Nanoleaf: Έξυπνα φώτα που μαθαίνουν τις συνήθειες του χρήστη [CES 2020]

Nanoleaf, Nanoleaf: Έξυπνα φώτα που μαθαίνουν τις συνήθειες του χρήστη [CES 2020]

Μία από τις εταιρείες που θα παρευρεθούν στην έκθεση CES 2020 την ερχόμενη εβδομάδα είναι η Nanoleaf, η οποία είναι γνωστή για τα χρωματιστά συναρμολογούμενα πλακίδια φωτός τα οποία τοποθετούνται στον τοίχο και συγχρονίζουν με τη μουσική και τα gaming χειριστήρια.

Τα έξυπνα φώτα

Στην έκθεση CES 2020, η Nanoleaf θα παρουσιάσει αρκετά προϊόντα τα οποία θα είναι συμβατά με το HomeKit της Apple. Μεταξύ αυτών θα υπάρχουν και τα Nanoleaf Learning Series, τα οποία η εταιρεία περιγράφει ως ένα all-in-one διαδραστικό έξυπνο σύστημα φώτων για το σπίτι.

Όπως αναφέρει η εταιρεία, τα Nanoleaf Learning Series σχεδιάστηκαν ώστε να μαθαίνουν, να αισθάνονται, και να αλληλεπιδρούν με τον χρήστη, ώστε να κάνουν τη ζωή του και τον χειρισμό των οικιακών έξυπνων συσκευών πιο εύκολη.

Η εταιρεία είπε ότι τα Learning Series είναι ένα σύστημα προϊόντων που σχεδιάστηκε ώστε να γνωρίζει πότε χρειαζόμαστε φως και πώς θα θέλαμε να είναι, ενώ απαιτεί την ελάχιστη δυνατή συμμετοχή από τον χρήστη. Ολόκληρη η σειρά αποτελείται από έναν διακόπτη, ένα κουμπί, λάμπες και ένα gateway.

Nanoleaf, Nanoleaf: Έξυπνα φώτα που μαθαίνουν τις συνήθειες του χρήστη [CES 2020]

H Nanoleaf Learning Series χρησιμοποιεί U-IQ τεχνολογία, η οποία συνδυάζει ένα δίκτυο αισθητήρων με έναν έξυπνο αλγόριθμο που εκπαιδεύεται στις ανάγκες του χρήστη.

Με τη βοήθεια της U-IQ το έξυπνο δωμάτιο γνωρίζει πότε χρειάζεται να ανάψει τα φώτα πριν καν μπούμε σε αυτό. Επιπλέον, έχει τη δυνατότητα να ρυθμίζει την ένταση και τη θερμότητα των λαμπτήρων ώστε να προσαρμόζει τον φωτισμό σύμφωνα με το φως του ήλιου, ή άλλων πηγών που ενδεχομένως υπάρχουν στο δωμάτιο.

Στόχος της Nanoleaf είναι να εξαλείψει την ανάγκη χρήσης φυσικών διακοπτών, εφαρμογών και ψηφιακών βοηθών, δημιουργώντας ένα ανεπτυγμένο έξυπνο δίκτυο συσκευών που μαθαίνει μόνο του και λειτουργεί για τον χρήστη πριν από αυτόν.

Εκτός από τα Learning Series, η εταιρεία θα παρουσιάσει στην έκθεση CES 2020 και τη νέα σειρά διαδραστικών πλακιδίων φωτός, Unified Light Panel. Τα φώτα αυτά αντιδρούν στην αφή και επιτρέπουν στον χρήστη να δημιουργεί οποιοδήποτε σχήμα επιθυμεί, διότι τοποθετούνται σε κάθε πιθανή διάταξη.

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear CES 2020: Έκθεση τεχνολογίας στο Las Vegas

Με το Πλαίσιο στο Λας Βέγκας για την έκθεση CES 2020 [video]

Για 6η συνεχόμενη χρονιά το Techblog βρέθηκε στο Λας Βέγκας για να παρακολουθήσει την CES 2020, την μεγαλύτρη έκθεση τεχνολογίας στον κόσμο.

Gear CES 2020: Έκθεση τεχνολογίας στο Las Vegas featured

CES 2020: Αυτά είναι τα Top 5 Trends που αναδείχθηκαν στο Λας Βέγκας

Η CES 2020 ολοκληρώθηκε και αυτά είναι τα top 5 trends που παρουσιάστηκαν στην μεγάλη έκθεση τεχνολογίας στο Las Vegas. Το Techblog ήταν εκεί!

Smartphones CES 2020: Έκθεση τεχνολογίας στο Las Vegas featured Samsung

Samsung Galaxy Bloom: Αυτό είναι το επίσημο όνομα του Galaxy Fold 2 [CES 2020]

Σε συνάντηση που πραγματοποίησε η εταιρεία αποκάλυψε τα ονόματα των τεσσάρων επερχόμενων flagships της, τα τρία Galaxy S20 και το Samsung Galaxy Bloom.

Gear CES 2020: Έκθεση τεχνολογίας στο Las Vegas Samsung

Samsung Ballie: AI μπάλα ρομπότ που κάνει τη ζωή πιο εύκολη [CES 2020]

Ένα από τα καλύτερα gadgets που είδαμε στην έκθεση CES 2020 είναι το Samsung Ballie, ένα έξυπνο ρομπότ σε σχήμα σφαίρας που στόχο έχει να βοηθά τον χρήστη.