Mount July Filters, Φίλτρα για φακούς εμπευσμένα από το Instagram

Μία νέα εταιρεία με το όνομα Mount July Filters, ετοιμάζεται να παρουσιάσει μία νέα σειρά φίλτρων για φακούς, τα οποία θα βασίζονται στη φιλοσοφία των φίλτρων του Instagram. H Olivia Vagelos και ο Martin Bush, φοιτητές στο Stanford, σχεδίασαν radially graduated φίλτρα πολλαπλών χρωμάτων τα οποία μπορούν να δημιουργήσουν διάφορα εφέ.

Τα φίλτρα θα είναι κατάλληλα για ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές και φωτογραφικές μηχανές με φιλμ και θα βγαίνουν σε διάμετρο 58mm, με δυνατότητα να μπαίνουν και σε φακούς με διάμετρο 52mm (θα παρέχεται ο ειδικός προσαρμογέας).

Οι δύο δημιουργοί αναμένεται να ζητήσουν την στήριξη του κοινού μέσω του kickstarter, μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα. Δείτε μερικά δείγματα εικόνων που δημιουργήθηκαν με την χρήση των φίλτρων.

Πηγή: PTTL.gr

Επεξεργάστηκε την 22 Απριλίου 2013 9:33

Σχόλια

  • "H Olivia Vagelos και ο Martin Bush, φοιτητές στο Stanford" αν το ακούσουμε αυτό ποτέ για έλληνες από ελληνικό ίδρυμα να με γράψετε.

  • έχεις δίκιο σε αυτό αλλά δεν φταίνε αυτοί... Η χρηματοδότηση είναι ελάχιστη, μεγάλες εταιρίες δεν πάνε σε ελληνικά πανεπιστήμια, η ελληνική βιομηχανία είναι απούσα. αν θες όμως κάνε μια αναζήτηση πχ
    R&D αριστοτέλειο..μετσόβιο... ακόμα και τα τει κάνουν συνέχεια πατέντες...

    σε μια τελευταία ημερίδα που πήγα μου έπεσαν τα μαλλιά, ενδεικτικά μια λίστα από telecommunication systems από το πολυτεχνείο κρήτης που τυχαίνει να είναι στην πόλη μου

    https://www.tsi.gr/projects.html

    τώρα αν το Standford, έχει τα μέσα και τα PR,
    αν αυτή η είδηση πουλάει περισσότερο,
    αν τα παιδιά πήραν την κατάσταση στα χέρια τους κάνοντας εταιρία με χρηματοδότηση από το kickstarter είναι άλλο θέμα

    btw, Techblog, όπως στηρίζεις έλληνες developers κάνε και κανένα άνοιγμα στους φοιτητές... είναι απίστευτο το πόσα οφέλη θα έχει για την ελλάδα αυτό ειδικά αν σε διαβάζουν και έξω

  • Δεν υπάρχει λόγος να χρησιμοποιησει κάποιος τέτοια φίλτρα. Αυτά κόλπα τα κάνει ο φωτογράφος μετά τη λήψη στο pc του (post prossessing). Στους ερασιτέχνες τα κάνει η μηχανή softwareικά.

    Για να το πώ απλά είναι ο ίδιος ο λόγος που κανένας φωτογράφος δεν βάζει την μηχανή του να τραβήξει ασπρόμαυρα, παρά κάνει τις έγχρωμες φωτογραφίες μια μία και όποια θέλεςι ασπρόμαυρη μετά ο ίδιος. Γιατί να χάσεις (μη αντιστρεπτό) πληροφορία από την λήψη βάζοντας ένα τέτοιο ανούσιο φίλτρο?

    Δεν χρησιμοποιούνται τέτοια φίλτρα από επαγγελματίες.. Δεν έχουν καμιά τύχη πιστεύω

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Βάιος Βήτος

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.