Meta: Ο Zuckerberg δοκιμάζει «απτικά γάντια» και παίζει Jenga στο metaverse

, Meta: Ο Zuckerberg δοκιμάζει «απτικά γάντια» και παίζει Jenga στο metaverse

Στο παρελθόν έχουμε δει πολλές φορές τον Mark Zuckerberg να δοκιμάζει ακουστικά VR για να δει πράγματα στην εικονική πραγματικότητα. Αυτή τη φορά, όμως, βίντεο τον δείχνει να αισθάνεται τα αντικείμενα που υπάρχουν στην εικονική πραγματικότητα χάρη στη νέα τεχνολογία που φέρνει το άγγιγμα στο metaverse.

Ο Zuckerberg δημοσίευσε ένα βίντεο που τον δείχνει να φοράει «απτικά γάντια» και να ρίχνει ζάρια, να παίζει Jenga και σκάκι, να δίνει τα χέρια και χτυπάει με γροθιά.

«Η ομάδα του Meta’s Reality Labs εργάζεται πάνω σε απτικά γάντια για να δημιουργήσει μια ρεαλιστική αίσθηση αφής στο metaverse. Μια μέρα θα μπορείς να νιώσεις την υφή και την πίεση όταν αγγίζεις εικονικά αντικείμενα», έγραψε ο CEO της Meta στη λεζάντα του βίντεο.

Τα γάντια μπορούν και παρακολουθούν τα χέρια του χρήστη για να προσδιορίσουν πού βρίσκονται τα χέρια του ατόμου σε μια σκηνή εικονικής πραγματικότητας και το πώς μπορεί να έρχονται σε επαφή με ένα εικονικό αντικείμενο, σύμφωνα με δελτίο ειδήσεων του Meta που εκδόθηκε την Τρίτη. Στη συνέχεια, τα γάντια προσομοιώνουν αισθήσεις όπως πίεση, υφή και δόνηση για να αναδημιουργήσουν την αίσθηση των αντικειμένων στην εικονική πραγματικότητα.

Η εταιρεία εργάζεται πάνω σε αυτά τα γάντια εδώ και επτά χρόνια, σημειώνοντας στην ανακοίνωση ότι το έργο «ξεκίνησε ως φεγγαρόφωτο, αλλά είναι όλο και πιο εφικτό καθώς συνεχίζουμε να καινοτομούμε και να ολοκληρώνουμε την έρευνα».

«Η κατασκευή αυτών των γαντιών είναι μια πρόκληση που απαιτεί την εφεύρεση εντελώς νέων τομέων επιστημονικής έρευνας. Ενώ βρισκόμαστε ακόμη στα πρώτα στάδια αυτής της έρευνας, ο στόχος είναι μια μέρα να συνδυάσουμε τα γάντια με το σετ μικροφώνου-ακουστικού VR για μια καθηλωτική εμπειρία, όπως να παίζετε σε μια συναυλία ή ένα παιχνίδι πόκερ στο metaverse, και τελικά θα δουλέψουν με τα γυαλιά AR σου», αναφέρεται ακόμα.

Ένα ξεχωριστό βίντεο, που δημοσιεύτηκε στην επίσημη σελίδα του Meta στο Facebook τη Δευτέρα, δείχνει ένα άτομο που φοράει τα γάντια να πετάει και να πιάνει εικονικά μια μπάλα και να ενώνεται με ένα άλλο άτομο στην εικονική πραγματικότητα για να παίξει παιχνίδια όπως Jenga και thumb-fights.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones App Store Apple Meta

H Apple αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads από το App Store της στην Κίνα

Η Apple ανακοίνωσε πως αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads που ανήκουν σε Meta από το App Store της στην Κίνα.

Internet Facebook Meta

Facebook: Φέρνει πίσω το “Poke” – Κερδίζει έδαφος στους νέους

Το Facebook αποφάσισε να επαναφέρει ένα από τα πιο παλιά χαρακτηριστικά του, το Poke, ελπίζοντας να κερδίσει τις νεότερες γενιές.

Software Android Google Play Store Meta

WhatsApp: Νέα δυνατότητα σας λέει αν η συνομιλία σας είναι ασφαλής

Το WhatsApp είναι μία από τις πιο δημοφιλείς εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων και ως τέτοια προσπαθεί συνεχώς να βελτιώσει την εμπειρία χρήστη.

Internet AI Facebook Meta

Facebook: Χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να προτείνει Reels

Η τεχνητή νοημοσύνη κατακτά ολοένα και περισσότερους τομείς και πολλοί τεχνολογικοί κολοσσοί επενδύουν δισεκατομμύρια στην ανάπτυξή της.