OnePlus: Δεν θα βγάλει foldable smartphone, ετοιμάζει τηλεόραση και gadgets αυτοκινήτου

OnePlus, OnePlus: Δεν θα βγάλει foldable smartphone, ετοιμάζει τηλεόραση και gadgets αυτοκινήτου

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, η OnePlus φέτος θα κυκλοφορήσει τρία διαφορετικά μοντέλα του OnePlus 7, αλλά κανένα από αυτά δε θα είναι foldable. O CEO της εταιρείας, Pete Lau, πήγε στο Μιλάνο για να μιλήσει με μαθητές στο Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Σχεδιασμού και μοιράστηκε μαζί τους τις σκέψεις του για το μέλλον.

Σύμφωνα με τον Pete Lau τα foldable τηλέφωνα δεν είναι έτοιμα για το ευρύ κοινό και όχι μόνο λόγω της τιμής τους. Ο CEO της OnePlus είπε πως δεν προσφέρουν κάτι διαφορετικό από τα σημερινά smartphones. Προσθέτοντας ότι οι πτυσσόμενες οθόνες έχουν κάποιες δυνατότητες, αλλά τα τηλέφωνα δεν είναι έτοιμα ακόμη για να τις εκμεταλλευτούν.

Όμως, η OnePlus δεν μένει ποτέ αδρανής, πάντα ασχολείται με κάτι, και γι’ αυτό θέλει να επεκταθεί σε τομείς πέραν των smartphones και των αξεσουάρ που σχεδιάζει για τις συσκευές της. Ο Pete Lau ανέφερε ότι η OnePlus εργάζεται στην κατασκευή μιας τηλεόρασης ή μιας “έξυπνης οθόνης” όπως την ονομάζει ο ίδιος.

Στη συνέχεια, ο Pete Lau είπε ότι θεωρεί τα χειριστήρια ξεπερασμένα και πως το AI μπορεί να μάθει τις συνήθειες μας και να έχει έτοιμες τις κατάλληλες πληροφορίες άμεσα όταν τις χρειαζόμαστε, κάτι σαν το Google Now αλλά σε μεγαλύτερη κλίμακα. Πρόκειται για μία τεχνολογία την οποία θέλει να ενσωματώσει η OnePlus στην έξυπνη οθόνη της.

Η OnePlus θέλει επίσης να ασχοληθεί και με την αυτοκινητοβιομηχανία όσον αφορά το ηλεκτρικό τμήμα ενός οχήματος, αφού η κατασκευή ενός ολόκληρου αυτοκινήτου είναι πολύ περίπλοκη. Ο Pete Lau υπαινίχθηκε ότι θα μπορούσε να αναπτυχθεί τεχνολογία για αυτοκίνητα η οποία βασίζεται στο 5G, όπως για παράδειγμα ένας εξελιγμένος ψηφιακός βοηθός.

Επιπλέον, η OnePlus θέλει να κατασκευάσει προϊόντα γραφείου τα οποία θα αξιοποιήσουν την τεχνολογία 5G και το AI.

Το project της τηλεόραση/έξυπνης οθόνης είναι υπό ανάπτυξη, αλλά είναι πολύ νωρίς για να ξέρουμε πότε θα κυκλοφορήσει. Όσον αφορά τα gadgets για το αυτοκίνητο και το γραφείο, η ανάπτυξη τους θα αρχίσει τα επόμενα χρόνια.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Greg

Αν η OnePlus βγάλει τηλεόραση και η υποστήριξη και η τιμολογιακή πολιτική είναι η ίδια με του SmartPhone της σίγουρα θα πάρω τηλεόραση από την OnePlus, δεκαετίες ασχολούμαι με της τηλεοράσεις και τον ήχο και ήμουν φανατικός της Sony με τα προιόντα της σε αυτόν το χώρο αλλά τα τελευταία χρόνια έχω απογοητευτεί και νομίζω πως όλες οι εταιρίες Sony, Samsung, LG, κλπ όσον αφορά τον χώρο της Τηλεόρασης και του ήχου μας δουλεύουν ψιλό γαζί, την τελευταία 5ετία έχω σκάσει ένα σωρό χρήματα σε αγορά 4K Ultra HD δοκιμάζοντας Samsung, Sony, LG κλπ μιας και βλέπω συνεχώς ταινίες και παίζω Games και οι τρεις με απογοήτευσαν, μετά από χρόνια δοκιμών και με λίγο ψάξιμο κλπ κατάλαβα ότι πλέον τα 1.000€-1.500€ δεν σου παρέχουν μια καλή τηλεόραση όπως γίνονταν κάποτε με της Full HD, πλέον οι εταιρίες νοιάζονται και δίνουν καλή ποιότητα εικόνας και ήχου σε αυτούς που έχουν πολύ υψηλό κασέ και πάνε και σκάνε 3.000€-5.000€ γα μια τηλεόραση, οι υπόλοιποι παίρνουμε κάτι μέτριο.

Baioss

Θα συμφωνήσω πως η Oneplus είναι πολύ καλή στο κομμάτι των Android updates και ίσως από τις πιο γρήγορες. Σύμφωνα με έρευνα γνωστού διαδικτυακού site, νομίζω έρχεται δεύτερη μετά τα Pixels της Google απέναντι σε όλους τους OEM’s. Στα securuty updates πάσχει πολύ όμως. Συνήθως βρίσκεται στην καλύτερη περίπτωση 2 μήνες πίσω και καμιά φορά τρείς. Βέβαια υπάρχουν και χειρότερα, όπως η HTC για παράδειγμα, που μπορεί να έχει μένει σε securuty patched του 18 ακόμα. Τελευταία δε, ακόμα και οι χρήστες του Oneplus 6T παραπονιούνται πως έχουν καιρό να λάβουν κάποιο update. Και άντε να δεχτώ πως θα κυκλοφορήσει σε έναν μήνα το 7 και έχουν πέσει με τα μούτρα σε αυτό. Το χρονοδιάγραμμα των security updates που διαφήμιζαν ότι θα τα δίνουν κάθε μήνα, τι απέγινε; Το έφαγε η μαρμάγκα; Στα του θεματος τώρα, εάν βγάλει τηλεόραση η smsrt tv τελοσπαντων, σίγουρα επειδή θα είναι μια από τις πρώτες της, δε θα έπρεπε να βιαστεί κάποιος για αγορά της. Μπορεί να έχει πολλά προβλήματα για αρχή και εφόσον θα είναι η πρώτη υλοποίηση της εταιρείας στις smart TV’s, θα είναι μεγάλο ρίσκο. Άσε που οι τηλεοράσεις δεν είναι κινητά που τα πουλάς οποία στιγμή θέλεις εάν δε σου… Συνέχεια »

Greg

Μην νομίζεις πως οι Smart TV’s είναι κάτι το δυσκολότερο από το να φτιάξεις ένα καλό και ακριβό SmartPhone, καταρχήν οι εταιρίες που φτιάχνουν Panel (οθόνες) είναι δεν είναι 4-5 σε ολόκληρο τον κόσμο, είναι η Japan Display Inc (Sony-Panasonic-Sharp-Toshiba) είναι η LG, είναι η Samsung και νομίζω πως υπάρχουν ακόμα 2 με την μια να είναι Κινέζικη, άρα η OnePlus δεν θα κάτσει να φτιάξει μια δική της αλλά θα επιλέξει και θα αγοράσει από κάποια εταιρία, αν επιλέξει καλής ποιότητας και αξιοπιστίας πάνελ εμείς κερδισμένοι θα βγούμε, μετά θα πρέπει ή να φτιάξει ή να αγοράσει από κάπου τροφοδοτικά, επεξεργαστές κλπ, πάνω κάτω η διαδικασία είναι παρόμοια με αυτήν του να φτιάξεις ένα καλό SmartPhone, όσο για το σκεπτικό σου (Μπορεί να έχει πολλά προβλήματα για αρχή και εφόσον θα είναι η πρώτη υλοποίηση της εταιρείας στις smart TV’s) εγώ σου έχω άλλο να σκεφτείς, μήπως επειδή ακριβώς θα είναι η πρώτη υλοποίηση της OnePlus στον χώρο των Smart TV’s προσέξει περισσότερο, βάλει καλύτερα υλικά και σε καλή τιμή ??? γιατί μην ξεχνάς ότι πολλές μεγάλες σήμερα εταιρίες του χώρου του SmartPhone ξεκίνησαν να φτιάχνουν πολύ καλά κινητά σε χαμηλή τιμή και σήμερα που έφτιαξαν όνομα στον χώρο… Συνέχεια »

Angelo

Σαν χρήστης oneplus τα τελευταία 5 χρόνια , προσωπικά, με κλειστά μάτια θα ακολουθουσα και σε νέα προϊόντα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear OnePlus

OnePlus Pad Go: Έρχεται στην Ευρώπη στις 23 Απριλίου

Το OnePlus Pad Go, το προσιτό tablet που κυκλοφόρησε σε ορισμένες αγορές τον Οκτώβριο του περασμένου έτους, έρχεται τώρα στην Ευρώπη.

Smartphones OnePlus OnePlus Nord

OnePlus Nord CE4: Εκπληκτικά τα specs του mid-range – Tσιπ SD 7 Gen 3 και μπαταρία 5,500mAh

Οι συσκευές Nord CE είναι πολύ δημοφιλείς στην οικογένεια OnePlus αλλά οι αναβαθμίσεις που γίνονται από γενιά σε γενιά είναι περιορισμένες.

Smartphones OnePlus

OnePlus 13: Με ultrasonic fingerprint sensor, SD 8 Gen 4 και νέα σχεδίαση

To OnePlus 12, το οποίο παρουσιάστηκε πρόσφατα από την εταιρεία, έχει διατηρήσει τη σχεδιαστική γλώσσα του προκατόχου του, OnePlus 11.

Gear OnePlus Wear OS

OnePlus Watch 2: Υπόσχεται ότι θα λειτουργεί έως και 100 ώρες με μία μόνο φόρτιση

Μετά την αποτυχία του original OnePlus Watch, η εταιρεία είναι έτοιμη για την επιστροφή της στην αγορά smartwatch με το OnePlus Watch 2.