Οι επεξεργαστές AMD Ryzen είναι ο επόμενος crypto στόχος

, Οι επεξεργαστές AMD Ryzen είναι ο επόμενος crypto στόχος

Η εξόρυξη κρυπτονομισμάτων έχει οδηγήσει σε κρίση την αγορά καρτών γραφικών, κάτι που αναμένεται να γίνει και με τους AMD Ryzen. Αυτό προκύπτει από την πορεία του κρυπτονομίσματος Raptoreum που είναι γνωστό και ως RTM.

Οι ειδικοί της αγοράς εκτιμούν ότι το ενδιαφέρον για τη χρήση των AMD Ryzen CPUs για τους σκοπούς της εξόρυξης κρυπτονομισμάτων θα οδηγήσει με μαθηματική βεβαιότητα σε μεγάλη ζήτηση, άρα και αύξηση της τιμής τους, εάν δημιουργηθούν σοβαρές ελλείψεις στην αγορά.

Το Raptoreum Mining Profitability Calculator, ένα ειδικό εργαλείο που επιτρέπει τον υπολογισμό των κερδών που προκύπτουν από την άντληση κρυπτονομισμάτων, ένας AMD Ryzen 5950x με hash rate 4247 h/s, έχει την ικανότητα της άντλησης 161 Raptoreum την ημέρα. Το Raptoreum έχει αξία $0.00215607, κάτι που μεταφράζεται σε 3.47 δολάρια για 125 watts ισχύος. Αυτό σημαίνει ότι η άντληση Raptoreum μπορεί να αποδώσει έως και 930.75 δολάρια το έτος.

Είναι προφανές ότι με τέτοια νούμερα η ζήτηση για τα CPU της AMD μπορεί να αυξηθεί σημαντικά. Μένει να δούμε εάν αυτό είναι αρκετό για να δημιουργηθούν ελλείψεις.

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Computers AMD AMD Zen featured

Ryzen 7000-series: Η AMD θα αποκαλύψει επίσημα τους νέους επεξεργαστές στις 29 Αυγούστου

H AMD ανακοίνωσε πως θα παρουσιάσει τη νέα σειρά επεξεργαστών Zen 4 Raphael για υπολογιστές desktop σε μια διαδικτυακή εκδήλωση.

Computers AMD AMD Ryzen

Οι Ryzen 7000 CPUs της AMD θα σπάσουν το φράγμα των 5 GHz

Κατά τη διάρκεια του Computex 2022, η AMD αποκάλυψε τα βασικά χαρακτηριστικά της επόμενης γενιάς των Ryzen 7000 CPUs.

Computers GPU NVIDIA AMD

Οι τιμές των GPU δείχνουν να πέφτουν σε ευρωπαϊκό επίπεδο

Κατά μέσο όρο, στην ευρωπαϊκή αγορά οι τιμές των GPU είναι κατά 25% χαμηλότερες σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο.

Business NVIDIA AMD

Μήπως ήρθε η αρχή του τέλους των ελλείψεων σε GPUs;

Η πρόσφατη κρίση στην αγορά των GPUs δείχνει σημάδια αποκλιμάκωσης, σύμφωνα με τους ειδικούς της αγοράς.