Η Lenovo παρουσίασε το πρώτο ThinkPad foldable laptop με αναδιπλούμενη οθόνη

Με τα foldable smartphones να έχουν δημιουργήσει ένα τεράστιο hype και όλοι να συζητάνε για αυτά είτε θετικά είτε αρνητικά, την σκυτάλη των εύκαμπτων οθονών παίρνουν οι φορητοί υπολογιστές με την Lenovo να παρουσιάζει ένα πρωτότυπο ThinkPad με οθόνη 13.3 ιντσών που διπλώνει!

Σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρεία Lenovo, το αναδιπλούμενο laptop έχει ξεκινήσει να αναπτύσσεται εδώ και 3 χρόνια και δεν είναι μια φωτοβολίδα που έρχεται την συγκεκριμένη περίοδο που όλοι μιλάνε για εύκαμπτες οθόνες.

Η ιδέα πίσω από το πρωτότυπο foldable laptop της Lenovo είναι η δημιουργία ενός φορητού υπολογιστή με μεγάλη οθόνη που θα μπορεί να αποθηκεύεται και να μεταφέρεται σε μικρότερο μέγεθος. Ποιος δεν θα ήθελε ένα ελαφρύ και μικρό φορητό υπολογιστή που την στιγμή που τον χρειάζεται να έχει ικανοποιητικό μέγεθος η οθόνη του για να δουλέψει άνετα.

Η εύκαμπτη οθόνη του ThinkPad ειναι τεχνολογίας OLED με ανάλυση 2K, διαγώνιο 13.3 ιντσών και κάδρο 4:3 (τετράγωνο ας πούμε). Τρέχει το λειτουργικό σύστημα Windows και δείχνει να τα πηγαίνει μια χαρά στην απεικόνιση εικονιδίων και εφαρμογών και στα δυο form factor που μπορεί να λειτουργήσει η οθόνη του.

Ενδιαφέρον και πολύπλοκο. Θα θέλατε να έχετε στα χέρια σας μια αντίστοιχη υλοποίηση; Εγώ πάρα πολύ!

Lenovo foldable thinkpad, Η Lenovo παρουσίασε το πρώτο ThinkPad foldable laptop με αναδιπλούμενη οθόνη

Lenovo foldable thinkpad, Η Lenovo παρουσίασε το πρώτο ThinkPad foldable laptop με αναδιπλούμενη οθόνη

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Lenovo Qualcomm Snapdragon Snapdragon

Lenovo Yoga Slim 7 14,5″: Το πρώτο laptop Snapdragon X Elite – Λεπτό και χωρίς ανεμιστήρα

Μια πρώτη ματιά στο Lenovo Yoga Slim 7 14 2024 Snapdragon Edition αποκαλύπτει ότι είναι λεπτό και χωρίς ανεμιστήρα.

Gear Lenovo

Lenovo Project Crystal: Το πρώτο laptop στον κόσμο με διαφανή οθόνη microLED

To Project Crystal της Lenovo είναι σαν να βγήκε από ταινία αφού είναι το πρώτο laptop στον κόσμο με διαφανή οθόνη microLED.

Smartphones Lenovo

Lenovo: Θα παρουσιάσει τελείως διαφανές laptop στο MWC 2024

H Lenovo σχεδιάζει να παρουσιάσει ένα concept για ένα τελείως διαφανές laptop στο MWC 2024, σύμφωνα με render που διέρρευσε.

Smartphones Lenovo Motorola

H Motorola παρουσίασε πρωτότυπο τηλέφωνο που λυγίζει σαν βραχιόλι

Η Motorola παρουσίασε μερικές περίεργες ιδέες στο Lenovo Tech World ’23 που δεν είναι σίγουρο εάν θα κυκλοφορήσουν ποτέ.