Huawei Kirin 960: Ανακοινώθηκε ο επεξεργαστής του Mate 9

Η Huawei ανακοίνωσε επίσημα το νέο της top end chipset, Huawei Kirin 960, το οποίο χρησιμοποιεί αρχιτεκτονική big.LITTLE με 4 πυρήνες high powered Cortex-A73, 4 πυρήνες lower powered Cortex-A53 και Mali-G71 MP8 GPU.

Συγκριτικά με τον Kirin 950, το νέο chipset έχει καταφέρει να έχει 15% βελτίωση στην απόδοση της CPU, ενώ η απόδοση της GPU έχει αυξηθεί κατά 20% με 180% βελτίωση στην απόδοση γραφικών. Ο Kirin 960 υποστηρίζει LPDDR4 RAM, και το modem έχει υποστήριξη για LTE Cat. 12/13, αυτό σημαίνει ότι οι ταχύτητες download φτάνουν έως και 600Mbps και οι ταχύτητες upload έως και 150Mbps.

Ο Kirin 960 υποστηρίζει CDMA και radio frequencies που κυμαίνονται μεταξύ 330MHz και 3.8GHz, έχει κατασκευαστεί από την TSMC χρησιμοποιώντας τη διαδικασία 16nm FinFET.

Στις εικόνες που ακολουθούν φαίνεται πως τα πηγαίνει ο Kirin 960 απέναντι στον ανταγωνισμό σε διάφορα benchmark tests. Στο GFXBench, ο Kirin 960 είναι δεύτερος μετά το Apple A10. Στο Geekbench ο Kirin 960 είναι δεύτερος μετά τον A10 στο single-core test, αλλά κερδίζει όλα τα υπόλοιπα chips σε multi-core test. Άλλα test έδειξαν ότι ο Kirin 960 αφήνει πίσω όλους τους αντιπάλους.

Λογικά θα δούμε τον Kirin 960 να κάνει το ντεμπούτο του στο επερχόμενο Huawei Mate 9, το νέο high-end Android της εταιρείας που αναμένεται να έρθει στις 3 Νοεμβρίου.

Διαβάστε επίσης: Τα smartphones της Honor επίσημα στην ελληνική αγορά

kirin 960, Huawei Kirin 960: Ανακοινώθηκε ο επεξεργαστής του Mate 9

kirin 960, Huawei Kirin 960: Ανακοινώθηκε ο επεξεργαστής του Mate 9

kirin 960, Huawei Kirin 960: Ανακοινώθηκε ο επεξεργαστής του Mate 9

kirin 960, Huawei Kirin 960: Ανακοινώθηκε ο επεξεργαστής του Mate 9

kirin 960, Huawei Kirin 960: Ανακοινώθηκε ο επεξεργαστής του Mate 9

kirin 960, Huawei Kirin 960: Ανακοινώθηκε ο επεξεργαστής του Mate 9

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

6 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Nick

Επιτέλους δυνατή GPU!
Γενικοτερα Τούμπανο

Τ.πλ

Το mate 8 για τους μη υποτελεις των δυο μεγαλων,Ήταν το καλύτερο κινητό της χρονιάς που περασε.Ανοιγε πιο γρήγορα τα πάντα και από τα iPhone και από τα Samsung.Αν βελτιωσε τα δύο πράγματα που υστερούσε από τη Samsung,δηλαδή φωτογραφική και Sar,θα είναι σίγουρα η καλύτερη με διαφορά αγορά και χωρίς να πιάνεσαι οικονομικά κορόιδο.

vasilist

Καλά η Huawei έχει κάνει μεγάλο άλμα στο Mobile SOC, και μπράβο και στην apple για το ios, σε single score πετάει και στο multi είναι ψιλά μόνο με 2 πυρίνες.

liris11

Καλά η Huawei όσο πάει και ανεβάζει επίπεδο και σιγά σιγά θα παίζει μόνη της μπάλα . Τρομερή δουλειά για ακόμη μία φορά στο cpu τής . Και όσο για την Apple ναι πολύ καλός ο α10 αλλα εχει 4 πύρινες οχι 2 τεσπα τα τεστ δεν λένε κάτι στην πράξη ο κυριν ειναι αξεπέραστος

Giwrgos__

Μια ερώτηση παίδες ο Kirin είναι επεξεργαστές της huawei??

Gvirginia

@Giwrgos__
Μονολεκτικά, ναι.
Λίγο πιο αναλυτικά:
To SOC είναι της Huawei. Ουσιαστικά παίρνει πχ τα σχέδια των επεξεργαστών της ARM και τα φέρνει στα μέτρα της. Στους συγκεκριμένους δεν πειράζει την αρχιτεκτονική, αυτό το κάνουν οι Apple/Samsung/Qualcomm κτλ με τους λεγόμενους “custom” πυρήνες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Huawei

HUAWEI Ελλάδας: Κορυφαία εταιρεία εργοδότης στην Ελλάδα για το 2024

Η Huawei Ελλάδας επιλέχθηκε ως Top Employer 2024 για δεύτερη διαδοχική χρονιά και, για πέμπτη συνεχόμενη φορά, σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Business Huawei

Το επίμαχο δημοσίευμα των New York Times για την Huawei στην Ελλάδα

Για «lobbying» της Huawei στην Ελλάδα, αλλά και την παροχή δώρων σε κυβερνητικούς αξιωματούχους κάνουν λόγο οι New York Times σε εκτενές τους δημοσίευμα για τις πρακτικές της εταιρείας στη χώρα μας.

Business Huawei

Huawei: Δημιουργώντας ένα έξυπνο μέλλον μειωμένων εκπομπών άνθρακα

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε στις 4 Ιουλίου 2023, η Παγκόσμια Διάσκεψη Κορυφής για τα ευφυή πράσινα Data Center στο Ulanqab της Εσωτερικής Μογγολίας με θέμα «Smart DC, Building the Green Future».

Smartphones Huawei

ΕΕ: Εξετάζει υποχρεωτική απαγόρευση στη Huawei για τα 5G

H EE εξετάζει την υποχρεωτική απαγόρευση για χρήση εταιρειών που θεωρείται ότι αποτελούν κίνδυνο για την ασφάλεια στα δίκτυα 5G.