Multi-touch πάτωμα

Στο μακρινό μέλλον το έξυπνο σπίτι θα έχει και έξυπνο πάτωμα που θα μας παρακολουθεί. Η IBM κατοχύρωσε πατέντα για ένα σύστημα ασφαλείας με κεντρικό στοιχείο το πάτωμα multi-touch που θα αντιλαμβάνεται πόσοι περπατάνε πάνω σε αυτό. Το σύστημα θα μπορεί να καταλαβαίνει το μέγεθος του πατήματος και την πίεση που δέχεται και θα αναγνωρίζει τους ιδιοκτήτες του.

Σε περίπτωση που κάποιος από τους ιδιοκτήτες του πέσει στο πάτωμα θα μπορεί να αντιληφθεί ότι λιποθύμησε ή κάτι τέτοιο και να ειδοποιεί αυτόματα το νοσοκομείο ή την αστυνομία.

Πηγή

Επεξεργάστηκε την 9 Απριλίου 2012 10:44

Σχόλια

  • "Σε περίπτωση που κάποιος από τους ιδιοκτήτες του πέσει στο πάτωμα θα μπορεί να αντιληφθεί ότι λιποθύμησε ή κάτι τέτοιο και να ειδοποιεί αυτόματα το νοσοκομείο ή την αστυνομία." ....... και αν απλα εχεις ριξει στο πάτωμα την κοπέλα σου?

  • Πολυ χρήσιμο για ατομα με ειδικες ανάγκες και για ηλικιωμένους......φαντάζομαι όμως την τιμή του......

  • Χρήσιμο για δύο συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες, όπως αναφέρει πάνω ο φίλος Ερμής. Για τους υπόλοιπους είναι άχρηστο κατ'εμέ. Αφήστε που είχαμε δεν είχαμε θα μας παρακολουθούν έτσι και για το ποτέ θα πάμε τουαλέτα, που λέει ο λόγος... Και εγώ με το φτωχό μου μυαλουδακι κάνω μια πρόβλεψη πως πρώτος-πρώτος που θα φτιάξει λογισμικό για να υποστηρίξει το "έξυπνο πάτωμα" θα είναι ο Big Brother... εεε! Η Google ήθελα να πω! Με το Android 20.0 Glyko-tou-Koutaliou.

  • no thanks!!! αν είναι έτσι βάζω και κάμερες με live feed από το σπίτι μου για να με βλέπουν όλοι στην Ομόνοια!!!

  • @Vito, αν έχεις ρίξει την κοπέλα σου, θα αποκτήσετε και παρέα για πιο ενδιαφέρουσες καταστάσεις...

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Κώστας Βλαχάκης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.