Nikon, Τα Megapixel κάνουν τη διαφορά;

Είναι γνωστό, τα Megapixel δεν κάνουν τη διαφορά στις ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές. Ο φακός και ο επεξεργαστής εικόνας ευθύνονται για την καλή ποιότητα των φωτογραφιών. Η Nikon φαίνεται να διαφωνεί και δημιούργησε μια πολύ sexy διαφήμιση που συνδυάζει τα Megapixel δυο μοντέλων Coolpix με το μέγεθος του στήθους μιας γυναίκας σε δυο εκδοχές! Δείτε την, κρίνετε και επιλέξτε μοντέλο… φωτογραφικής!

Επεξεργάστηκε την 6 Μαΐου 2009 11:38

Σχόλια

  • Εννοειτε πως ο φακος κανει την διαφορα, υπαρχουν ακομα ωραιες DSLR με καταπληκτικη εικονα με 8Mpixels, ενας ασχετος θα ελεγε οτι η μηχανη δεν λεει κ θα επαιρνε μια pocket με 12Μ-πιξελ :P

  • Ωραίες οι DSLR αλλά και μεγάλες. Με μια μικρή compact ψηφιακή μπορείς να κάνεις πάρα πολύ καλά τη δουλειά σου. Με τις DSLR μπορείς να αλλάζεις φακούς και να έχεις μεγαλύτερο ζουμ, ή ευρυγώνιες λήψεις, αλλά και κάποιες compact έχουν από τη μαμά τους παρόμοιους φακούς.

    Εξαρτάται τη ζητάει ο καθένας. Εγώ έχω την Sony P200 με 7,2Megapixel (3x οπτικό ζουμ) εδώ και 4-5 χρόνια και με έχεις βγάλει παλικάρι, βέβαια την είχα πληρώσει 350 ευρώ τότε, αλλά ότι πληρώσεις παίρνεις. Με αυτήν έχω καλύψει πάρα πολλές εκθέσεις στο εξωτερικό και οι φωτογραφίες της έχουν πολύ καλή απόδοση εκτυπωμένες στα περιοδικά και τις εφημερίδες που συνεργάζομαι. Ακόμα και σαλόνι (2 σελίδες) βγάζει μια καλή φωτογραφία από την P200.

  • Ποια megapixel ρε παιδιά; Εδω τη διαφορά την κάνουν μερικά (ή μάλλον... αρκετά) ml σιλικόνης. Ή έστω οι ικανότητες του φωτογράφου στο Photoshop!

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Κώστας Βλαχάκης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.