Lenovo Magic View: Το smartwatch του μέλλοντος με δυο οθόνες

Οι έξυπνες wearable συσκευές έχουν κάνει μεγάλα βήματα εξέλιξης, ιδιαίτερα τον τελευταίο χρόνο, όμως ακόμη ψάχνουν τη θέση τους στην καθημερινότητα των χρηστών. Από την μια, η πλειοψηφία δεν έχει πειστεί για την χρησιμότητά τους, και από την άλλη οι κατασκευαστές προσπαθούν να δελεάσουν με ενσωματωμένη κάμερα, δυνατότητα σύνδεσης με δίκτυα κινητής τηλεφωνίας ακόμη και LTE.

Αυτά όμως μοιάζουν ασήμαντα μπροστά στο concept που ετοιμάζει η Lenovo και το παρουσίασε κατά τη διάρκεια του Tech World Show στο Πεκίνο. Το Lenovo Magic View smartwatc μοιάζει αρκετά με το Motorola Moto 360, αλλά η Lenovo προσθέτει κάτι που δεν έχει κανένα άλλο smartwatch, μια δεύτερη οθόνη στο bezel η οποία βρίσκεται προς την πλευρά του χρήστη.

Η ιδέα μιας δεύτερης οθόνης θα μπορούσε να θεωρηθεί χρήσιμη για πιο άνετη θέαση media όπως φωτογραφίες, βίντεο και χάρτες, τα οποία θα φαίνονταν μικρά και κομμένα στην στρογγυλή οθόνη. Στην πραγματικότητα όμως η δεύτερη οθόνη είναι ακόμα πιο μικρή και δεν είναι μια συμβατική οθόνη.

Είναι μια επιφάνεια προβολής, η οποία χρησιμοποιεί οπτική αντανάκλαση (optical reflection) που σύμφωνα με τη Lenovo κάνει τα αντικείμενα να φαίνονται πολύ πιο μεγάλα στο μάτι. Συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι θα βλέπουμε τα αντικείμενα 20 φορές μεγαλύτερα από την κύρια οθόνη του smartwatch.

Μια τέτοια οθόνη μπορεί να δώσει απόλυτη ιδιωτικότητα στον κάτοχο του ρολογιού,καθώς όταν βρίσκεται ανάμεσα σε κόσμο θα μπορεί μόνο ο ίδιος να βλέπει για παράδειγμα τα notifications που λαμβάνει. Να πούμε ότι το συγκεκριμένο ρολόι τρέχει μια ειδική έκδοση Android και όχι Android Wear.

Όλο αυτό μπορεί να φαίνεται τραβηγμένο και δικαίως να κάνει πολλούς να αμφιβάλλουν, αλλά η τεχνολογία μπορεί να επιτύχει πολλά πράγματα, οπότε είναι πολύ πιθανό να το δούμε να γίνεται πραγματικότητα.

Διαβάστε επίσης: Lenovo Smart Cast: Μετατρέπει οποιαδήποτε επιφάνεια σε οθόνη αφής

Δείτε το video:

Lenovo Magic View: Το smartwatch του μέλλοντος με δυο οθόνες [video], Lenovo Magic View: Το smartwatch του μέλλοντος με δυο οθόνες

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Lenovo Qualcomm Snapdragon Snapdragon

Lenovo Yoga Slim 7 14,5″: Το πρώτο laptop Snapdragon X Elite – Λεπτό και χωρίς ανεμιστήρα

Μια πρώτη ματιά στο Lenovo Yoga Slim 7 14 2024 Snapdragon Edition αποκαλύπτει ότι είναι λεπτό και χωρίς ανεμιστήρα.

Gear Lenovo

Lenovo Project Crystal: Το πρώτο laptop στον κόσμο με διαφανή οθόνη microLED

To Project Crystal της Lenovo είναι σαν να βγήκε από ταινία αφού είναι το πρώτο laptop στον κόσμο με διαφανή οθόνη microLED.

Smartphones Lenovo

Lenovo: Θα παρουσιάσει τελείως διαφανές laptop στο MWC 2024

H Lenovo σχεδιάζει να παρουσιάσει ένα concept για ένα τελείως διαφανές laptop στο MWC 2024, σύμφωνα με render που διέρρευσε.

Smartphones Lenovo Motorola

H Motorola παρουσίασε πρωτότυπο τηλέφωνο που λυγίζει σαν βραχιόλι

Η Motorola παρουσίασε μερικές περίεργες ιδέες στο Lenovo Tech World ’23 που δεν είναι σίγουρο εάν θα κυκλοφορήσουν ποτέ.