Μήπως πρέπει να προετοιμαστούμε για το Wi-Fi 7 των 40 Gbps;

Wi-Fi, Μήπως πρέπει να προετοιμαστούμε για το Wi-Fi 7 των 40 Gbps;

Wi-Fi, Μήπως πρέπει να προετοιμαστούμε για το Wi-Fi 7 των 40 Gbps;

Η ζωή του Wi-Fi 6e μάλλον θα είναι μικρή, καθώς όλοι έχουν ξεκινήσει από τώρα να μιλούν για το Wi-Fi 7. Το νέο πρωτόκολλο ασύρματης δικτύωσης υπόσχεται πολύ υψηλές ταχύτητες, οι οποίες θα μπορούν να φτάνουν μέχρι και τα 40 Gbps.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι βρισκόμαστε σε μία εποχή που ακόμα δεν έχουμε περάσει (οι περισσότεροι) στο Wi-Fi 6, ούτε καν στο νεότερο Wi-Fi 6e, αλλά η συζήτηση για τα όσα θα μας προσφέρει το Wi-Fi 7 έχει ήδη ξεκινήσει. Η αλήθεια είναι ότι οι εξελίξεις τρέχουν και απαιτούν τη νέα μορφή ταχύτερης διασύνδεσης, καθώς προετοιμαζόμαστε για την εποχή του Virtual και Augmented Reality.

H μέγιστη θεωρητική ταχύτητα που προσφέρει η νέα ασύρματη δικτύωση είναι τα 46 Gbps, αλλά οι ειδικοί εκτιμούν ότι οι πραγματικές ταχύτητες σε καθημερινή χρήση θα είναι τα 40 Gbps. Για την υλοποίηση του Wi-Fi 7 απαιτείται η χρήση της συχνότητας των 6 GHz, κάτι που ισχύει και για το Wi-Fi 6e, ενώ το νωρίτερο που θα πρέπει να περιμένει κανείς να το δει να υλοποιείται είναι στις αρχές του επόμενου έτους.

Ο Νίκος Ζώης είναι φανατικός gamer με πολυεπίπεδη εμπειρία τόσο στα παλιά arcade όσο και στα σημερινά multi-player online games. Έχει πτυχίο λογιστή και είναι πατέρας ενός παιδιού το οποίο έχει βάλει σκοπό να κάνει gadgetάκια όπως ακριβώς είναι και αυτός!

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Jimis

Δεν συνηθίζω να σχολιάζω αρνητικά, αλλά τελευταία ανεβάζετε συχνά μικρές άχρηστες ειδήσεις.

Κώστας Βλαχάκης

Κάποιες μέρες δεν υπάρχει η πλούσια επικαιρότητα που θα θέλαμε και μπορεί να ανέβει καποιο μικρό νεάκι. Το συγκεκριμένο νέο δεν το θεωρώ άχρηστη είδηση.

Συμεών

Προς το παρόν έχω βρει τεράστια βελτίωση με το wifi 6 kai καλύπτει μια χαρά την και τον NAS , γιατί οι δίκοι δεν αναπτύσουν πάνω από 120mb/s και τις υπόλοιπες συσκευτές μιας και η σύνδεσεις που έχουμε είναι 50 στο χωριό και 300 στο εξωτερικό που μένω. οπότε μετά από 5 χρόνια που εδώ στην Βουλγαρία θα πέσει από τα 30 ευρώ στα 15 η 500 αρα βλέπουμε για αναβάθμιση. Μία καλή χρήση για να αξιοποιήσεις το WIFi 7 θα ήταν η μεταφορά 4Κ βίντεο με κάποιο αντάπτορα με πολλά καρέ το δευτερόλετπο. Ενδιαφέρον Το άθρο!!!

Γιωργος

Πραγματικα αυτο που μου ελειπε σε αυτην την τρελη κατασταση που ζουμε ειναι το wifi 7.
Δεν εχει σημασια που τρεχουμε με 10 μεγαμπιπιες .
Ψωμι δεν εχουμε τυρι γυρευουμε.
Αν ερθει και το τσιπακι στο κρανιο του ελον μασκ θα ειμαστε τελεια.βαρεθηκα να ειμαι ελευθερος ανθρωπος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Wi-Fi

Wi-Fi 7: Πέντε φορές γρηγορότερο από το Wi-Fi 6E

Η Wi-Fi Alliance παρουσίασε το Wi-Fi 7 που φέρνει μεγαλύτερες ταχύτητες μεταφοράς και χαμηλότερο λανθάνοντα χρόνο.

Gear Apple featured Wi-Fi

Kuo: Η ανάπτυξη του τσιπ Wi-Fi της Apple σταμάτησε «για λίγο»

Η Apple έχει σταματήσει τις εργασίες για το τσιπ Wi-Fi που αναπτύσσει, σύμφωνα με τον αξιόπιστο αναλυτή για τα θέματα του “μήλου”, Ming Chi Kuo.

Internet featured Wi-Fi

2.4 GHz Vs. 5 GHz Wi-Fi: Ποιο πρέπει να χρησιμοποιείτε;

Όταν πάμε να συνδεθούμε σε ένα Wi-Fi router παρατηρούμε δύο διαθέσιμα δίκτυα: 2,4 GHz και 5 GHz. Ποιο πρέπει να χρησιμοποιήσουμε;

Smartphones featured Samsung Galaxy S24 Wi-Fi

Samsung Galaxy S24: Από τα πρώτα με συνδεσιμότητα Wi-Fi 7 το 2024

Τα περισσότερα από τα νέα τηλέφωνα στην αγορά σήμερα κυκλοφορούν με Wi-Fi 6 ή το νεότερο standard 6E, το οποίο σηματοδοτεί το μεταβατικό στάδιο πριν το Wi-Fi 7.