Βάδισμα αντί κωδικών στο μέλλον;

walking

Τον τρόπο βαδίσματος ως αναγνωριστικό, προτείνει το εργαστήριο Data61 του Αυστραλιανού Οργανισμού Επιστημονικής και Βιομηχανικής Έρευνας. Έτσι, σύμφωνα με την ιδέα τους, ο τρόπος βαδίσματος κάποιου θα μπορούσε στο μέλλον να αποτελέσει αναγνωριστικό αντίστοιχο με αυτό του δαχτυλικού αποτυπώματος.

Η ερευνητική ομάδα του Data61 lab παρουσίασε ένα πρωτότυπο με τη μορφή wearable, το οποίο χρησιμοποιεί την ενέργεια που παράγεται όταν κάποιος περπατά για να δημιουργήσει ισχύ και ταυτόχρονα μετατρέπει τον τρόπο βαδίσματος ενός χρήστη σε τρόπο πιστοποίησης. Εκτός αυτού, η συσκευή μπορεί να παράγει και συμπληρωματική ενέργεια για φορητές συσκευές, χρησιμοποιώντας συλλογή της κινητικής ενέργειας.

Η συσκευή παρακολουθεί το μοτίβο της ισχύς που δημιουργείται από την κινητική ενέργεια του βαδίσματος και αναλύοντάς την, δημιουργεί μια μοναδική υπογραφή.

Η ομάδα δοκίμασε το πρωτότυπο σε 20 άτομα σε διαφορετικές επιφάνειες και κατέγραψε 95% ακρίβεια στην αναγνώριση. Όταν κάποιος προσπάθησε να μιμηθεί τον τρόπο βαδίσματος κάποιου άλλου, τότε το ποσοστό επιτυχίας έπεσε στο 13%. Για πρωτότυπο λοιπόν δεν τα πήγε κι άσχημα και παρόλο που χρειάζεται βελτιώσεις, τα πράγματα φαίνονται θετικά.

Σύμφωνα με την ερευνητική ομάδα, η μέθοδος που προτείνουν είναι πιο ασφαλής από τους κωδικούς, καθώς είναι πιο δύσκολο να μιμηθεί κάποιος τον τρόπο που βαδίζει κάποιος.

Η ομάδα ερευνά κι άλλες μεθόδους πιστοποίησης όπως μοτίβα στην αναπνοή ή τον τρόπο που ο χρήστης αλληλοεπιδρά με τις συσκευές.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Σίμος

Καλά αυτό είναι φοβερό!!! Φαντάσου να έχεις βγάλει κάλους και να μην μπορείς να βγάλεις λεφτά και να πας πάνω κάτω έξω από το ATM!!!!

Techskepticon

Haha 😛 ωραίος. Η τεχνολογία μας τρολάρει

Techskepticon

Πέρα από την πλάκα το συγκεκριμένο δεν έχει καμία χρηστικότητα παρά μόνο ως αναγνωριστικό ατόμων μέσα και έξω από χώρους. Σαν το άλλο όχημα security που ξεχωρίζει υπαλλήλους από intruders. Να αφήσει την πλάκα το academia που κάνει κρα να πάρει κανένα funding από ιδιώτες και να μη μιλάνε για ασφάλεια ιδιωτικής ζωής -> password.

Να πουλήσουν θέλουν αντί να φοράς chip gps να σε αναγνωρίζουν οι κάμερες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear DLink

D-Link COVR Whole Home Mesh Wi-Fi 6: Νέα συστήματα για αδιάλειπτο και γρήγορο Wi-Fi

Τα συστήματα AX1800 Whole Home Mesh Wi-Fi 6 διαθέτουν την τελευταία τεχνολογία Wi-Fi 6 και προσφέρουν συνδυασμένες ταχύτητες Wi – Fi διπλής ζώνης έως και 1.8 Gbps.

Gear Apple

Ζητήματα ιδιωτικότητας εγείρουν τα Apple AirTags

H λειτουργία εντοπισμού των Apple AirTags θεωρείται τόσο αποτελεσματική που δημιουργεί… προβληματισμό.

Gear Huawei Harmony OS

H Huawei ετοιμάζει event με tablets και smartwatches τον Ιούνιο

Στις 2 Ιουνίου η Huawei αναμένεται να παρουσιάσει τα MatePad 2 και Pro 2, μαζί με δύο νέα smartwatches.

Gear NVIDIA

Η NVIDIA παρουσιάζει νέες κάρτες γραφικών στην οικογένεια RTX 3050

Τα νέα μοντέλα της NVIDIA είναι οι RTX 3050 και RTX 3050 Ti που στοχεύουν τόσο στο gaming όσο και στη δημιουργία περιεχομένου.