“Ψηφιακή Μέριμνα” στην COSMOTE και στον ΓΕΡΜΑΝΟ

, “Ψηφιακή Μέριμνα” στην COSMOTE και στον ΓΕΡΜΑΝΟ

Η πανδημία του COVID-19 έχει αναμφίβολα επηρεάσει πολλούς τομείς της ζωής μας, άλλους λιγότερο και άλλους περισσότερο. Πλέον οι συνήθειες μας έχουν αλλάξει σε σημείο που δεν το περίμενε κανείς. Ένας από τους τομείς που έχει αλλάξει άρδην είναι και η εκπαίδευση, δηλαδή ο τρόπος που γίνονται τα μαθήματα, με τη μετάβαση από τις αίθουσες των σχολείων και των πανεπιστημίων, στο σπίτι του κάθε μαθητή/φοιτητή.

Η τηλεκπαίδευση, όπως το μαρτυρά και η λέξη, έχει να κάνει με την εκπαίδευση μέσω οπτικοακουστικών μέσων, χωρίς τη φυσική παρουσία του δασκάλου και του μαθητή σε κάποια σχολική αίθουσα. Ωστόσο, για να πραγματοποιηθεί, θα πρέπει να υπάρχουν και τα κατάλληλα τεχνολογικά Μέσα, για την παρακολούθηση των μαθημάτων. Αυτό σημαίνει πως στις οικογένειες που έχουν παιδιά δημιουργείται η ανάγκη για αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού, με τις οικογένειες που έχουν παραπάνω από έναν μαθητή, να δυσκολεύονται να ανταποκριθούν στις νέες συνθήκες.

Τί είναι η “Ψηφιακή Μέριμνα”;

Για να στηρίξει τις ελληνικές οικογένειες, αλλά και την εκπαιδευτική διαδικασία με σύγχρονα ψηφιακά Μέσα, η Κυβέρνηση επενδύει 112 εκατ. ευρώ μέσω του προγράμματος «Ψηφιακή Μέριμνα». Η «Ψηφιακή Μέριμνα» προσφέρει επιδότηση 200€ για αγορά ενός Tablet ή Laptop σε χιλιάδες μαθητές, φοιτητές και σπουδαστές. Το πρόγραμμα υλοποιείται από τα Υπουργεία Παιδείας και Θρησκευμάτων, Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης σε συνεργασία με την Κοινωνία της Πληροφορίας.

Πρόκειται για μια σημαντική βοήθεια για όσους θέλουν είτε να ανανεώσουν τον τεχνολογικό εξοπλισμό τους, είτε να αποκτήσουν τα πρώτα τους ψηφιακά εργαλεία που θα τους διευκολύνουν στην πρόσβασή τους στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Κάθε οικογένεια μπορεί να αγοράσει το tablet ή το laptop που εξυπηρετεί καλύτερα τις ανάγκες της και αν το συνολικό ποσό ξεπεράσει τα 200€, θα πρέπει να συμπληρώσει τη διαφορά. Κάθε επιταγή (voucher) αντιστοιχεί στην αγορά μίας συσκευής. Ωστόσο, αν μια οικογένεια έχει περισσότερα από ένα παιδιά μπορεί να χρησιμοποιήσει περισσότερα από ένα vouchers για την αγορά μίας συσκευής (ανώτατο όριο τα τρία vouchers, δηλαδή 600€).

, “Ψηφιακή Μέριμνα” στην COSMOTE και στον ΓΕΡΜΑΝΟ

Δικαιούχοι

Δικαιούχοι του voucher των 200€ του Προγράμματος «Ψηφιακή Μέριμνα» είναι οι οικογένειες με ισοδύναμο οικογενειακό εισόδημα έως 6.000€, για κάθε εξαρτώμενο παιδί ηλικίας από 4 έως 24 ετών, το οποίο φοιτά σε εκπαιδευτική δομή στην Ελλάδα. Το Πρόγραμμα διαρκεί έως τις 30 Ιουλίου 2021.Για να δει κάποιος αν είναι δικαιούχος του voucher, θα πρέπει να επισκεφτεί την ιστοσελίδα της δράσης στο www.digital-access.gov.gr. Μέσα από την ενότητα «Δικαιούχοι», θα μεταβεί στην ειδική πλατφόρμα και με τους προσωπικούς κωδικούς πρόσβασης TAXISnet, θα μάθει αν δικαιούται ή όχι την επιταγή.

Γιατί να επιλέξουν οι δικαιούχοι τα καταστήματα COSMOTE και ΓΕΡΜΑΝΟΣ

Όσοι δικαιούχοι αποκτήσουν το Tablet ή το Laptop τους στην COSMOTE και στον ΓΕΡΜΑΝΟ επωφελούνται με ΔΩΡΟ 12GB COSMOTE Mobile Internet για 1 χρόνο. Επιπλέον, για όσους επιθυμούν να έχουν Wi-Fi όπου κι αν βρίσκονται, διατίθεται σε προσφορά το COSMOTE 4G Pocket Wi-Fi, από 99€ στα 79€, έως τις 30 Ιουλίου 2021, με 50GB για 6 μήνες και με δυνατότητα σύνδεσης στο internet έως και 16 συσκευές ταυτόχρονα.

Το γεγονός ότι τα καταστήματα COSMOTE και ΓΕΡΜΑΝΟΣ βρίσκονται σχεδόν σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, είναι ένα ακόμα σημαντικό πλεονεκτήματα για να τα επιλέξουν οι δικαιούχοι του προγράμματος. Επιπλέον, διαθέτουν μια μεγάλη ποικιλία προηγμένων προϊόντων, σε προσιτές τιμές, κάνοντας την επιλογή ακόμα πιο εύκολη υπόθεση. Στα απαραίτητα εφόδια της τηλεκπαίδευσης, συγκαταλέγονται και αρκετά αξεσουάρ και περιφερειακά, όπως θήκες, ακουστικά, powerbanks, φορτιστές, βάσεις στήριξης, εκτυπωτές, ποντίκια, πληκτρολόγια, web cameras, ηχεία κ.ά, που επίσης θα βρουν στα συγκεκριμένα καταστήματα.

Πέρα, όμως, από την εγγύτητα και την μεγάλη γκάμα, στην COSMOTE και στον ΓΕΡΜΑΝΟ οι δικαιούχοι θα βρουν και τον εξειδικευμένο σύμβουλο που θα τους δώσει λύση σε κάθε τους απορία, βοηθώντας τους να επιλέξουν τη συσκευή που χρειάζονται.

Προτεινόμενα Προϊόντα
Tablets

, “Ψηφιακή Μέριμνα” στην COSMOTE και στον ΓΕΡΜΑΝΟ

LENOVO Tab M10 HD (2nd gen) 10.1″ Wi-Fi

Μια πρώτη λύση για τις ανάγκες της τηλεκπαίδευσης, έρχεται από τη LENOVO, με το LENOVO Tab M10 HD (2nd gen) 10.1″ Wi-Fi να αποτελεί μια αξιόπιστη επιλογή, με τη θήκη και την προστασία οθόνης να περιλαμβάνονται στη συσκευασία. Το Tablet της LENOVO είναι εξοπλισμένο με IPS οθόνη HD, ικανή να καλύψει και τις ανάγκες της ψυχαγωγίας, όταν το μάθημα έχει τελειώσει. Στο εσωτερικό του θα βρούμε τον οκταπύρηνο επεξεργαστή με χρονισμό έως 2.3GHz, μνήμη RAM 4GB και εσωτερικό χώρο αποθήκευσης 64GB, με δυνατότητα επέκτασης μέχρι 256GB με κάρτα μνήμης microSD. Στην “καρδιά” του Tablet έχουμε το λειτουργικό σύστημα Android 10, με την αυτονομία να στηρίζεται στη μπαταρία των 5.000mAh και να εξασφαλίζει μέχρι και 8 ώρες συνεχούς αναπαραγωγής βίντεο ή έως 10 ώρες πλοήγησης στο Internet. Διαθέτει κύρια κάμερα 8MP με αυτόματη εστίαση και selfie κάμερα 5MP σταθερής εστίασης, ικανή για ποιοτικές video συναντήσεις στο πλαίσιο της τηλεκπαίδευσης.

, “Ψηφιακή Μέριμνα” στην COSMOTE και στον ΓΕΡΜΑΝΟ

HUAWEI MediaPad T3 10 Wi-Fi

Το Huawei MediaPad T3 είναι εξοπλισμένο με IPS οθόνη 9.6’’, με ανάλυση HD και διαθέσιμο mode χαμηλού φωτισμού, ώστε να μην κουράζονται τα μάτια μετά από πολύωρη χρήση. Στο εσωτερικό του MediaPad T3 θα βρούμε τον επεξεργαστή Qualcomm στα 1.4GHz, μαζί με 2GB μνήμης RAM και ενσωματωμένο αποθηκευτικό χώρο 32GB, με δυνατότητα επέκτασης με κάρτα μνήμης microSD. Το λειτουργικό σύστημα είναι το Android με EMUI 5.1, ενώ η ενέργεια που χρειάζεται το tablet στηρίζεται στη μπαταρία των 4.800mAh που εξασφαλίζει 450 ώρες αναμονή και 5 ώρες συνεχούς χρήσης. Διαθέτει κύρια κάμερα 5MP και selfie κάμερα 2MP.

, “Ψηφιακή Μέριμνα” στην COSMOTE και στον ΓΕΡΜΑΝΟ

HUAWEI MediaPad T5

Για όσους επιθυμούν το κάτι παραπάνω σε ένα Tablet, το HUAWEI MediaPad T5 είναι το ιδανικό, καθώς έρχεται με οθόνη 10.1’’ με FullHD ανάλυση και λειτουργία Άνετης Όρασης, για τη μείωσης της επιβλαβούς μπλέ ακτινοβολίας, ιδιαίτερα για τα ευαίσθητα παιδικά μάτια. Στα ενδότερα του MediaPad T5 υπάρχει οκταπύρηνος επεξεργαστής με συχνότητα λειτουργίας έως 2.36GHz. Η μνήμη RAM φτάνει τα 2GB, ενώ ο αποθηκευτικός χώρος τα 32GB με δυνατότητα επέκτασης μέχρι τα 256GB με τη χρήση καρτών microSD. Τροφοδοτείται από μπαταρία 5.100mAh, με λειτουργικό Android 8.0 με EMUI 8.0, κύρια κάμερα στα 5MP και selfie κάμερα 2MP.

Laptops

, “Ψηφιακή Μέριμνα” στην COSMOTE και στον ΓΕΡΜΑΝΟ

LENOVO IDEAPAD 3

Το Laptop LENOVO IdeaPad 3 έρχεται για να διευκολύνει την καθημερινότητά μας. Διαθέτει οθόνη Full HD 14 ιντσών, ιδανική για την παρακολούθηση των μαθημάτων, για σερφάρισμα στο internet ή για να δει κανείς τα αγαπημένα του video. Είναι αξιόπιστο και ανθεκτικό, ελαφρύ για να μεταφέρεται εύκολα και καλύπτει πλήρως τις ανάγκες του χρήστη. Ο επεξεργαστής AMD Ryzen 3 3250U, η μνήμη RAM 8GB και ο σκληρός δίσκος 256GB SSD, προσφέρουν γρήγορη εμπειρία χρήσης. Υποστηρίζει τα Windows 10 S, έχει δύο ενσωματωμένα ηχεία τεχνολογίας Dolby Audio για καθαρό ήχο, αλλά και μεγάλη αυτονομία μπαταρίας έως 7.5 ώρες συνεχούς χρήσης, για να το έχετε πάντα δίπλα σας όταν το χρειάζεστε.

, “Ψηφιακή Μέριμνα” στην COSMOTE και στον ΓΕΡΜΑΝΟ

HP Pavilion 15

Το Laptop HP Pavilion 15 συνδυάζει στυλ, ευχρηστία και δυνατές επιδόσεις. Διαθέτει οθόνη IPS Full HD 15.6″ σχεδιασμού Micro-Edge με ελάχιστα πλαίσια. Είναι λεπτό και εύκολο στη μεταφορά. Επιπλέον, είναι εξοπλισμένο με εξαπύρηνο επεξεργαστή AMD Ryzen 5 4500U, έχει μνήμη RAM 8GB και σκληρό δίσκο 512GB SSD. Το Laptop HP Pavilion 15 υποστηρίζει λειτουργικό Windows 10 Home, ενώ διαθέτει μεγάλη αυτονομία μπαταρίας και γρήγορη φόρτιση HP Fast Charge.

, “Ψηφιακή Μέριμνα” στην COSMOTE και στον ΓΕΡΜΑΝΟ

HP Pavilion x360

Το Laptop HP Pavilion x360 ξεχωρίζει γιατί διαθέτει οθόνη αφής 14 ιντσών Full HD τεχνολογίας IPS με δυνατότητα περιστροφής 360 μοιρών, προσφέροντας έτσι 4 εναλλακτικούς τρόπους λειτουργίας. Μπορεί δηλαδή να χρησιμοποιηθεί ως φορητός υπολογιστής για τα μαθήματα, σε λειτουργία stand για την προβολή ταινιών & βίντεο, σε θέση tent για games, αλλά και ως Tablet. Έχει 2 ηχεία για εξαιρετικό ήχο και έρχεται με επεξεργαστή Intel Core i3-1115G4, μνήμη RAM 8GB και σκληρό δίσκο 256GB SSD. Επιπλέον, το HP Pavilion x360 υποστηρίζει λειτουργικό Windows 10 S, έχει αυτονομία μπαταρίας έως και 8,5 ώρες χρήσης, αλλά και γρήγορη φόρτιση HP Fast Charge.

Extra Tip: Μαζί με τα Tablets & τα Laptops παίρνετε και λογισμικό για προστασία από ιούς (το ZoneAlarm antivirus). Για να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο.

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet COSMOTE

Pαyzy pro: Νέα εφαρμογή για μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Ήδη περισσότερες από 400 επιχειρήσεις αξιοποιούν καθημερινά τα οφέλη του payzy pro, τέσσερις μόλις μήνες μετά την εμπορική του διάθεση.

Business GERMANOS

Στον ΓΕΡΜΑΝΟ από σήμερα θα βρεις σόμπες, καφετιέρες και πιστολάκια μαλλιών

Μια μεγάλη γκάμα από οικιακές μικροσυσκευές, από κορυφαία brands της αγοράς και σε προσιτές τιμές, θα βρουν πλέον οι καταναλωτές στον ΓΕΡΜΑΝΟ.

Gear GERMANOS

Ολοκληρωμένες λύσεις για ένα “έξυπνο” σπίτι από το ΓΕΡΜΑΝΟ

Το “έξυπνο” σπίτι έχει να κάνει με τη διασύνδεση συσκευών που έχουμε εγκαταστήσει στο σπίτι μας και τις οποίες θα βρούμε στο ΓΕΡΜΑΝΟ.

Internet COSMOTE COSMOTE 5G

Αναμνήσεις από ένα Τριήμερο στα Τζουμέρκα: Φωτογραφία και Ψηφιακή Συνδεσιμότητα παντού

Τα Τζουμέρκα, ένας ορεινός όγκος που στέκεται περήφανος στην καρδιά της Ελλάδας, αποτέλεσαν τον ιδανικό προορισμό για το τριήμερο φωτογραφικό workshop που επέλεξα να παρακολουθήσω το προηγούμενο ΠΣΚ.