Gear

Η Κίνα χρησιμοποιεί drones για να καταπολεμήσει τον κορωναϊό

Ο κορωναϊός έχει προκαλέσει μεγάλα προβλήματα τόσο στην κοινωνία της Κίνας όσο και στον τεχνολογικό τομέα και με την χρήση drone η αστυνομία προσπαθεί να καταπολεμήσει την επιδημία αυτή. Πιο συγκεκριμένα, drone βρίσκονται στον ουρανό της πόλης Shenzhen και ειδικότερα στην επαρχία Guandong.

Οι κινεζικές αρχές εξοπλίζουν τα drone με μεγάφωνα μέσα από τα οποία ζητείται από τους Κινέζους πολίτες να φορούν συνέχεια τις μάσκες προσώπου προκειμένου να προστατευτούν από τα βακτήρια στον αέρα τα οποία μπορούν να προκαλέσουν τον κορωναϊό.

Επιπλέον, ορισμένα drone φέρουν αφίσες με ένα QR code, μέσα από το οποίο οι πολίτες μπορούν να καταγράψουν την κατάσταση της υγείας τους. Με αυτόν τον τρόπο οι αρχές θα έχουν πληροφορίες για την υγεία των πολιτών. Τέλος, να υπενθυμίσουμε ότι η επιδημία του κορωναϊού έχει προκαλέσει και την ακύρωση της MWC 2020 η οποία θα γινόταν την μεθεπόμενη βδομάδα στην Βαρκελώνη.

Πηγή

 

Επεξεργάστηκε την 17 Φεβρουαρίου 2020 9:13

Σχόλια

    • Το ζουμί της είδησης δεν νομίζω ότι ειναι σε αυτό που αναφέρεις αλλά στον τρόπο που η Κίνα διαχειρίζεται όλο αυτό το χάος που έχει προκληθεί
      Αν γίνει κάτι τέτοιο εδώ σε εμάς από τα 10.000.000 δεν θα μείνουνε ούτε οι 300 στην Βουλή

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Γιώργος Ανδρονικίδης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.