Gear

Huawei HarmonyOS με τις πρώτες 3 συσκευές

Το νέο λειτουργικό σύστημα HarmonyOS της Huawei παρουσιάστηκε επισήμως και αποτελεί το μεγάλο στοίχημα της εταιρείας. Η Huawei έδειξε μαζί με το νέο λειτουργικό και τις συσκευές που θα το έχουν προεγκατεστημένο.

Το Huawei HarmonyOS είναι στην έκδοση 2.0 και είναι εκείνο που συναντά κανείς στο νέο Huawei Watch 3, το smartwatch που παρουσίασε η εταιρεία, αλλά και στα αναβαθμισμένα tablets της οικογένειας MatePad. Προφανώς και θα ακολουθήσουν και άλλες συσκευές και smartphones που θα φορούν το νέο λειτουργικό σύστημα, σε μια απάντηση της Huawei στον αποκλεισμό που της επιβλήθηκε στις ΗΠΑ. Πολλοί σχολιάζουν ότι το HarmonyOS 2 μοιάζει πολύ με το Android, κάτι που οφείλεται στο γεγονός ότι έχει βασιστεί στην έκδοση ανοιχτού κώδικα του λειτουργικού συστήματος της Google.

Αναφορικά με το κομμάτι του hardware, τρία είναι τα tablets της Huawei που θα έχουν το συγκεκριμένο λειτουργικό σύστημα. To MatePad έχει οθόνη 10.95 ιντσών με επεξεργαστή Qualcomm Snapdragon 865, το MatePad Pro έχει οθόνη 10.8 ιντσών με Snapdragon 870 και το MatePad Pro των 12.6 ιντσών που φορά τον επεξεργαστή Huawei Kirin 9000E.

Στην πρώτη περίπτωση έχουμε μνήμη RAM 6GB, 128 GB ROM και τιμή 399 ευρώ, ενώ στο πιο εξελιγμένο μοντέλο των 12.6 ιντσών, η τιμή του διαμορφώνεται στα 799 ευρώ, με μνήμη RAM 8 GB και εσωτερικό χώρο αποθήκευσης 128 GB.

To Huawei Watch 3 έχει οθόνη OLED 1.43 ιντσών με συχνότητα 60 Hz, με λειτουργίες παρακολούθησης άσκησης και καρδιακού ρυθμού, ενώ παρακολουθεί και τον ύπνο. Υποστηρίζει λειτουργία 4G, για λειτουργία χωρίς το smartphone, ενώ η Huawei υπόσχεται τρεις ημέρες αυτονομία.

Επεξεργάστηκε την 3 Ιουνίου 2021 13:01

Σχόλια

    • Πραγματικά, δεν βρίσκω τόσο παραλληλισμό στο Android παρά στο iPadOS.
      Και είμαι υπέρ του οι εταιρίες να κάνουν δικά τους βήματα βλ. καινούργιο λογισμικό κλπ.
      αλλά κάνε κάτι πρωτοποριακό/διαφορετικό!

      • ...ρίξε μια ματιά στο preview build του notification center του android 12.... :)

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Νίκος Καϊμακάμης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.