D-Link: Οι κάμερες ασφαλείας κερδίζουν βραβείο σχεδιασμού Red Dot
Δευτέρα, 12/04/2021 · Νίκος Ζώης
Οι έξυπνες κάμερες παρακολούθησης mydlink κέρδισαν το Red Dot Award 2021 για τον καινοτόμο σχεδιασμό, τη λειτουργικότητα και την υψηλή απόδοσή τους.
Τρίτη, 02/12/2014 · Λορένα Σιούτη
Το ασανσέρ από το 1854 που ανακαλύφθηκε έχει κάνει τη ζωή εύκολη σε πολλούς, ειδικά για όσους μένουν σε μεγαλουπόλεις ή δουλεύουν σε κτίρια που πρέπει να ανέβεις πολλούς ορόφους καθημερινά. Έχει κάνει όμως και σε άλλους τόσους τη ζωή δύσκολη ειδικά όταν χρειάζεται να περιμένεις για πολλή ώρα να έρθει.
Σύμφωνα με τον Andreas Schierenbeck, στέλεχος της γερμανικής ThyssenKrupp, όσοι εργάζονται σε γραφεία στη Ν. Υόρκη ξοδεύουν στο σύνολό τους 16 χρόνια περιμένοντας το ασανσέρ και 6 χρόνια μέσα στα ασανσέρ. Ουσιαστικά η τεχνολογία και o τρόπος λειτουργίας των ανελκυστήρων δεν έχει αλλάξει εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Χρησιμοποιούν τα παραδοσιακά σχοινιά και το αντίβαρο από τότε που εφευρέθηκαν.
Αυτό επιχειρεί να αλλάξει μελλοντικά η ThyssenKrupp, όπου οι αυτοκινούμενοι ανελκυστήρες θα μπορούν να “ταξιδεύουν” τόσο οριζόντια όσο και κάθετα μέσα στους ουρανοξύστες. Χρησιμοποιώντας γραμμική τεχνολογία κινητήρων, το MULTI elevator system θα είναι το πρώτο του είδους του που θα λειτουργεί χωρίς καλώδια.
Το MULTI χρησιμοποιεί έναν κινητήρα για την οριζόντια κίνηση και έναν που επιτρέπει στα ασανσέρ να κινούνται κάθετα. Το σύστημα έχει φτιαχτεί για να περιέχει πολλές καμπίνες οι οποίες θα κινούνται 5 μέτρα ανά δευτερόλεπτο επιτρέποντας στους χρήστες να έχουν πρόσβαση σε μια καμπίνα του ασανσέρ κάθε 15 με 30 δευτερόλεπτα.
Η εταιρεία θεωρεί ότι το MULTI μπορεί να μειώσει τον χώρο που πιάνει το ασανσέρ κατά 50% και να αυξήσει την διαθέσιμο χώρο του κτιρίου κατά 25%. Το πρώτο ασανσέρ του μέλλοντος θα μπει σε δοκιμή το 2016.
Δευτέρα, 12/04/2021 · Νίκος Ζώης
Οι έξυπνες κάμερες παρακολούθησης mydlink κέρδισαν το Red Dot Award 2021 για τον καινοτόμο σχεδιασμό, τη λειτουργικότητα και την υψηλή απόδοσή τους.
Πέμπτη, 08/04/2021 · Τάσος Παπανικολάου
Η Samsung Electronics αξιοποιεί smartphones που δεν χρησιμοποιούνται πλέον για να προσφέρει σε ευπαθείς ομάδες ανά τον κόσμο τη δυνατότητα καλύτερης πρόσβασης σε οφθαλμολογική περίθαλψη.
Τετάρτη, 07/04/2021 · Νίκος Καϊμακάμης
Το Πανεπιστήμιο του Χιούστον δημιούργησε μία αρχιτεκτονική νευρωνικού δικτύου που μπορεί να εντοπίσει εγκαίρως τη συστημική σκλήρυνση.
Τετάρτη, 07/04/2021 · Ιάκωβος Μπελώνιας
Άνοιξε η πλατφόρμα για το voucher 200 ευρώ για αγορά laptop, tablet ή desktop. Μάθε πως θα το πάρεις και δες τις καλύτερες επιλογές για να το αξιοποιήσεις.
Ο χρόνος που χάνεται αφορά ουρανοξύστες,δηλαδή όταν η τεχνολογία των σηρματοσχοινων φτάνει έως τα 500 μέτρα τότε αναγκαστικά θα πρέπει να αλλάξεις ασανσέρ κάθε 30 ορόφους .πχ.για να ανέβει κάπιος Στην κορυφή του embaier state building θα έπρεπε να μπει σε τρεις διαφορετικούς .Σήμερα πρώτη η ΚΟΝΕ. αντικατέστησε τα παραδοσιακά σηρματοσχοινα με λοριδοταινιες από κεβλαρ,κάτι που σημαίνει ότι αν κάπιος θέλει να ανέβει στο πιο ψηλό κτήριο στον κόσμο θα πάρει μόνο ένα .
να μη γινει σεισμος!