Qualcomm: Ανακοίνωσε τους νέους Snapdragon Wear 4100 και 4100+ για τα smartwatch επόμενης γενιάς

, Qualcomm: Ανακοίνωσε τους νέους Snapdragon Wear 4100 και 4100+ για τα smartwatch επόμενης γενιάς

, Qualcomm: Ανακοίνωσε τους νέους Snapdragon Wear 4100 και 4100+ για τα smartwatch επόμενης γενιάς

Μπορεί η Qualcomm να είναι η πρώτη εταιρεία παγκοσμίως σε προμήθεια SoC για smartphones και να παλεύει στο χώρο των PC, όμως η εταιρεία εδώ και αρκετά χρόνια έχει καθιερωθεί και στο χώρο των smartwatch.

Η Qualcomm ανακοίνωσε τους νέους Snapdragon Wear 4100 και Snapdragon Wear 4100+ για τα smartwatch της επόμενης γενιάς. Η νέα πλατφόρμα προσφέρει τετραπύρηνο επεξεργαστή Cortex-A53, μαζί με την GPU Adreno 504 και υποστήριξη για LPDDR3 μνήμη RAM (750MHz). Μαζί, η εταιρεία προσφέρει dual ISP για υποστήριξη καμερών έως και 16MP, κάτι αρκετά μεγάλο για smartwatch.

Τα νέα SoC σχεδιάζονται στα 12nm και έχουν έως και 85% καλύτερες επιδόσεις από την τωρινή πλατφόρμα Snapdragon Wear 3100. Επίσης, μέσω του συνεπεξεργαστή για Always On οθόνες (ΑΟΝ), έχει μειωθεί σημαντικά η κατανάλωση ενέργειας όταν είναι συνεχώς ενεργή οθόνη, με τον κύριο επεξεργαστή να αναλαμβάνει δράση όταν ενεργοποιήσει κάποιος την οθόνη.

, Qualcomm: Ανακοίνωσε τους νέους Snapdragon Wear 4100 και 4100+ για τα smartwatch επόμενης γενιάς

Η διαφορά των δύο εκδόσεων είναι πως το Snapdragon Wear 4100+ θα περιλαμβάνει το βασικό SoC (SDM429w ή SDA429w) και τον συνεπεξεργαστή AON (QCC1110), μαζί με διάφορα chips όπως PMIC, RF για Modem/GPS και RFEE. Από την άλλη, ο Snapdragon Wear 4100 θα περιλαμβάνει μόνο το SoC, μαζί με τα βασικά chip που τον συνοδεύουν.

Χάρη στην τεχνολογία των 12nm, η εταιρεία υπόσχεται χαμηλότερη κατανάλωση μέχρι και 25% σε σχέση με τα σημερινά smartwatch, κάτι που ίσως δώσει στην πλατφόρμα Wear OS το απαραίτητο boost. Η Qualcomm δεν ανακοίνωσε πότε θα δούμε τα πρώτα smartwatch με τα εν λόγω SoC, ωστόσο είναι ασφαλές να υποθέσουμε ότι θα δούμε στο τρίτο τρίμηνο του έτους.

Πηγή

Ο Κώστας Λεοντιάδης ασχολείται με την τεχνολογία εδώ και μια δεκαετία και έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με μεγάλες ιστοσελίδες όπως το Game20.gr και το Autonomous.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear featured Qualcomm Snapdragon

Snapdragon X Plus: 10πύρηνη CPU, ίδια GPU και NPU με τo Elite

Το Snapdragon X Elite είναι το μόνο προϊόν στη νέα σειρά chipset της Qualcomm που επικεντρώνεται στα Windows αλλά αυτό πρόκειται να αλλάξει.

Gear OnePlus Wear OS

OnePlus Watch 2: Υπόσχεται ότι θα λειτουργεί έως και 100 ώρες με μία μόνο φόρτιση

Μετά την αποτυχία του original OnePlus Watch, η εταιρεία είναι έτοιμη για την επιστροφή της στην αγορά smartwatch με το OnePlus Watch 2.

Business Apple Qualcomm

Apple και Qualcomm επεκτείνουν τη συμφωνία για μόντεμ 5G έως το 2027

Η Qualcomm μοιράστηκε την έκθεση κερδών της για το πρώτο τρίμηνο του 2024, η οποία αποκάλυψε 9,92 δισεκατομμύρια δολάρια σε έσοδα.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16: Μόνο τα Pro θα φοράνε το πιο πρόσφατο μόντεμ 5G της Qualcomm;

Mόνο τα iPhone 16 Pro θα φοράνε φέτος το τελευταίο μόντεμ της Qualcomm, σύμφωνα με τον τεχνολογικό αναλυτή Jeff Pu.