Βάδισμα αντί κωδικών στο μέλλον;

walking

Τον τρόπο βαδίσματος ως αναγνωριστικό, προτείνει το εργαστήριο Data61 του Αυστραλιανού Οργανισμού Επιστημονικής και Βιομηχανικής Έρευνας. Έτσι, σύμφωνα με την ιδέα τους, ο τρόπος βαδίσματος κάποιου θα μπορούσε στο μέλλον να αποτελέσει αναγνωριστικό αντίστοιχο με αυτό του δαχτυλικού αποτυπώματος.

Η ερευνητική ομάδα του Data61 lab παρουσίασε ένα πρωτότυπο με τη μορφή wearable, το οποίο χρησιμοποιεί την ενέργεια που παράγεται όταν κάποιος περπατά για να δημιουργήσει ισχύ και ταυτόχρονα μετατρέπει τον τρόπο βαδίσματος ενός χρήστη σε τρόπο πιστοποίησης. Εκτός αυτού, η συσκευή μπορεί να παράγει και συμπληρωματική ενέργεια για φορητές συσκευές, χρησιμοποιώντας συλλογή της κινητικής ενέργειας.

Η συσκευή παρακολουθεί το μοτίβο της ισχύς που δημιουργείται από την κινητική ενέργεια του βαδίσματος και αναλύοντάς την, δημιουργεί μια μοναδική υπογραφή.

Η ομάδα δοκίμασε το πρωτότυπο σε 20 άτομα σε διαφορετικές επιφάνειες και κατέγραψε 95% ακρίβεια στην αναγνώριση. Όταν κάποιος προσπάθησε να μιμηθεί τον τρόπο βαδίσματος κάποιου άλλου, τότε το ποσοστό επιτυχίας έπεσε στο 13%. Για πρωτότυπο λοιπόν δεν τα πήγε κι άσχημα και παρόλο που χρειάζεται βελτιώσεις, τα πράγματα φαίνονται θετικά.

Σύμφωνα με την ερευνητική ομάδα, η μέθοδος που προτείνουν είναι πιο ασφαλής από τους κωδικούς, καθώς είναι πιο δύσκολο να μιμηθεί κάποιος τον τρόπο που βαδίζει κάποιος.

Η ομάδα ερευνά κι άλλες μεθόδους πιστοποίησης όπως μοτίβα στην αναπνοή ή τον τρόπο που ο χρήστης αλληλοεπιδρά με τις συσκευές.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Σίμος

Καλά αυτό είναι φοβερό!!! Φαντάσου να έχεις βγάλει κάλους και να μην μπορείς να βγάλεις λεφτά και να πας πάνω κάτω έξω από το ATM!!!!

Techskepticon

Haha 😛 ωραίος. Η τεχνολογία μας τρολάρει

Techskepticon

Πέρα από την πλάκα το συγκεκριμένο δεν έχει καμία χρηστικότητα παρά μόνο ως αναγνωριστικό ατόμων μέσα και έξω από χώρους. Σαν το άλλο όχημα security που ξεχωρίζει υπαλλήλους από intruders. Να αφήσει την πλάκα το academia που κάνει κρα να πάρει κανένα funding από ιδιώτες και να μη μιλάνε για ασφάλεια ιδιωτικής ζωής -> password.

Να πουλήσουν θέλουν αντί να φοράς chip gps να σε αναγνωρίζουν οι κάμερες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Garmin

Garmin Enduro: Φτιαγμένο για τους μεγάλους αγώνες

Η Garmin ανακοίνωσε το Enduro, το ρολόι υπεραποδόσεων με GPS, που διαθέτει προσαρμόσιμες λειτουργίες διαχείρισης ενέργειας και ένα φακό ηλιακής φόρτισης Power Glass.

Gear Apple iPad mini

iPad mini: Θα αντικατασταθεί από νέο iPhablet;

Η Apple φέρεται να επεξεργάζεται το ενδεχόμενο να αντικαταστήσει το iPad με ένα μεγαλύτερων διαστάσεων iPhone.

Gear Samsung Augmented Reality

Διαρροή concept video για τα γυαλιά Augmented Reality της Samsung

Δεν μπορεί να πει κανείς με βεβαιότητα ότι θα βγουν στην αγορά, αλλά τα AR γυαλιά της Samsung αποτελούν μία πολύ ενδιαφέρουσα ιδέα.

Gear iPhone

Rapid Test για Covid-19 με τη βοήθεια του iPhone

H εταιρεία Gauss έχει δημιουργήσει ένα kit για ταχεία εξαγωγή αποτελεσμάτων για την Covid-19, το οποίο γίνεται με χρήση ενός iPhone.