήρας κ ανάλογα ποια εφαρμογή πατάς να σε αναγνωρίζει κ να ξεκλειδώνει .

micr0g

Chris _BMW το κατι διαφορετικο δεν ξερω που το βλεπεις.

Chris _BMW

@micr0g

Ξανά διάβασε σε παρακαλώ το σχόλιο μου κ θα καταλάβεις οτι δεν το βλέπω πουθενά το κάτι διαφορετικό ..

Chris _BMW

Αν εννοείς βεβαια την πατέντα που κατέθεσε κ εγκρίθηκε απο τη Samsung, ναι ειναι κάτι διαφορετικό καθότι σκέφτεται -αν κατάλαβα καλα- να χρησιμοποιεί όλο το πάνελ σαν σαρωτή του αποτυπώματος .
Αυτό ειναι κάτι που δεν το έχουμε ξανά δει μου αρέσει κ το επικροτώ .

ΝΙΚΟΣ

Άσχετο (ίσως όχι κ τόσο). Θυμάμαι το ντόρο για την ιδέα της τοποθέτηση καμερών στους δρόμους και τις αντιδράσεις που υπήρχαν και υπάρχουν. Το απόλυτο inception θα είναι ένας πιτσιρικάς με κουκούλα να σπάει κάμερες της τροχαίας και να έχει ένα smartphone του οποίου η τοποθεσία δεν απενεργοποιείται ποτέ 100 % η κάμερα του διαβάζει με λεπτομέρεια πρόσωπα που οι κάμερες που σπάει, ούτε καν πλησιάζουν. Επίσης το smartphone το προσέχει μη του σπάσει, σαν τα μάτια του.

James

Να υπάρχει στάνταρ ένας αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων και από εκεί και πέρα ας βάλουν ό,τι παιχνιδάκι θέλουν

giorgosgek

@micr0g p9 , p10 , mate 10 , honor , εχεις κατι να πεις ; Mε πρωτοτυπα design και διπλες καμερες πριν απο τη μεγαλη εταιρεια και φλερταρει να της φαει τη θεση.

keysmith

Γιατί το δακτυλικό αποτύπωμα τι έχει; μια χαρά δουλεύει και πιο ασφαλές είναι.

Ποιος ο λόγος της αναγνώρισης προσώπου; Τι παραπάνω προσφέρει εκτός από μείωση λειτουργικότητας (πολλά τα παραδείγματα)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone: 6 tips για την κάμερα που πρέπει να γνωρίζει κάθε χρήστης

Τα πιο πρόσφατα iPhone έχουν πολλά χαρακτηριστικά κάμερας που αξίζει να χρησιμοποιήσετε, όπως Λειτουργία Πορτραίτου και Στυλ Φωτογραφίας.

Business Apple TSMC

TSMC: Σχεδιάζει να παράγει τσιπ 1,6 nm το 2026

Η TSMC, η κατασκευάστρια εταιρεία τσιπ με πελάτες όπως η Apple, ανακοίνωσε σχέδια για την παραγωγή εξαιρετικά προηγμένων τσιπ 1,6 nm.

Gear Apple Apple Watch

Apple Watch Series X: Μπορεί να χρησιμοποιεί λεπτότερο υλικό μητρικής πλακέτας όπως το iPhone 17

Ο Kuo είχε πει ότι το Apple iPhone 17 Pro που έρχεται το 2025 θα μπορούσε να χρησιμοποιεί μια κύρια πλακέτα χαλκού με επίστρωση ρητίνης.

Smartphones Apple iPad iPad Air

iPad Air 12,9 ιντσών: Χωρίς οθόνη Mini LED τελικά

Την περασμένη εβδομάδα, ακούσαμε ότι η Apple σχεδίαζε να χρησιμοποιήσει οθόνες Mini LED που της είχαν μείνει από το iPad Pro 12,9″.