Kirin 970: Και η Huawei κάνει τη μετάβαση σε 10nm;

Η Huawei λάνσαρε πρόσφατα τον κορυφαίο της επεξεργαστή Kirin 960 και οι πληροφορίες τη θέλουν να έχει ξεκινήσει ήδη την ανάπτυξη της επόμενης γενιάς. Δεδομένων των βημάτων που κάνει η Huawei για να εδραιωθεί στην αγορά, δεν θα μας φαινόταν παράξενο να έχει ξεκινήσει το επόμενο βήμα.

Οι πληροφορίες λένε ότι ο επόμενης γενιάς επεξεργαστής θα ονομαστεί Kirin 970 και θα κατασκευαστεί με τη διαδικασία των 10nm.

H τωρινή ναυαρχίδα της Huawei, Kirin 960, βασίζεται στη διαδικασία 16nm FinFET, όπως και ο προηγούμενος Kirin 950. Οπότε, ακούγεται λογικό με τον Kirin 970 να κάνει τη μετάβαση στα 10nm, που θα σημαίνει βελτίωση στην απόδοση και την διαχείριση ενέργειας. Αναφέρεται επίσης ότι ο Kirin 960 θα είναι οκταπύρηνος και ότι μπορεί να έχει υποστήριξη για παγκόσμιο LTE.

Η απόφαση της Huawei να μεταβεί σε 10nm, ίσως να σχετίζεται με τις πρόσφατες ανακοινώσεις της Qualcomm. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι η Samsung αναλαμβάνει την κατασκευή του Snapdragon 835 με τη διαδικασία των 10nm. Το ίδιο αναμένεται να κάνει η Samsung και με τον Exynos 8895.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν άλλες πληροφορίες για τον επεξεργαστή που θα μπει στις συσκευές του 2017.

huawei Kirin 970, Kirin 970: Και η Huawei κάνει τη μετάβαση σε 10nm;

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
imits

Η huawei ειναι πολυ μπροστα απο ολες τις εταιριες…
Εδω με τον 960 και τους παταει ολους!!!! εχει το πιο ελαφρυ λογισμικο, τους καλυτερους επεξεργαστες πλεον δικους της και φτιαχνει κ τις πιο αξιοπιστες συσκευες χωρις προβληματα κλπ..
Εχει και την σειρα horror, ετσι πως παει θα εχει την θεση 2 και 4 σε λιγα χρονια: samsung huawei apple horror …

Demis

απο τους λιγους και σταθερούς cpu που κυκλοφορούν στην αγορά παλιά είχαν ενα μειονέκτημα (μεχρι το p9) ειναι η αδυναμη καρτα γραφικον (αν και για μενα δεν ηταν) τωρα και αυτο εφτοιαξαν το κακο ειναι αν ανεβασουν τημες…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Huawei

HUAWEI Ελλάδας: Κορυφαία εταιρεία εργοδότης στην Ελλάδα για το 2024

Η Huawei Ελλάδας επιλέχθηκε ως Top Employer 2024 για δεύτερη διαδοχική χρονιά και, για πέμπτη συνεχόμενη φορά, σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Business Huawei

Το επίμαχο δημοσίευμα των New York Times για την Huawei στην Ελλάδα

Για «lobbying» της Huawei στην Ελλάδα, αλλά και την παροχή δώρων σε κυβερνητικούς αξιωματούχους κάνουν λόγο οι New York Times σε εκτενές τους δημοσίευμα για τις πρακτικές της εταιρείας στη χώρα μας.

Business Huawei

Huawei: Δημιουργώντας ένα έξυπνο μέλλον μειωμένων εκπομπών άνθρακα

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε στις 4 Ιουλίου 2023, η Παγκόσμια Διάσκεψη Κορυφής για τα ευφυή πράσινα Data Center στο Ulanqab της Εσωτερικής Μογγολίας με θέμα «Smart DC, Building the Green Future».

Smartphones Huawei

ΕΕ: Εξετάζει υποχρεωτική απαγόρευση στη Huawei για τα 5G

H EE εξετάζει την υποχρεωτική απαγόρευση για χρήση εταιρειών που θεωρείται ότι αποτελούν κίνδυνο για την ασφάλεια στα δίκτυα 5G.