Aν και το Qi2 διαφημίστηκε ως “MagSafe για Android”, τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι, καθώς χωρίζεται σε δύο προφίλ και μόνο το ένα από αυτά χρησιμοποιεί μαγνήτες.
Το Magnetic Power Profile (MPP) παρήχθη από την Apple και είναι ουσιαστικά MagSafe χωρίς το εμπορικό σήμα Apple. Υπάρχει επίσης το Extended Power Profile (EPP), το οποίο είναι βελτίωση σε σχέση με το αρχικό Qi, αλλά δεν περιλαμβάνει μαγνήτες.
Υπάρχουν τρόποι να ξεχωρίσετε ποιες συσκευές υποστηρίζουν MPP και ποιες όχι, αλλά είναι δύσκολο. Οι πρώτες οδηγίες πρότειναν ότι το λογότυπο Qi2 θα πρέπει να βρίσκεται μέσα σε κύκλο εάν η συσκευή έχει μαγνήτες. Διαφορετικά δεν θα υπήρχαν μαγνήτες. Ωστόσο, αυτό δεν ισχύει πάντα.
Το HMD Skyline έγινε το πρώτο Android που υποστηρίζει Qi2 και έχει ενσωματωμένους μαγνήτες, επομένως υποστηρίζει τη φόρτιση MPP. Ωστόσο, το λογότυπο στο κουτί του δεν έχει κύκλο.
Άλλες οδηγίες λένε ότι τα προϊόντα χωρίς μαγνήτες θα πρέπει να χρησιμοποιούν το αρχικό λογότυπο Qi αντί για το λογότυπο Qi2, οπότε αυτό έκανε η HMD. Το δελτίο Τύπου του WPC από τον Νοέμβριο προτείνει να κάνετε ακριβώς αυτό, αλλά η σελίδα ChargeWithQi.com εξακολουθεί να δείχνει το λογότυπο του κύκλου.
Η θήκη του Samsung Galaxy Ring υποστηρίζει επίσης Qi2 αλλά δεν έχει μαγνήτες. Ακόμα, η Xiaomi φτιάχνει ένα μαγνητικό power bank Qi2, παρόλο που δεν διαθέτει τηλέφωνο που να μπορεί να το χρησιμοποιήσει σωστά αλλά μπορεί να το αγοράσει χρήστης συσκευής άλλης εταιρείας.
ΣΥΖΗΤΗΣΗ