Nokia Streaming Box 8000: Έφτασε στην Ευρώπη με τιμή 99 ευρώ

Nokia, Nokia Streaming Box 8000: Έφτασε στην Ευρώπη με τιμή 99 ευρώ

Το νέο Android TV box της Nokia, με την ονομασία Streaming Box 8000, έφτασε και στην Ευρώπη με τιμή 99 ευρώ. Το νέο box έρχεται με ένα αρκετά εύχρηστο τηλεκοντρόλ, με πολλά πλήκτρα και εύκολη πρόσβαση στο Google Assistant, αλλά και στις εφαρμογές YouTube, Netflix, Amazon Prime Video και Google Play Movies.

Όπως και με κάθε επίσημο Android TV box, to Nokia Streaming Box 8000 έρχεται με όλες τις υπηρεσίες της Google αλλά και πρόσβαση στο Play Store για πρόσβαση σε πάνω από 7.000 εφαρμογές. Εμφανισιακά βλέπουμε μία μινιμαλιστική γραμμή, σαν ένα απλό τετράγωνο κουτί, χωρίς καμπύλες. Στο μπροστινό μέρος της συσκευής υπάρχει η ένδειξη LED για να ξέρετε πότε είναι ανοιχτό και πότε όχι.

Nokia, Nokia Streaming Box 8000: Έφτασε στην Ευρώπη με τιμή 99 ευρώ

Στο εσωτερικό του Nokia Streaming Box 8000 υπάρχει το SoC S905X3 της Amlogic. Αυτό σημαίνει ότι υποστηρίζει έξοδο εικόνας έως και 4K ανάλυση και ήχο Dolby Digital Plus. Επιπλέον, το SoC συνοδεύεται από 2GB μνήμης RAM και 8GB αποθηκευτικού χώρου. Στο πίσω μέρος υπάρχει μία θύρα HDMI, μία θύρα USB-C, θύρα Ethernet, optical audio και θύρα ακουστικών 3,5 χιλιοστών.

Στα πλαϊνά υπάρχει μία θύρα USB-A, ενώ τρέχει την έκδοση Android 10 και διαθέτει ενσωματωμένο Chromecast. Όπως είπαμε, η τιμή του Nokia Streaming Box 8000 ανέρχεται στα 99 ευρώ και είναι διαθέσιμο σε Γερμανία, Αυστρία και Ελβετία. Δε γνωρίζουμε προς το παρόν αν θα κυκλοφορήσει και σε άλλες αγορές της Ευρώπης.

Πηγή

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι και άμεσα όλα τα νέα άρθρα! Αν χρησιμοποιείτε RSS μπορείτε να προσθέσετε το Techblog.gr στη λίστα σας με αυτό τον σύνδεσμο https://techblog.gr/feed.

Ο Κώστας Λεοντιάδης ασχολείται με την τεχνολογία εδώ και μια δεκαετία και έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με μεγάλες ιστοσελίδες όπως το Game20.gr και το Autonomous.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

6 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Αργύρης

Πλάκα κάνουν ; S905X3 της Amlogic και 99 ευρώ ; Και αυτά στη Γερμανία. Στην Ελλάδα το βλέπω γύρω στα 125 στο skroutz. Και γιατί να μην πάω σε λύση Xiaomi mibox που είναι φθηνότερο ή mecool KM1 που είναι και φθηνότερο και με 4 γίγα ΡΑΜ ή αν θέλω ωμή δύναμη σε nvidia shield (με ακριβότερη τιμή βέβαια). Και όλα αυτά με επίσημο android TV. Σε λύσεις με απλά μποξάκια μπορώ να βρω περισσότερα, καλύτερα και φθηνότερα.

Ραλφ

Δεν είναι πάντα η λύση «το φθηνότερο».

Stathis

Μην μπερδεύεσαι… άλλο ο S905X του Mi Box και άλλο ο S905X3 .. Μιλάμε για 2 γενιές νεότερο επεξεργαστή. ΚΑΜΙΑ σχέση.
Και το νέο Chromecast with Google TV της ίδιας της Google τον S905X3 έχει πάνω και μιλάμε για dolby atmos, dolby vision, πολύ πιο snappy και με πολύ καλύτερη GPU κτλ.
Βέβαια για το Nokia δεν αναφέρεται τίποτα για αυτά τα σημαντικά χαρακτηριστικά όπως αν υποστηρίζει Atmos κτλ.

Θωμας

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί στα Android box όπως το mi box 3 που έχω αλλά και σε αλλά όπως αυτό εδώ επιμένουν σε τόσο μικρούς αποθηκευτικούς χώρους (8gb) και τόση λίγη ram εδώ και χρόνια .

AtiX

Γιατι μιλάμε για android TV. Δηλαδή προορίζονται για χρήση σε τηλεόραση και άρα το multitasking δεν έχει νόημα…
αν δεις τι εφαρμογές διατίθενται μέσω του play store του android TV, πχ δεν υπάρχουν παιχνίδια, θα καταλάβεις γιατί τα 2 ram φτάνουν όπως και τα 8 για αποθήκευση…

Κωνσταντίνος

Ναι αλλά υπάρχουν και παιχνίδια μέσα στο playstore για androidTV που οσο καλή συσκευη και να έχει δε το σηκώνουν. βλέπε asphalt που κολλάει λόγω περιορισμένων πόρων. συν ότι υπάρχουν εφαρμογές emulator για vintage παιχνίδια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones HMD Global Nokia

HMD: Επανακυκλοφορεί τα κλασικά τηλέφωνα Nokia 6310, Nokia 5310 και Nokia 230

Η HMD μόλις κυκλοφόρησε τρία νέα τηλέφωνα, όλα μια μοντέρνα έκδοση των κλασικών Nokia, τα Nokia 6310 (2024), 5310 (2024) και 230 (2024).

Smartphones Nokia

Τέλος εποχής για τα smartphone της Nokia

Aν πήρατε το πρώτο σας κινητό τηλέφωνο κατά τη δεκαετία του 90, τότε πιθανότατα θα ήταν ένα μοντέλο της Nokia.

Business Apple featured Nokia

Nokia – Apple: Υπέγραψαν πολυετή συμφωνία άδειας χρήσης πατέντας 5G

Η Nokia ανακοίνωσε ότι υπέγραψε μια νέα μακροπρόθεσμη συμφωνία πολλαπλών αδειών ευρεσιτεχνίας με την Apple.

Business Nokia vivo

vivo: Εκτός γερμανικής αγοράς – Έκλεισε το ηλεκτρονικό της κατάστημα

Η vivo δεν πουλά πλέον smartphone στη Γερμανία από το ηλεκτρονικό της κατάστημα, όπως αναφέρει η εταιρεία σε μήνυμα στον ιστότοπό της.