Huawei: Ετοίμαζε έξυπνο ηχείο με τη Google που ακυρώθηκε εξαιτίας του ban

Huawei, Huawei: Ετοίμαζε έξυπνο ηχείο με τη Google που ακυρώθηκε εξαιτίας του ban

Στις αρχές του καλοκαιριού ο Donald Trump έβαλε τη Huawei στη μαύρη λίστα, απαγορεύοντας της με αυτόν τον τρόπο να έχει εμπορικές σχέσεις με αμερικανικές εταιρείες. Αν και πριν μερικές εβδομάδες ο πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε ότι θα υπάρξουν βελτιώσεις στην όλη υπόθεση, μέχρι τώρα δεν έχει γίνει γνωστό κάτι ουσιώδες.

Μία νέα αναφορά θέλει τις Huawei και Google να συνεργαζόντουσαν στη δημιουργία ενός έξυπνου ηχείου εξοπλισμένο με τον Google Assistant, πριν ο Trump βάλει την πρώτη στη μαύρη λίστα.

Στο παρελθόν η Huawei είχε κυκλοφορήσει ένα έξυπνο ηχείο, ωστόσο, αυτό ήταν διαθέσιμο μόνο στην Κίνα και προφανώς δεν είχε τον Google Assistant. Σύμφωνα με την αναφορά η νέα συσκευή, της οποίας η δημιουργία διακόπηκε, θα γινόταν διαθέσιμη και στην Αμερική.

Η Huawei και η Google δεν έχουν σχολιάσει τίποτα σχετικά με το θέμα, αλλά ένας υπάλληλος της κινέζικης κατασκευάστριας ανέφερε πως οι εταιρείες εργάζονταν πάνω σε αυτό το προϊόν εδώ και ένα χρόνο. Ωστόσο, όταν ανακοινώθηκε η απαγόρευση, το project σταμάτησε άμεσα.

Το αρχικό σχέδιο των εταιρειών, σύμφωνα με την πηγή, ήταν να παρουσιάσουν το έξυπνο ηχείο στην IFA 2019 που θα γίνει στο Βερολίνο τον Σεπτέμβριο. Τα σχέδια αυτά άλλαξαν και το ηχείο δεν θα βγει ποτέ στην αγορά.

Να σημειώσουμε ότι οι εταιρείες θα μπορούσαν να κυκλοφορούσαν το ηχείο από τη στιγμή που εργάζονταν πάνω σε αυτό πριν υπογραφεί η απαγόρευση. Οπότε, ένας πιθανός λόγος που σταμάτησαν την ανάπτυξη του ήταν ο φόβος που δημιουργήθηκε στο κοινό ότι η κινέζικη κυβέρνηση τους παρακολουθεί μέσω της Huawei. Οι χρήστες δεν θα ήθελαν να αγοράσουν μία συσκευή της Huawei γεμάτη μικρόφωνα και να την βάλουν στο σπίτι τους.

Τέλος, εξαιτίας όλων των αναφορών που έχουν βγει στην επιφάνεια τις τελευταίες εβδομάδες για τη Google και την Apple, ότι καταγράφουν και αναλύουν τις συζητήσεις των χρηστών, οι πωλήσεις θα ήταν ακόμη χαμηλότερες.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android featured Google

Android 15 Beta 1.1: Διορθώνει προβλήματα με τις ανέπαφες πληρωμές NFC και Google Wallet

Η Google κυκλοφόρησε μια μικρή ενημέρωση κώδικα για το τρέχον πρόγραμμα Android 15 Beta, η οποία αντιμετωπίζει ορισμένα ζητήματα.

Smartphones Google Pixel Pixel 7

Google Pixel 7 & Pixel 8: Δεύτερη ενημέρωση Απριλίου επιλύει προβλήματα δικτύου

Μετά την εγκατάσταση της μηνιαίας ενημέρωσης Μαρτίου 2024, χρήστες συσκευών Pixel 7 και Pixel 8 αντιμετώπισαν διάφορα προβλήματα δικτύου.

Smartphones featured Google Pixel

Google Pixel 8a: Διέρρευσε (και) η τιμή – Πόσο ακριβότερο θα είναι από το 7a;

Μια ακόμα είδηση έρχεται από το μέτωπο της Google και αυτή τη φορά αφορά το Pixel 8a και συγκεκριμένα την τιμή του.

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 9 Pro: Διέρρευσαν πραγματικές hands-on εικόνες

Η Google περιμένουμε να κυκλοφορήσει το λιγότερο τρία smartphone τον ερχόμενο Οκτώβριο,  τα Pixel 9, Pixel 9 Pro και Pixel 9 Pro XL.