MacBook Pro 16-inch: Η πιο τούμπανη έκδοση κοστίζει $6.099

Η Apple ανακοίνωσε σήμερα το νέο 16-inch MacBook Pro το οποίο αντικαθιστά το 15-inch MacBook Pro, το οποίο όπως προδίδει και το όνομα του έχει ελαφρώς μεγαλύτερη οθόνη. Ο Αμερικανικός κολοσσός δίνει στον χρήστη πολλές διαφορετικές επιλογές τόσο στην εξωτερική εμφάνιση όσο και στα χαρακτηριστικά που κρύβονται μέσα στο laptop. Πόσο όμως κοστίζει η high-end τούμπανη έκδοση του 16-inch MacBook Pro;

Ας τα πάρουμε από την αρχή. Το βασικό μοντέλο κοστίζει $2.399 ενώ υπάρχει και η δυνατότητα επιλογής του πιο ακριβού το οποίο ξεκινάει από τα $2.799. Στο δεύτερο μοντέλο λοιπόν, με την τοποθέτηση του Intel Core i9 της 9ης γενιάς και των 8-πυρήνων ο οποίος χρονίζει στα 2.3GHz base και 5.0GHz με Turbo Boost, το κόστος αυξάνεται κατά $200. Αμέσως το ποσό φτάνει στα $2.999.

, MacBook Pro 16-inch: Η πιο τούμπανη έκδοση κοστίζει $6.099

Σημαντικά μεγάλο είναι και το κόστος της μνήμης RAM. Για τα 64GB DDR4 με χρονισμό 2666MHz η Apple ζητάει επιπλέον $800, με αποτέλεσμα το κόστος να φτάνει στα $3.799. Στην κάρτα γραφικών δεν αλλάζουν πολλά αφού ο χρήστης μπορεί να επιλέξει μόνο την AMD Radeon Pro 5500M με μνήμη 4 ή 8GB GDDR6. Η έκδοση με την μεγαλύτερη μνήμη ζητάει $100 περισσότερο και έτσι το ποσό διαμορφώνεται στα $3.899.

Σε αυτό το σημείο θα θέλαμε να σας ζητήσουμε αν είστε όρθιοι και διαβάζετε το άρθρο να καθίσετε, καθώς για να προσαρμοστούν στο MacBook Pro, 8TB αποθηκευτικού χώρου, χρειάζονται 2.200 δολάρια! Αυτός ουσιαστικά είναι και ο λόγος που το πιο τούμπανο MacBook Pro των 16-ιντσών κοστίζει $6.099.

Σε αυτό το ποσό δεν έχουμε συμπεριλάβει τα προ-εγκατεστημένα προγράμματα Final Cut Pro X και Logic Pro X τα οποία κοστίζουν επιπλέον $299.99 και $199.99.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

11 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
νωντας

Και μετα οταν λεμε οτι τα προιοντα της apple ειναι υπερεκτιμημενα για αυτα που προσφερουν μας λενε υπερβολικους,φανμποις κλπ..

Agnostos13

Δεν είναι τα Macbook Pro για όλους φίλε μου…

ΙΑΚΩΒΟΣ Ο 2ος

Μόνο για λίγους κ εκλεκτούς super επαγγελματίες Άγνωστε. Ειδικά τώρα με το νέο επαναστατικό scissors keyboard που αντικατέστησε το ακόμη πιο revolutionary butterfly keyboard. Μόνο για λίγους κ εκλεκτούς κ αυτό.
Κ οι κάρτες γραφικών που χτυπάνε σαν τρελές. Για λίγους κ εκλεκτούς
Αυτοί οι λίγοι κ εκλεκτοί όλο κ λιγοστεύουν. 😂🤣😂😂🤣

Agnostos13

Δεν σε υποχρέωσε κανένας να το πάρεις…

dialteo

Δεν θα σταθώ στο αν αξίζει τα λεφτά του ή όχι. Αλλά θα σταθώ στον τίτλο ο οποίος έχει σκοπό καθαρά τη φαγωμάρα μεταξύ των fanboys και haters. Δεν μου αρέσει να βλέπω τέτοιους τίτλους από το techblog. Σκεφτείτε π.χ στην ανακοίνωση των τιμών του νέου Renault clio, το άρθρο να ξεκινάει: η τούμπανο έκδοση του νέου clio κοστίζει 25.980€. Τι εντυπώσεις δημιουργεί στον αναγνώστη? Όντως αυτή είναι η τιμή της full extra έκδοσης του νέου clio ενώ η χαμηλότερη ξεκινάει από 13.490€. Είναι φανερό ότι με τέτοιο τίτλο ο δημοσιογράφος εστιάζει ή/και κατευθύνει τον αναγνώστη σε διαφορετικά συμπεράσματα για το προϊόν πέρα από το να αναλύσει το ίδιο το προϊόν

Κώστας Βλαχάκης

Λυπάμαι που σκέφτεσαι για εμάς έτσι, όταν μαλιστα παρακολουθείς το Techblog τόσα χρόνια και δεν έχουμε δώσει κανένα δικαίωμα. Εμείς δεν έχουμε αλλάξει.

Αν θέλεις κάτι πιο “εύπεπτο” μπορείς να σχολιάσεις ένα άρθρο πριν:
MacBook Pro 16″: Επίσημα με μεγαλύτερη οθόνη και νέο πληκτρολόγιο
https://techblog.gr/gadgets/macbook-pro-16-quot-episima-me-megalyteri-othoni-kai-neo-pliktrologio

dialteo

Έχεις ένα δίκιο Κώστα και απολογούμαι εν μέρει όμως, γιατί δεν πρόσεξα το κύριο άρθρο (συνεχίζω να μην το βλέπω στην 1η σελίδα). Συχνά όμως – και σε αυτό δεν απολογούμαι- διακρίνω μια τάση ‘τσιγκλίσματος’ των οπαδών με τίτλους ‘δόλωμα’, κάτι που δεν το θέλω από το techblog που μας συντροφεύει τόσα χρόνια.
Να ξέρεις ότι τα σχόλια πάντα είναι καλοπροαίρετα

Κώστας Βλαχάκης

Μην επιμένεις, δεν ισχύει αυτό που λες. Αν θέλεις να προσφέρεις κάτι στην κοινότητα του Techblog άφησε ένα σχόλιο που θα ενδιαφέρει. Εμείς γνωρίζουμε πως να κάνουμε σωστά και με αξίες την δουλειά μας και αυτό φαίνεται κάθε μέρα εδώ και σχεδόν 13 χρόνια.

dialteo

Αφού εσύ δεν δέχεσαι τι εισπράττω εγώ και το αναφέρω καλοπροαίρετα, δεν θα συνεχίσω την αντιπαράθεση

Κώστας Βλαχάκης

Εγώ κάνω το χόμπυ μου και εσύ το βλέπεις σαν αντιπαράθεση. Δεν είναι έτσι.

Δημήτρης

Σαφώς και το συγκεκριμένο θα το προτιμήσει κάποιος ο οποίος ασχολείται επαγγελματικά και πιο εξειδικευμένα με κάποια πράγματα και όχι αυτός (συμπεραμβαλομένου και του εαυτού μου) που θέλει ένα μηχάνημα για απλή προσωπική χρήση. Τώρα το αν είναι υπερεκτιμημένο η όχι είναι σχετικό. Καλό βράδυ!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple Google Google AI

iOS 18: Η Apple συζητά με τη Google για να φέρει λειτουργίες του Gemini AI στο iPhone

H Apple βρίσκεται σε συζητήσεις με τη Google για να ενσωματώσει το εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης Gemini στο iPhone ως μέρος του iOS 18.

Software featured LinkedIn

Το LinkedIn θέλει να προσθέσει παιχνίδια στην πλατφόρμα του

Το LinkedIn, η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης που ανήκει στη Microsoft έχει περισσότερους από 1 δισεκατομμύριο χρήστες.

Gear Apple Apple Watch featured

Apple Watch: Φήμες ότι η επόμενη γενιά θα παρακολουθεί την αρτηριακή πίεση

Ένα απαραίτητο χαρακτηριστικό για τα μελλοντικά Apple Watch είναι και η παρακολούθηση της αρτηριακής πίεσης.

Gear featured vivo

vivo Pad 3 Pro: Μάλλον εντοπίστηκε στο Geekbench

Ένα νέο tablet vivo έχει πλέον εντοπιστεί στο Geekbench και θα μπορούσε να είναι αυτό που θα πλαισιώσει τα X Fold 3 και X Fold 3 Pro.