Τηλεκοντρόλ, Περισσότερη ειρήνη στο σαλόνι

Σε μια έρευνα που έκανε η Logitech σε Ευρωπαικές χώρες, το 87% των ερωτηθέντων δήλωσαν «ειρηνιστές» σε ότι αφορά το ποιος θα έχει το πάνω χέρι στον έλεγχο της τηλεόρασης αυτές τις γιορτές. Η πλειοψηφία είναι υπερ της διαπραγμαύτευσης και είναι πρόθυμη να μοιραστεί ή να παραχωρήσει το τηλεκοντρόλ σε ένα μέλος της οικογένειας χωρίς εντάσεις.

Τα καλά νέα συνεχίζονται καθώς η ευρωπαική οικογένεια δείχνει φέτος αποφασισμένη να μην διαταράξει την αρμονία των ημερών εξαιτίας μιας συσκευής όπως το τηλεκοντρόλ. Σύμφωνα και πάλι με την έρευνα της Logitech (που πραγματοποιήθηκε από την Lightspeed Research), μόνο το 4% των Ευρωπαίουν είναι έτοιμοι να αρχίσουν τον καυγά για το τηλεκοντρόλ. Ένα 20% θα προσπαθήσει να διαπραγματευτεί την κατοχή του, τουλάχιστον για ένα μέρος της βραδυάς, ενώ σχεδόν ένας στους τέσσερις ούτε θα μπεί στον κόπο να το διεκδικήσει. Όσο για το υπόλοιπο 43% των «ειρηνιστών του τηλεκοντρόλ» αυτοί δίνουν διαφορετικές απαντήσεις, αλλά οι περισσότεροι καταλήγουν να συμφωνήσουν με τα άλλα μέλη της οικογένειας για το τι πρόγραμμα θα παρακολουθήσουν και μοιράζονται τον έλεγχο. Βέβαια η αρμονία στο σπίτι έρχεται με χίλιους τρόπους και μερικοί από αυτούς κάνουν την έκπληξη: «Ζω με την γάτα μου και …ευτυχώς δεν ξέρει ακόμη να χειριστεί το τηλεκοντρόλ» μας απάντησε ένας εργένης, ενώ ο πονηρός της βραδιάς παραδέχθηκε ότι «δίνω στη σύντροφο μου ένα ποτηράκι παραπάνω οπότε την παίρνει ο ύπνος στον καναπέ»!

Τα αποτελέσματα της έρευνας
– Το 20% των Ευρωπαίων θα προσπαθήσει να διαπραγματευτεί την κατοχή του τηλεκοντρόλ της τηλεόρασης, τουλάχιστον για ένα μέρος της βραδιάς.
– Ένας στους τέσσερις δεν θα διεκδικήσει καθόλου τη συσκευή.
– Το 5% θα προσπαθήσουν να πάρουν το τηλεκοντρόλ φλερτάροντας.
– Το 4% είναι έτοιμο για καυγά ώστε να κρατήσει δικό του το μαγικό εργαλείο.
– Το 40% εύχονται να υπήρχε πάνω στο τηλεκοντρόλ ένα κουμπί που να επιτάχυνε την καθαριότητα του σπιτιού μετά τη γιορτή.
– Λιγότεροι από ένας στους πέντε (το 19%) θα πατούσαν με χαρά το κουμπί που θα έβαζε σε σίγαση …την οικογένεια μετά το γιορτινό τραπέζι. Τουλάχιστον για 20 λεπτά.
– Λιγότεροι από ένας στους δέκα (το 9%) θα πάταγε το κουμπί που θα έβαζε σε σίγαση τα παιδιά.

Επεξεργάστηκε την 21 Δεκεμβρίου 2009 10:28

Σχόλια

  • Εγώ θυμάμαι ότι τσακωνόμουν με την αδερφή μου για το τηλεκοντρόλ. Πριν από πολλά χρόνια τότε που τα σπίτια είχαν μια ή δύο τηλεοράσεις το πολύ :)

  • Akoυ ερευνα!! Οντως πολυ γελιο. Εγω προσωπικα αμα δεν μαρεσει η επιλογη του αλλου αποχωρω προς το pc. Η TV εχει απομακρυνθει πολυ απο την ζωή μου.

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Αλέξανδρος Παππάς

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.