LG: Πατέντα αποκαλύπτει εύκαμπτο και διάφανο touch πάνελ

Η βιομηχανία των οθονών δεν φαίνεται να συμβιβάζεται με όσα έχει καταφέρει μέχρι σήμερα, με την έρευνα να συνεχίζεται για την δημιουργία ακόμη καλύτερων προϊόντων, όπως των υψηλών επιδόσεων OLED πάνελ και εύκαμπτων οθονών.

Όσο αφορά τις εύκαμπτες οθόνες, είναι γνωστό ότι εδώ και καιρό η Samsung και η LG εργάζονται εντατικά, με την Samsung στο παρελθόν να έχει επιδείξει ένα εύκαμπτο πάνελ και να έχει υποσχεθεί ένα foldable smartphone το 2015. Το 2015 όμως αποδείχτηκε για την Samsung μια άπιαστη τελικά ημερομηνία, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι το έβαλε κάτω.

Από την άλλη η LG στο παρελθόν μας έδειξε ότι πρέπει να αναμένουμε foldable και rollable συσκευές το 2017. Μια νέα πατέντα που ήρθε στο φως της δημοσιότητας, δείχνει ότι η προθεσμία του 2017 ίσως δεν είναι ακατόρθωτη. Δυστυχώς, η πατέντα δεν λέει πολλές πληροφορίες, αλλά τα renders σε αυτή δείχνουν ότι η LG, όχι μόνο στοχεύει για την δημιουργία ενός foldable πάνελ, αλλά ενός διάφανου και touch sensitive.

Από ότι φαίνεται η LG οραματίζεται μια συσκευή η οποία έχει σχήμα βιβλίου και μπορεί να διπλώνει. Το αριστερό μέρος του πάνελ, από ότι φαίνεται είναι διάφανο και έχει πάνω του multimedia controls. Με την χρήση της αφής θα ελέγχεις λογικά και το άλλο μισό του πάνελ. Μια άλλη ιδέα είναι ότι επειδή το αριστερά μισό πάνελ είναι διαφανές θα μπορεί να ελέγχει και το άλλο όταν η οθόνη είναι διπλωμένη.

Όπως και να έχουν τα πράγματα, είμαστε τουλάχιστον ένα χρόνο μακριά από την κυκλοφορία μιας foldable συσκευής. Αναμένουμε να δούμε αν η LG καταφέρει να τηρήσει το χρονοδιάγραμμά της.

LG Patent shows foldable transparent touch panel, LG: Πατέντα αποκαλύπτει εύκαμπτο και διάφανο touch πάνελ

LG Patent shows foldable transparent touch panel, LG: Πατέντα αποκαλύπτει εύκαμπτο και διάφανο touch πάνελ

LG Patent shows foldable transparent touch panel, LG: Πατέντα αποκαλύπτει εύκαμπτο και διάφανο touch πάνελ

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
makis

και για να μην ξεχνάμε ποιος έκανε την αρχή αλλά τα θαλάσσωσε στην συνέχεια γιατί δεν το χειρίστηκε σωστά… https://www.sony.net/SonyInfo/News/Press/201005/10-070E/

Νικοςς

Η ιδέα η θεωρια κ τα πειράματα μέχρι την υλοποίηση και τη μοιρασιά για το καταναλωτικό κοινό απέχει πολυ.. οπότε τα εύσημα σε αυτόν που θα το βγάλει στην αγορά.. Οι θεωρίες μας είναι τελείως άχρηστες

@papaki

Όλες οι εταιρείες ζηλεύουν την Apple που πουλάει τα κινητά της και οτιδήποτε άλλο με το τσουβάλι. Όσο και να προσπαθήσουν πιστεύω ότι δε θα καταφέρουν να την ξεπεράσουν γιατί το marketing η Apple το παίζει στα δάχτυλα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones LG OPPO

LG: Οριστικό τέλος στην επιχείρηση smartphone – Πούλησε πατέντες στην Oppo

Έχοντας να αντιμετωπίσει τον αυξημένο ανταγωνισμό, η LG αποφάσισε διακόψει την επιχείρηση smartphone της εδώ και μερικά χρόνια.

Gear LG

H StanbyMe GO οθόνη-βαλίτσα της LG είναι εντυπωσιακή αλλά κοστίζει 1.200 δολάρια και ζυγίζει 13 κιλά

Το StanbyME Go της LG είναι μια τηλεόραση με οθόνη αφής 27 ιντσών που είναι ενσωματωμένη σε έναν μεγάλο, στρατιωτικής ποιότητας, χαρτοφύλακα.

Home Cinema LG

Πως να καθαρίσετε σωστά την οθόνη της τηλεόρασής σας

Ο συχνός καθαρισμός της τηλεόρασης συμβάλλει στη διασφάλιση της βέλτιστης ποιότητας εικόνας και στην αύξηση της διάρκειας ζωής της.

Gear CES LG

H LG παρουσίασε την πρώτη ασύρματη διάφανη τηλεόραση OLED στον κόσμο [CES 2024]

H LG παρουσίασε στη CES 2024 στο Λας Βέγκας την OLED T, την πρώτη ασύρματη διαφανή τηλεόραση OLED, με ανάλυση 4K.