Hyetis Alpha: Ένα smartwatch ηγέτης

Το Ηyetis Alpha είναι ένα smartwatch διαφορετικό από τα άλλα, κυρίως λόγω του γεγονότος ότι στο εσωτερικό του έχει έναν αυτόματο μηχανισμό, στοιχείο που το κάνει ένα υβρίδιο μεταξύ ενός μηχανικού ρολογιού και ενός gadget. Χρειάστηκαν αρκετά χρόνια για την εξέλιξή του, ενώ οι πρώτες αποστολές του θα ξεκινήσουν τον Ιανουάριο του 2016, αλλά αξίζει να δει κανείς τα επιμέρους χαρακτηριστικά του. 

Η ελβετική ωρολογοποιία έχει ξεκινήσει να ασχολείται σοβαρά με τα smartwatches, όπως φάνηκε και από την πρόσφατη κίνηση της Tag Heuer. Το Hyetis Alpha ακολουθεί αυτή τη φιλοσοφία, δίνοντας λίγη περισσότερη έμφαση στο ωρολογιακό κομμάτι, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι του λείπει η τεχνολογία. Στο κέντρο του καντράν υπάρχει ο δείκτης των ωρών, των λεπτών και των δευτερολέπτων, ενώ πάνω και κάτω από τους δείκτες υπάρχουν δύο οθόνες ΟLED.

To Hyetis Alpha διαφοροποιείται από όλα τα άλλα smartwatches λόγω του ότι έχει το δικό του λειτουργικό σύστημα, το ChronOS, που ανέπτυξε η Hyetis και είναι απόλυτα συμβατό τόσο με το Android όσο και το iOS. Ένα άλλο στοιχείο που εντυπωσιάζει με το Hyetis Alpha είναι ότι μπορεί να ανταποκριθεί σε ανέπαφες χειρονομίες πάνω από την οθόνη του. Υπάρχουν ειδικοί αισθητήρες Laser στην κάσα του για να αναγνωρίζονται οι κινήσεις σας.

Είναι εξοπλισμένο με γυροσκόπιο, μαγνητόμετρο, επιταχυνσιόμετρο, βαρόμετρο, αλτίμετρο, αισθητήρα μέτρησης υγρασίας, αισθητήρα μέτρησης ηλιακής ακτινοβολίας UV, θερμόμετρο, μετρητή καρδιακού ρυθμού, μετρητή οξυγόνου στο αίμα, GPS. Έχει επεξεργαστή ARM στα 180 MHz και εσωτερική μνήμη 4 GB. H μπαταρία του, σύμφωνα με την εταιρεία διαρκεί 24 ώρες, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η μπαταρία βρίσκεται στο λουράκι, όπου υπάρχει ένας μηχανισμός απασφάλισης για να την αντικαθιστά κανείς εύκολα, εάν έχει δεύτερο λουράκι μαζί του. Φθηνό δεν θα είναι, αφού τόσο η έκδοση με την κεραμική κάσα όσο και η απλή έκδοση θα κοστίζουν πάνω από 3500 ευρώ.

 

 

Πηγή

Επεξεργάστηκε την 20 Ιανουαρίου 2022 20:36

Σχόλια

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Νίκος Καϊμακάμης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.