Ισραηλινό startup υπόσχεται επανάσταση στη ρομποτική χειρουργική

, Ισραηλινό startup υπόσχεται επανάσταση στη ρομποτική χειρουργική

Η Tamar Robotics, έρχεται από το Ισραήλ και φιλοδοξεί να κάνει μία… τομή στον τρόπο με τον οποίο εκτελούνται οι εγχειρήσεις από robots. H Tamar Robotics δίνει έμφαση στις επεμβάσεις όπου η ακρίβεια είναι το παν.

Το ρομπότ που αναπτύσσει η Tamar Robotics φιλοδοξεί να γίνει το εργαλείο των γιατρών που θέλουν να κάνουν μία πολύ δύσκολη εγχείρηση αφαίρεσης όγκων ή αντιμετώπισης θρόμβων με την όσο το δυνατόν μικρότερη επιβάρυνση στο σώμα του ασθενούς. Αυτό σημαίνει μικρότερες τομές και κινήσεις ακριβείας.

Ειδικά σε περιπτώσεις χειρουργικών επεμβάσεων στο κεφάλι, τα στοιχεία αυτά αποτελούν το ζητούμενο, προκειμένου να είναι εφικτή η επιστροφή του ασθενούς σε μία κανονική ζωή το συντομότερο δυνατό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ενδιαφέρον για τη ρομποτική χειρουργική είναι πολύ μεγάλο σε παγκόσμια κλίμακα, με την αγορά που αναδύεται να θεωρείται ότι θα φτάσει σε αξία τα 9.5 τρισεκατομμύρια δολάρια μέχρι και το 2026.

Η Tamar Robotics θα παρουσιάσει τον ρομποτικό χειρουργό της και θα πάρουμε έτσι μία καλή γεύση για το πόσο διαφορετικά θα είναι τα χειρουργεία του όχι και τόσο μακρινού μέλλοντος.

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Google Robots

Google: Θύμα των περικοπών η Everyday Robots

Η Alphabet τερματίζει το έργο της Everyday Robots που αποτέλεσε ένα ακόμη θύμα περικοπών θέσεων εργασίας στη μητρική εταιρεία της Google και το τελευταίο σε μια μακρά λίστα.

Business AI featured Robots

Η αστυνομία του Σαν Φρανσίσκο θέλει άδεια για ρομπότ με “licence to kill”

Το Αστυνομικό Τμήμα του Σαν Φρανσίσκο ζητά από το Συμβούλιο Εποπτών της πόλης να του δώσει άδεια να αναπτύξει ρομπότ που θα μπορούν να σκοτώνουν υπόπτους.

Business Gear Robots

Η FedEx διακόπτει το πρόγραμμα παράδοσης με ρομπότ

Ακολουθώντας τα χνάρια της Amazon, η FedEx προχωρά στον τερματισμό του προγράμματος παράδοσης πακέτων με τεχνολογία ρομπότ.

Gear Microsoft Science

Microsoft: Φέρνει επανάσταση στο Quantum Computing;

Η Microsoft ισχυρίζεται ότι έχει καταφέρει να κατακτήσει ένα πολύ σημαντικό ορόσημο στον κόσμο των κβαντικών υπολογιστών.