IKEA: Ετοιμάζει έξυπνο κουμπί για τον πλήρη έλεγχο οικιακών συσκευών

IKEA, IKEA: Ετοιμάζει έξυπνο κουμπί για τον πλήρη έλεγχο οικιακών συσκευών

Πρόσφατο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας αποκαλύπτει ότι η IKEA ενδιαφέρεται για τη δημιουργία ενός smart home κουμπιού, το Tradfri Shortcut Button, με το οποίο οι χρήστες θα μπορούν να ελέγξουν το έξυπνο σπίτι τους με ένα κλικ.

Το IKEA Tradfri Shortcut Button

Η σουηδική ιστοσελίδα Teknikveckan ανακάλυψε πρώτη το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας σύμφωνα με το οποίο η επερχόμενη συσκευή της IKEA θα επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργήσουν smart home scenes και να τις ενεργοποιούν μέσω του κουμπιού. Για παράδειγμα, οι κάτοχοι του Tradfri Shortcut Button θα μπορούν να σβήνουν όλα τα φώτα και να κλείνουν τις κουρτίνες πριν φύγουν από το σπίτι, απλώς με το πάτημα ενός κουμπιού.

Για να γίνει αυτό δυνατό, πέρα από το Tradfri Shortcut Button οι χρήστες θα πρέπει να έχουν το Tradfri Gateway η τιμή του οποίου είναι $35. Σε αυτό το smart bridge οι χρήστες μπορούν να συνδέουν το έξυπνο κουμπί και όλες τις άλλες έξυπνες συσκευές του σπιτιού τους. Επιπλέον, είναι απαραίτητη η χρήση της εφαρμογής IKEA Home για iOS ή Android συσκευές.

Ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι, σύμφωνα με τον οδηγό χρήστη, το έξυπνο κουμπί θα λειτουργεί με μπαταρίες οι οποίες θα χρειάζονται αντικατάσταση μία φορά στα δύο χρόνια. Ακόμη, το Teknikveckan αναφέρει ότι το κουμπί ίσως υποστηρίζει την εμφάνιση συμβόλων τα οποία θα αφορούν την κάθε σκηνή. Οπότε θα προσφέρει στον χρήστη τη δυνατότητα να βλέπει το εικονίδιο της σκηνής που προσπαθεί να ενεργοποιήσει.

Να σημειώσουμε ότι τα προϊόντα IoT της IKEA υποστηρίζουν τους ψηφιακούς βοηθούς Siri, Alexa και Google Assistant, χωρίς όμως να υποστηρίζουν τη δημιουργία σκηνών. Επιπλέον, η εταιρεία έχει συνεργαστεί στον τομέα αυτό με τη Xiaomi.

Πότε κυκλοφορεί

Προς το παρόν δεν είναι γνωστό αν το έξυπνο κουμπί της IKEA θα κυκλοφορήσει στην αγορά, και αν ναι ποια θα είναι η τιμή του. Ωστόσο, το The Verge σημειώνει ότι το Tradfri Shortcut Button κατά πάσα πιθανότητα θα κοστίζει λιγότερο από αντίστοιχες συσκευές των Philips Hue και Amazon, χάρη στις ήδη ανταγωνιστικές τιμές των IoT προϊόντων της IKEA.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy Z Fold 6: Η φθηνότερη έκδοση μπορεί να κοστίζει πολύ λιγότερο από όσο περιμέναμε

Εδώ και καιρό ακούγονται φήμες ότι η Samsung σχεδιάζει να κυκλοφορήσει το καλοκαίρι μια φθηνότερη έκδοση του Galaxy Z Fold 6.

Smartphones Apple featured iPhone 15

iPhone 15: Χιουμοριστική διαφήμιση της Apple για τον αποθηκευτικό χώρο – “128 GB είναι πολλά”

Η τελευταία διαφήμιση της Apple για τα μοντέλα iPhone 15 εστιάζει στον χώρο αποθήκευσης της βασικής συσκευής.

Business Apple featured Samsung

Διέρρευσε ο οδικός χάρτης της Apple για τα επόμενα τρία χρόνια – Αναδιπλούμενο iPhone, OLED iPad, φθηνότερο XR headset

Ένας οδικός χάρτης της Apple που περιγράφει ανακοινώσεις μεγάλων προϊόντων και αναβαθμίσεις χαρακτηριστικών έχει παραχθεί από τη Samsung.

Software featured LinkedIn

Το LinkedIn θέλει να προσθέσει παιχνίδια στην πλατφόρμα του

Το LinkedIn, η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης που ανήκει στη Microsoft έχει περισσότερους από 1 δισεκατομμύριο χρήστες.