MediaTek Helio P15: Επίσημα ο νέος οκταπύρηνος επεξεργαστής

Η MediaTek ανακοίνωσε επίσημα το νέο της chipset, το οποίο έρχεται να προστεθεί στη δημοφιλή σειρά Helio. Το MediaTek Helio P15 είναι ο διάδοχος του διαδεδομένου Helio P10 με μικρές βελτιώσεις στην απόδοση και βελτίωση στη μπαταρία.

Το MediaTek Helio P15 chipset έχει μέσα οκταπύρηνο Cortex-A53 επεξεργαστή χρονισμένο στα 2.2GHz και Mali-T860 MP2 (dual-core) GPU στα 800MHz. Το P10 chip είχε ίδιο επεξεργαστή στα 2.0GHz και ίδια GPU χρονισμένη στα 700MHz.

Η MediaTek υπόσχεται 10% βελτίωση στην απόδοση, συγκριτικά με την προηγούμενη γενιά και καλύτερη ενεργειακή απόδοση. Τα Helio P15 θα είναι κατασκευασμένα με τη διαδικασία των 28nm από την TSMC, όπως και το P10, οπότε δεν περιμένουμε μεγάλη βελτίωση στη μπαταρία. Να υπενθυμίσουμε ότι η Samsung έγινε πρόσφατα η πρώτη που ξεκίνησε την μαζική παραγωγή chips με τη διαδικασία 10nm.

Δεν έχουν ανακοινωθεί οι πληροφορίες για την ποσότητα της RAM που υποστηρίζει, αλλά αναφέρεται ότι έχει επιλεγεί η ίδια single-channel LPDDR3-933 μνήμη.

Τέλος, ο Helio P15 είναι LTE-capable με υποστήριξη για LTE Cat.6. Ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί η διαθεσιμότητα, αλλά λογικά θα το δούμε σύντομα σε αρκετές οικονομικές συσκευές.

MediaTek Helio P15, MediaTek Helio P15: Επίσημα ο νέος οκταπύρηνος επεξεργαστής

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Android Smartphones featured MediaTek

Qualcomm και Mediatek μόντεμ 5G αφήνουν 714 συσκευές ευάλωτες σε επιθέσεις – Δείτε τη λίστα

Πανεπιστημιακοί ερευνητές στη Σιγκαπούρη εντόπισαν τρωτά σημεία σε μόντεμ 5G που παράγονται από την Qualcomm και την MediaTek.

Smartphones featured MediaTek vivo

vivo X100 Pro: Πώς ανταποκρίνεται ο Mediatek Dimensity 9300 στο τεστ θερμικής απόδοσης

To vivo X100 Pro έφτασε στα χέρια των πρώτων reviewer και μπορούμε να πάρουμε μια ιδέα για τη θερμική απόδοση του Mediatek Dimensity 9300.

Smartphones Apple featured MediaTek

Μετά το Snapdragon 8 Gen 3, και άλλο τσιπ ξεπέρασε το Apple A17 Pro;

Όλα τα premium smartphones διαθέτουν ισχυρούς επεξεργαστές που ικανοποιούν τις απαιτήσεις και οι διαφορές δεν είναι εύκολα αντιληπτές.

Gear featured MediaTek

MediaTek Dimensity 9300: Ανακοινώθηκε επίσημα με εντυπωσιακή σχεδίαση της CPU

Το πιο πρόσφατο κορυφαίο chipset από την MediaTek, το Dimensity 9300, είναι εδώ και θέλει να ανταγωνιστεί τον Snapdragon 8 Gen 3 της Qualcomm.