Humane: Κυκλοφορεί AI Pin με ‘Laser Ink Display’ αξίας $700

Ai Pin Humane, Humane: Κυκλοφορεί AI Pin με ‘Laser Ink Display’ αξίας $700

Η Humane, μια startup τεχνολογίας που διευθύνεται από τον πρώην σχεδιαστή της Apple, Imran Chaudhri, παρουσίασε σήμερα επίσημα το πρώτο της προϊόν, το Ai Pin. Με τιμή 700 $, το Ai Pin είναι μια αυτόνομη συσκευή που, σύμφωνα με την εταιρεία, κατασκευάστηκε από την αρχή για τεχνητή νοημοσύνη. Είναι ένας φορητός βοηθός τεχνητής νοημοσύνης που φοριέται στην τσέπη και φέρεται να μπορεί να τρέξει εργασίες που κάνουν πολλά σύγχρονα κινητά τηλέφωνα και ψηφιακοί βοηθοί, αλλά με μια επαναστατικά διαφορετική μορφή

Το Ai Pin εφάπτεται σε ένα ρούχο χρησιμοποιώντας ένα μαγνητικό σύστημα που περιλαμβάνει μια αποσπώμενη μπαταρία, η οποία είναι επίσης ο τρόπος με τον οποίο τροφοδοτείται η συσκευή. Η μπαταρία αυτή θα αντικαθίσταται με μια νέα, όταν είναι απαραίτητο (άγνωστο κάθε πότε), με αποτέλεσμα αυτό που η Humane αποκαλεί «σύστημα διαρκούς ισχύος».

Το Ai Pin έχει στρογγυλεμένο ορθογώνιο σχήμα, είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο, διατίθεται σε τρία χρώματα και διαθέτει επιφάνεια αφής Gorilla Glass. Υπάρχει επίσης μια “κάψουλα οπτικής ανίχνευσης”, ένας τρισδιάστατος αισθητήρας βάθους και ένα τσιπ Qualcomm Snapdragon που υποστηρίζει το προσαρμοσμένο Cosmos OS για την τροφοδοσία του.

Ai Pin Humane, Humane: Κυκλοφορεί AI Pin με ‘Laser Ink Display’ αξίας $700

Ένας προβολέας λέιζερ μέσα στο Ai Pin μπορεί να προβάλει πληροφορίες στο χέρι του χρήστη, ένα απαραίτητο χαρακτηριστικό αφού δεν υπάρχει οθόνη. Η Humane αποκαλεί το σύστημα προβολέα λέιζερ “Laser Ink Display”. Η αλληλεπίδραση με αυτό μπορεί να γίνει με κύλιση και κλίση του χεριού και η επιλογή ενός αντικειμένου γίνεται με ένα πάτημα με το δάχτυλο παρόμοιο με το πάτημα που χρησιμοποιείται για τη λειτουργία Double Tap στο Apple Watch.

Το άγγιγμα του Ai Pin και η ομιλία ενεργοποιεί το “Ai Mic” που μπορεί να απαντήσει σε ερωτήσεις και να βοηθήσει τους χρήστες να βρουν πληροφορίες, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων που έχουν προηγουμένως μεταδώσει στη συσκευή, όπως υπενθυμίσεις. Παίζει μουσική μέσω ενός “Personic Speaker” που δημιουργεί μια φυσαλίδα ήχου γύρω από τον χρήστη, καθώς και μια λειτουργία Διερμηνέα. Η Humane λέει ότι το Ai Pin αποδίδει “άπταιστα σε πολλές γλώσσες” και μπορεί να μεταφράσει προφορικές λέξεις σε πραγματικό χρόνο. Δεν υπάρχουν εφαρμογές, με πρόσβαση σε όλες τις ενέργειες και λειτουργίες μέσω του AI.

Μια ενσωματωμένη κάμερα εξαιρετικά ευρείας γωνίας 13 megapixel μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη λήψη φωτογραφιών και βίντεο, είτε με διπλό πάτημα με δύο δάχτυλα είτε με φωνητική εντολή. Οι φωτογραφίες μπορούν να προβληθούν χρησιμοποιώντας τον ιστότοπο “Center” σε οποιοδήποτε πρόγραμμα περιήγησης ιστού. Το κέντρο φιλοξενεί επίσης σημειώσεις που έχουν ληφθεί, μουσική που ακούστηκε, υπενθυμίσεις και πολλά άλλα.

Οι χρήστες μπορούν να πουν στο Ai Pin σχετικά με τους στόχους δραστηριότητας και διατροφής τους για να παρακολουθούν την πρόοδό τους και να κατανοούν καλύτερα την ενέργεια που προσλαμβάνουν και καταναλώνουν. Κρατώντας ψηλά ένα τρόφιμο στο Ai Pin θα επιτρέψει στη συσκευή να παρέχει διατροφικές πληροφορίες και μπορεί να ενημερώσει έναν χρήστη εάν είναι «ασφαλές» να το φάει με βάση τους στόχους υγείας του.

Η συσκευή διαθέτει συνδεσιμότητα κινητής τηλεφωνίας και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να απαντά σε τηλεφωνικές κλήσεις από αξιόπιστες επαφές που έχουν καθοριστεί από τον χρήστη. Η Humane λέει ότι το Ai Pin είναι σε θέση να προσδιορίζει με έξυπνο τρόπο τι έχει προτεραιότητα εάν μια μη αξιόπιστη επαφή καλέσει ή στείλει ένα μήνυμα, επιτρέποντας αλληλεπιδράσεις όπως με ένα άτομο παράδοσης φαγητού που φτάνει με μια παραγγελία. Οι κλήσεις και τα μηνύματα κειμένου μπορούν να σταλούν χρησιμοποιώντας το Ai Pin, με μηνύματα που συντάσσονται μέσω φωνητικών αιτημάτων.

Το Ai Pin δεν μπορεί να ενεργοποιηθεί χωρίς άμεση αλληλεπίδραση με τον χρήστη, επομένως δεν ακούει ή ηχογραφεί από προεπιλογή. Όταν η κάμερα, το τηλέφωνο ή το μικρόφωνο είναι ενεργοποιημένα, υπάρχει ένα έγχρωμο “Trust Light” που επιτρέπει σε άλλα άτομα γύρω από τον χρήστη να γνωρίζουν πότε χρησιμοποιείται το Ai Pin.

Οι παραγγελίες για το Ai Pin πρόκειται να ξεκινήσουν στις Ηνωμένες Πολιτείες στις 16 Νοεμβρίου. Κοστίζει 700 $, ενώ απαιτείται επίσης μηνιαία συνδρομή 24 $ για τη χρήση της συσκευής στο δίκτυο Humane, το οποίο τροφοδοτείται από την T-Mobile. Αυτή συνδρομή περιλαμβάνει έναν αποκλειστικό αριθμό κινητού τηλεφώνου για το Pin με απεριόριστη ομιλία, κείμενο και δεδομένα, αντί να επιτρέπει στη συσκευή να συνδεθεί με το υπάρχον τηλέφωνό σας. Η ίδια η συσκευή θα είναι διαθέσιμη σε τρία χρώματα — Eclipse, Equinox και Lunar — όταν οι παραγγελίες αρχίσουν να αποστέλλονται στις αρχές του 2024.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet AI ChatGPT

Το ChatGPT Voice διαθέσιμο δωρεάν για χρήστες Android και iOS

Η OpenAI ανακοίνωσε ότι η λειτουργία φωνητικών συνομιλιών στην επίσημη εφαρμογή ChatGPT είναι πλέον διαθέσιμη για χρήση από όλους.

Business AI ChatGPT featured

Η OpenAI απολύει τον διευθύνοντα σύμβουλο Sam Altman

Η OpenAI ανακοίνωσε ότι ο Sam Altman αποχώρησε από την εταιρεία, με την επικεφαλής τεχνολογίας Mira Murati να διορίζεται προσωρινή CEO.

Software AI Google

Google ‘Gemini’: Καθυστερεί το μοντέλο ΑΙ επόμενης γενιάς

Το μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης «Gemini» επόμενης γενιάς της Google φέρεται να έχει καθυστερήσει, σύμφωνα με το The Information.

Software AI featured Microsoft

Copilot: Η τεχνητή νοημοσύνη της Microsoft έρχεται επίσημα στα Windows 10

H Microsoft ανακοίνωσε επίσημα πως φέρνει το εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης της, το Copilot, στα Windows 10.