Gear

NVIDIA RTX 2060: Μία GPU για crypto mining και όχι για gaming

H NVIDIA παρουσίασε τη νέα της κάρτα γραφικών, την RTX 2060, η οποία προσφέρει υψηλό hash rate και 12 GB μνήμης. Τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά θεωρούνται ότι είναι ιδανικά για σκοπούς εξόρυξης κρυπτονομισμάτων.

Οι gamers σε όλο τον πλανήτη βρίσκονται σε αγωνία προκειμένου να βρουν τον κατάλληλο εξοπλισμό για τα συστήματά τους, με τις ελλείψεις σε κάρτες γραφικών να εκτοξεύουν τις τιμές στα ύψη, αλλά η NVIDIA, έχοντας στο μυαλό της τους crypto miners, λανσάρει ένα νέο μοντέλο που ικανοποιεί τις ανάγκες τους.

Τα δύο στοιχεία που ζητά ένας miner είναι το υψηλό hash rate και η μεγάλη μνήμη, στοιχείο που αποτελεί τον βασικό εξοπλισμό της RTX 2060. Το hash rate της RTX 2060 είναι στα 36.29MH/s, τη στιγμή που η ικανότερη και πιο εξελιγμένη RTX 3060 έχει hash rate 22.17MH/s. Αυτό δείχνει ξεκάθαρα το πού απευθύνεται η νέα GPU της NVIDIA, καθώς δεν είναι υπερβολή να την ονομάσει κανείς ως μία μηχανή εξόρυξης κρυπτονομισμάτων.

Η ενδεικτική τιμή πώλησης της NVIDIA RTX 2060 δεν είναι μικρή, καθώς βρίσκεται κοντά στα 700 ευρώ, κάτι που δεν προκαλεί έκπληξη, δεδομένου ότι οι κάρτες γραφικών είναι πλέον ακριβή υπόθεση.

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Νίκος Καϊμακάμης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.