Logitech Wireless Solar Keyboard K750, Ασύρματο και επαναφορτιζόμενο

Το πρώτο της, ηλιακά επαναφορτιζόμενο, πληκτρολόγιο παρουσίασε σήμερα η Logitech. Το καινοτομικό Logitech Wireless Solar Keyboard K750 λειτουργεί από το ενσωματωμένο ηλιακό πάνελ και φορτίζεται κάθε στιγμή που υπάρχει φως στο περιβάλλον, ακόμη και σε εσωτερικούς χώρους, καταργώντας όλα τα γνωστά προβλήματα με τις μπαταρίες.

Μαζί περιλαμβάνεται και μια ειδική εφαρμογή η οποία προβάλλει ένα μετρητή φωτεινότητας (σε μονάδες lux), ώστε να μπορούμε να τοποθετούμε το πληκτρολόγιο στην ιδανική θέση για περισσότερο φως, ενώ με μια ματιά μπορούμε να δούμε τα επίπεδα φόρτισης της μπαταρίας, ή να ειδοποιηθούμε όταν αυτή εξαντλείται. Το πρωτοποριακό αυτό πληκτρολόγιο της Logitech μπορεί να φορτιστεί και από το φως εσωτερικών χώρων, ενώ παραμένει φορτισμένο ακόμη και μετά από 3 μήνες σε απόλυτο σκοτάδι. Τέλος, ένας ενσωματωμένος φωτεινός δείκτης μας δείχνει πάντα τη διαθέσιμη ενέργεια.

Το πληκτρολόγιο Logitech Wireless Solar K750 αναμένεται να είναι διαθέσιμο σε ΗΠΑ και Ευρώπη από τον Ιανουάριο του 2011 με προτεινόμενη λιανική τιμή τα 79,99 ευρώ.

Επεξεργάστηκε την 2 Νοεμβρίου 2010 2:16

Σχόλια

  • To wireless solar keyboard Κ750 της Logitech αποτελεί κατά τη γνώμη μας μια σημαντική καινοτομία, η οποία μπορεί και να δημιουργήσει κάποια τάση στο μέλλον. Ενδιαφέρουσα η εργονομική σχεδίαση του πληκτρολογίου και σημαντική η προσπάθεια για μείωση του πάχους του.

    Υποστηρίζει όλες τις γνωστές εκδόσεις των Windows (XP, VISTA, 7).
    Προφανώς, δεν υποστηρίζει τεχνολογία Bluetooth.

    Η λειτουργία του βασίζεται σε μία μικρή επαναφορτιζόμενη μπαταρία η οποία είναι ενσωματωμένη στο πληκτρολόγιο και φορτίζει μέσω του ηλιακού συλλέκτη του πληκτρολογίου, ακόμα και με ένα εσωτερικό φως δωματίου ή γραφείου. Σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρεία, μία πλήρης φόρτιση επαρκεί για να καλύψει τη χρήση του πληκτρολογίου σε απόλυτο σκοτάδι για περίπου 3 μήνες μέχρι την επόμενη φόρτιση.

    θα περιμένουμε να δούμε και παρόμοια προιόντα από άλλες εταιρείες και, φυσικά, κάποια πτώση στην τιμή του...
    .

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Αλέξανδρος Παππάς

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.