Βάδισμα αντί κωδικών στο μέλλον;

βάδισμα κωδικός, Βάδισμα αντί κωδικών στο μέλλον;

Τον τρόπο βαδίσματος ως αναγνωριστικό, προτείνει το εργαστήριο Data61 του Αυστραλιανού Οργανισμού Επιστημονικής και Βιομηχανικής Έρευνας. Έτσι, σύμφωνα με την ιδέα τους, ο τρόπος βαδίσματος κάποιου θα μπορούσε στο μέλλον να αποτελέσει αναγνωριστικό αντίστοιχο με αυτό του δαχτυλικού αποτυπώματος.

Η ερευνητική ομάδα του Data61 lab παρουσίασε ένα πρωτότυπο με τη μορφή wearable, το οποίο χρησιμοποιεί την ενέργεια που παράγεται όταν κάποιος περπατά για να δημιουργήσει ισχύ και ταυτόχρονα μετατρέπει τον τρόπο βαδίσματος ενός χρήστη σε τρόπο πιστοποίησης. Εκτός αυτού, η συσκευή μπορεί να παράγει και συμπληρωματική ενέργεια για φορητές συσκευές, χρησιμοποιώντας συλλογή της κινητικής ενέργειας.

Η συσκευή παρακολουθεί το μοτίβο της ισχύς που δημιουργείται από την κινητική ενέργεια του βαδίσματος και αναλύοντάς την, δημιουργεί μια μοναδική υπογραφή.

Η ομάδα δοκίμασε το πρωτότυπο σε 20 άτομα σε διαφορετικές επιφάνειες και κατέγραψε 95% ακρίβεια στην αναγνώριση. Όταν κάποιος προσπάθησε να μιμηθεί τον τρόπο βαδίσματος κάποιου άλλου, τότε το ποσοστό επιτυχίας έπεσε στο 13%. Για πρωτότυπο λοιπόν δεν τα πήγε κι άσχημα και παρόλο που χρειάζεται βελτιώσεις, τα πράγματα φαίνονται θετικά.

Σύμφωνα με την ερευνητική ομάδα, η μέθοδος που προτείνουν είναι πιο ασφαλής από τους κωδικούς, καθώς είναι πιο δύσκολο να μιμηθεί κάποιος τον τρόπο που βαδίζει κάποιος.

Η ομάδα ερευνά κι άλλες μεθόδους πιστοποίησης όπως μοτίβα στην αναπνοή ή τον τρόπο που ο χρήστης αλληλοεπιδρά με τις συσκευές.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Σίμος

Καλά αυτό είναι φοβερό!!! Φαντάσου να έχεις βγάλει κάλους και να μην μπορείς να βγάλεις λεφτά και να πας πάνω κάτω έξω από το ATM!!!!

Techskepticon

Haha 😛 ωραίος. Η τεχνολογία μας τρολάρει

Techskepticon

Πέρα από την πλάκα το συγκεκριμένο δεν έχει καμία χρηστικότητα παρά μόνο ως αναγνωριστικό ατόμων μέσα και έξω από χώρους. Σαν το άλλο όχημα security που ξεχωρίζει υπαλλήλους από intruders. Να αφήσει την πλάκα το academia που κάνει κρα να πάρει κανένα funding από ιδιώτες και να μη μιλάνε για ασφάλεια ιδιωτικής ζωής -> password.

Να πουλήσουν θέλουν αντί να φοράς chip gps να σε αναγνωρίζουν οι κάμερες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear wearables

Αυτό το έξυπνο δαχτυλίδι μπορεί μια μέρα να παρακολουθεί τις χρόνιες ασθένειες

Το Oura Ring δεν είναι πλέον το μόνο έξυπνο δαχτυλίδι στην αγορά.

Gear wearables

Withings Move: Τα πρώτα customized υβριδικά smartwatch με τιμή μόλις 80 ευρώ

Τα Withings Move είναι μία από τις καλύτερες σειρές υβριδικών smartwatch και τώρα μπορούμε να δημιουργήσουμε το δικό μας μοναδικό Withings Move, μέσα από μερικά απλά βήματα.

Gear Apple Huawei wearables

Apple, Xiaomi και Huawei οι ηγέτες της αγοράς των wearables το 2018

Μεγάλη άνοδο παρουσίασαν οι πωλήσεις των wearables το 2018, και ιδιαίτερα το τέταρτο τρίμηνο του έτους με κερδισμένους της Apple, Xiaomi και Huawei.

Smartphones MWC 2019 Nubia wearables

Η Nubia θα παρουσιάσει smartphone που θα φοριέται στο χέρι [MWC 2019]

H Nubia (sub-brand της ZTE) πρόκειται να παρουσιάσει ένα wearable smartphone στην έκθεση MWC 2019. Αυτό προκύπτει από αφίσα-teaser που κυκλοφόρησε πριν από λίγες ημέρες με το μότο της εκδήλωσης να είναι το “Flex your Life”, αναφερόμενη προφανώς σε κάποια συσκευή με οθόνη curved.