Intel, Έδειξε πρωτότυπο SmartWatch με Quark SoC

Η Intel παρουσίασε ένα πρωτότυπο SmartWatch κατά την διάρκεια της συνέντευξης τύπου της εταιρείας. Γνωρίζουμε εδώ και αρκετό καιρό ότι η εταιρεία έχει βλέψεις στην αγορά των “wearable devices”, όπως όλες οι εταιρείες και την σχετική παρουσίαση έκανε ο CEO της εταιρείας, Brian Krzanich. To SmartWatch της Intel δεν χρειάζεται να είναι συνδεδεμένο με κάποια συσκευή και έχει την δυνατότητα να λειτουργεί ανεξάρτητα από το smartphone ή το tablet του χρήστη.

Κάνει χρήση της τεχνολογίας Intel Geo-Fencing, και αυτό σημαίνει ότι μπορεί να παρέχει στον χρήστη ειδοποιήσεις βασιζόμενο σε δεδομένα τοποθεσίας. Μαζί με το smartwatch, o Brian Krzanich έδειξε και το Intel Quark, ένα νέο SoC (System-On-Chip) το οποίο έχει το 1/5 του μεγέθους ενός chip της σειράς Intel Atom, χρησιμοποιώντας μόλις το 1/10 της ενέργειας.

Η Intel έδειξε το chip, που έχει σχεδιαστεί για αυτό που ονομάζουμε “Internet Of Things”, ως μέρος ενός board (Intel Edison) που έχει το μέγεθος μίας κάρτας SD. Αυτό είναι και το chip που τροφοδοτεί το Intel SmartWatch.

Πηγή

Επεξεργάστηκε την 7 Ιανουαρίου 2014 12:39

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Γιώργος Ιωσηφίδης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.