Oakley, Smart γυαλιά ηλίου έρχονται στο κεφάλι μας; [φήμες]

Μήπως πάει να γίνει μόδα το σκηνικό με τα “έξυπνα” γυαλιά τα οποία θα κάνουν -υποτίθεται- τη ζωή μας πιο εύκολη; Κανείς δεν μπορεί να το πει με βεβαιότητα αυτό, αν και κινήσεις όπως αυτή της Google με το Project Glass, άλλα δείχνουν. Στο παιχνίδι, σύμφωνα με τις τελευταίες φήμες, μπαίνει και η Oakley, η οποία ετοιμάζει το δικό της ζευγάρι έξυπνων γυαλιών, με σκοπό να αλλάξει την οπτική μας για τον κόσμο.

Πολλοί από εσάς μπορεί να θυμάστε το Oakley Thump, το οποίο είχε ενσωματωμένο MP3 player και αποτελούσε μία ενδιαφέρουσα καινοτομία πίσω στο 2004. Από τότε, η εταιρεία έχει ρίξει πολύ μελέτη και έχει καταφέρει να συγκεντρώσει, ούτε λίγο ούτε πολύ 600 ευρεσιτεχνίες αναφορικά με την οπτική τεχνολογία και τα heads-up displays.

Στελέχη της εταιρείας, μάλιστα, δηλώνουν ότι η έρευνα πάνω στο πεδίο αυτό συνεχίζεται και έτσι δεν αποκλείεται να δούμε στο μέλλον ένα ζευγάρι γυαλιών ηλίου με ικανότητα ασύρματης σύνδεσης με το Smartphone, υποστήριξη φωνητικών εντολών, με τη λογική της Siri του iPhone 4S και άλλα παρόμοια. Τι έχουν να δουν τα μάτια μας…

Πηγή

Επεξεργάστηκε την 19 Απριλίου 2012 8:14

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Νίκος Καϊμακάμης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.