Gear

Puma BeatBot: Ένα μικροσκοπικό ρομπότ συναγωνίζεται τον Usain Bolt

Με τον τρόπο που εξελίσσεται η τεχνολογία, αργά ή γρήγορα αρκετές δουλειές που κάνουν αυτή την στιγμή οι άνθρωποι θα τις εκτελούν robot. Φυσικά τα robot δεν θα είναι ποτέ ακριβώς το ίδιο με έναν άνθρωπο, αλλά θα μπορούν να έχουν δυνατότητες σαν αυτές που έχει ο άνθρωπος.

Ένα παράδειγμα είναι το robot της Puma, το οποίο μπορεί να τρέχει όπως και ο πιο γρήγορος άνθρωπος στον πλανήτη, ο Usain Bolt. Το robot αποκαλείται BeatBot και συνέβαλαν αρκετοί μηχανικοί από το MIT για την δημιουργία του. Φέρει 9 ενσωματωμένους αισθητήρες με τους οποίους μπορεί να ακολουθεί της γραμμές του στίβου και να “τρέχει” με προκαθορισμένο ρυθμό.

Όπως δείχνει το βίντεο, το robot της Puma μπορεί να πιάσει ταχύτητες συγκρίσιμες με του πιο γρήγορου ανθρώπου στον πλανήτη, αλλά μπορεί να πάει και πιο αργά χρησιμοποιώντας την κατάλληλη εφαρμογή για το κινητό. Η μόνη διαφορά είναι ότι το Puma BeatBot μπορεί να κρατήσει τον ίδιο ρυθμό για περισσότερη ώρα, αφού δεν κουράζεται.

Το Puma BeatBot έχει GoPro κάμερες στο μπροστινό και το πίσω μέρος, ώστε να καταγράφει τις στιγμές, καθώς αφήνει τους δρομείς πίσω του. Ο σκοπός του Puma BeatBot είναι να χρησιμοποιηθεί ως βοηθός εξάσκησης, με την Puma να το παρέχει πρώτα στους δικούς της αθλητές, συμπεριλαμβανομένου και του Bolt.

Δείτε το video:

Πηγή

Επεξεργάστηκε την 3 Μαΐου 2016 15:19

Σχόλια

  • Εντάξει τωρα με ρόδες!!! Αμαξιδιο ποιο πολυ μου κανει παρα robot. Ασ φτιαξουν ενα με ποδια και τα ξαναλεμε.

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Λορένα Σιούτη

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.