M3 MacBook Pro: Το μυστικό του σκούρου μαύρου φινιρίσματος αποκαλύπτεται από το iFixit

M3 Macbook Pro, M3 MacBook Pro: Το μυστικό του σκούρου μαύρου φινιρίσματος αποκαλύπτεται από το iFixit

Ο ιστότοπος επισκευής iFixit μοιράστηκε ένα teardown βίντεο του νέου MacBook Pro 14 ιντσών με τα τσιπ M3 και M3 Pro, παρέχοντας μια πιο προσεκτική ματιά στο εσωτερικό των δύο λαπτοπ. Αυτό που παρατηρούμε είναι πως η εσωτερική σχεδίαση είναι ουσιαστικά αμετάβλητη σε σύγκριση με τα προηγούμενα μοντέλα MacBook Pro.

Το iFixit μοιράστηκε επίσης ένα blog post με το οποίο εξηγεί πώς πιστεύει ότι η Apple πέτυχε το νέο, πιο σκούρο φινίρισμα Space Black για το MacBook Pro. Συνοπτικά, αναφέρει ότι η Apple κατάφερε να κάνει την ανοδιωμένη επιφάνεια του Space Black «πιο ανομοιόμορφη» σε μικροσκοπικό επίπεδο, να αντανακλά περισσότερο φως και έτσι να παρουσιάζει πιο σκούρη όψη.

«Η Apple ανακάλυψε ότι μπορούσαν να χαράξουν την ήδη τραχιά ανοδιωμένη επιφάνεια, καθιστώντας την πιο ανώμαλη», έγραψε ο Kevin O’Reilly του iFixit. “Οι γωνίες και οι σχισμές που προκύπτουν διαχέουν περαιτέρω τις εισερχόμενες ακτίνες φωτός, στέλνοντάς τες σε ακόμη περισσότερες κατευθύνσεις. Λιγότερο λευκό φως φτάνει στα μάτια μας – με αποτέλεσμα αυτό το απαλό ματ φινίρισμα.”

Στην ανόδωση, το μέταλλο τοποθετείται σε ένα ηλεκτρολυτικό διάλυμα και χρησιμοποιείται ως άνοδος (θετικός πόλος) σε ένα ηλεκτροχημικό κύτταρο. Μέσω της ηλεκτρολύσης, προκαλείται η δημιουργία μιας προστατευτικής στρώσης οξειδίου στην επιφάνεια του μετάλλου.

Αυτή η στρώση οξειδίου είναι πιο σκληρή και ανθεκτική σε φθορά και διάβρωση σε σύγκριση με το αρχικό μέταλλο. Επίσης, η ανοδιωμένη επιφάνεια μπορεί να χρωματιστεί μέσω διαφόρων διαδικασιών, προσδίδοντας μια πληθώρα χρωμάτων και φινιρισμάτων στο μέταλλο. Στην περίπτωση του MacBook Pro, η Apple χρησιμοποίησε την ανόδωση για να δημιουργήσει το σκούρο μαύρο φινίρισμα, βελτιώνοντας την αισθητική και την ανθεκτικότητα της συσκευής.

Το iFixit παρέχει μια εις βάθος, επιστημονική επισκόπηση του φινιρίσματος Space Black στην ανάρτησή του στο blog.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software AI Apple featured

iOS 18: Η Apple ξανά σε συζητήσεις με την OpenAI για λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης

Η Apple φέρεται να έχει ξεκινήσει εκ νέου τις συζητήσεις με την OpenAI σχετικά με τη χρήστη της τεχνολογίας της.

Smartphones featured Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy S24 FE: Επιβεβαιώθηκε το όνομα από εταιρεία κινητής τηλεφωνίας του Ην. Βασιλείου

Εδώ και καιρό ακούγεται ότι η Samsung ετοιμάζει το Galaxy S24 FE, το οποίο θα κυκλοφορήσει στα τέλη του 2024.

Software AI featured Google

One UI 6.1.1: Φήμες ότι θα φέρει το “βίντεο ΑΙ” στις συσκευές Samsung

To One UI 6.1.1 φημολογείται ότι θα φέρει μια νέα δυνατότητα τεχνητής νοημοσύνης στις συσκευές της Samsung.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone: 6 tips για την κάμερα που πρέπει να γνωρίζει κάθε χρήστης

Τα πιο πρόσφατα iPhone έχουν πολλά χαρακτηριστικά κάμερας που αξίζει να χρησιμοποιήσετε, όπως Λειτουργία Πορτραίτου και Στυλ Φωτογραφίας.