Η Microsoft λέει ότι τα Windows laptop με Snapdragon X Elite θα είναι πιο γρήγορα από το M3 MacBook Air

Microsoft Windows, Η Microsoft λέει ότι τα Windows laptop με Snapdragon X Elite θα είναι πιο γρήγορα από το M3 MacBook Air

Η Microsoft θα υποστηρίξει στη διαφημιστική της καμπάνια ότι τα επερχόμενα Windows laptop με τον επεξεργαστή Snapdragon X Elite της Qualcomm είναι ταχύτερα από το MacBook Air με το τελευταίο τσιπ M3 της Apple, σύμφωνα με εσωτερικά έγγραφα που έλαβε το The Verge.

«Η Microsoft είναι τόσο σίγουρη σε αυτά τα νέα τσιπ της Qualcomm που σχεδιάζει μια σειρά από επιδείξεις που θα δείξουν πώς αυτοί οι επεξεργαστές θα είναι ταχύτεροι από ένα M3 MacBook Air για εργασίες CPU, επιτάχυνση τεχνητής νοημοσύνης και ακόμη και εξομοίωση εφαρμογών», αναφέρει το δημοσίευμα. Η Microsoft πιστεύει ότι οι φορητοί υπολογιστές της θα προσφέρουν «γρηγορότερο app simulation» από το Rosetta 2 της Apple.

Tο Snapdragon X Elite που παρουσιάστηκε τον Οκτώβριο έχει Arm-based αρχιτεκτονική, όπως το πυρίτιο της Apple. Η Qualcomm πέρυσι ισχυρίστηκε ότι ο επεξεργαστής πέτυχε 21% ταχύτερη απόδοση CPU πολλαπλών πυρήνων από το τσιπ M3, με βάση το εGeekbench 6.

Ωστόσο, η Microsoft και η Qualcomm συγκρίνονται με το τσιπ M3 κατώτερης ποιότητας της Apple αντί για τα τσιπ M3 Pro και M3 Max ανώτερης κατηγορίας. Τα MacBook με πυρίτιο της Apple προσφέρουν επίσης κορυφαίες επιδόσεις ανά watt, ενώ το Snapdragon X Elite πιθανότατα θα ζεσταίνεται γρηγορότερα και θα απαιτεί laptop που έχουν ανεμιστήρα. Από τότε που ενημερώθηκε με το τσιπ M1 το 2020, το MacBook Air διαθέτει σχεδιασμό χωρίς ανεμιστήρα. Η Apple μπορεί επίσης να βελτιστοποιήσει την απόδοση των MacBook, καθώς ελέγχει τόσο το υλικό όσο και το λογισμικό macOS.

Η Microsoft σχεδιάζει να ανακοινώσει laptop που τροφοδοτούνται από το Snapdragon X Elite αργότερα φέτος, συμπεριλαμβανομένων των Surface Pro 10 και Surface Laptop 6 στις 20 Μαΐου.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
ΑΝΔΡΕΑΣ

μπλιάααχχχ. Πήγαν οι βέβηλοι κ έβαλαν στο ψόφιο τσιπάκι τους την λέξη ELITE, μπας κ κλέψουν κάτι από την λάμψη την μαγεία κ το status της θεάρας μας. Ψωρόελιτ θα ανταπαντάται στους άμπαλους!
Τα θερία cpu μας είναι εδώ κ περιμένουν τους πιστούς μας να τα αγκαλιάσουν στην τοπ έκδοση τους
ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΣΤΕ ΜΕ ΠΑΡΑΘΥΡΑ Κ ΓΡΗΓΟΡΟΔΡΑΚΟΥΣ! ΜΠΑΝΑΑΑΑΑΛ!! \##δ\121ΕΕ\11234

Αλέξανδρος

Όπα γράψε λάθος αν το είδες γιατί διάβαζα κάτι άλλο και μετά μπήκα στο άρθρο.
Keep going, Ανδρίκο!

Last edited 19 ημέρες πριν by Αλέξανδρος
Paris Kitsios

Σίγουρα θα λανσαριστεί με πολλά προβλήματα και οι θερμοκρασίες σε συνδυασμό με τις καταναλώσεις επί των επιδόσεων δεν νομίσω να παρουσιάσουν καλά αποτελέσματα…
Κάτι άλλο που πιστεύω πως θα συμβεί είναι ότι όταν θα γίνει το λανσάρισμα αυτό, η μηλαροεταιρεία μας θα έχει ήδη βγάλει τους νέους της επεξεργαστές της, οι οποίοι κλασικά θα είναι 3-4 (μεγάλα) βήματα μπροστά!
Όπως και να έχει ο ανταγωνισμός μόνο καλό μπορεί να κάνει και ελπίζω να δούμε πραγματάκια από όλες τις εταιρείες στο μέλλον…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Games Apple Fortnite iPad

To Fortnite θα έρθει και στα iPad στην Ευρώπη αφού η ΕΕ αναγνώρισε ως “gatekeeper” το iPadOS

Μετά την είδηση πως η Apple θα πρέπει να φέρει αλλαγές στο iPad, η Epic Games ανακοίνωσε πως πρόκειται να κάνει διαθέσιμο το Fortnite.

Smartphones Android featured Google

Android 15: Αυτά είναι τα smartphone που θα πάρουν την ενημέρωση

Η Google ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει το Android 15 φέτος και η πολυαναμενόμενη γιγάντια ενημέρωση θα φέρει σημαντικές καινοτομίες.

Gear Apple Apple Pencil featured

Apple Pencil: Μεγάλες αναβαθμίσεις στο νέο μοντέλο – Έρχεται με απτική ανάδραση

Η Apple εργάζεται πάνω σε ένα νέο Apple Pencil, το οποίο μάλλον θα έρθει με μερικά συναρπαστικά νέα χαρακτηριστικά.

Gear Apple featured iPad

iPad Pro: Τα επερχόμενα μοντέλα θα έχουν τα καλύτερα πάνελ OLED στην αγορά

Τα επερχόμενα μοντέλα iPad Pro της Apple θα διαθέτουν “μακράν τα καλύτερα πάνελ OLED για tablet στην αγορά”, σύμφωνα με την DSCC.