Qualcomm: Αρνείται επίσημα ότι ο Snapdragon 820 υπερθερμάνθηκε

Εχθές είδαμε σε σχετικό άρθρο τις πρώτες φήμες που έλεγαν ότι κατά την διάρκεια των δοκιμών του Snapdragon 820, παρουσιάστηκε πρόβλημα υπερθέρμανσης. Το ίδιο είχε ακουστεί και πέρσι, θεωρήθηκε ότι η Samsung ξεκίνησε τις φήμες διότι είχε συμφέρον να βάλει τον δικό της Exynos επεξεργαστή για να δείξει πόσο καλά τα καταφέρνει.

Ωστόσο, οι χθεσινές φήμες υποστήριζαν ότι η Samsung δεν θα εγκαταλείψει την Qualcomm και ψάχνει τρόπους να λύσει το πρόβλημα. Αυτή τη φορά θέλει να πετύχει ο Snapdragon 820 στο Samsung Galaxy S7, διότι η Qualcomm έχει χρησιμοποιήσει τη δική της διαδικασία των 14nm FinFET.

Η Qualcomm όμως, έρχεται σήμερα και δίνει την δική της επίσημη απάντηση για το ζήτημα. Για την ακρίβεια, μέσω του Weibo αρνείται κατηγορηματικά ότι ο Snpadragon έχει τα προβλήματα του προκατόχου του. Επίσης, τόνισε ότι το SoC πληροί όλες τις προδιαγραφές σχεδιασμού και θα συνεχίσει να βελτιώνεται.

Εμείς να πούμε ότι η Qualcomm είχε αρνηθεί επίσημα και το πρόβλημα υπερθέρμανσης του Snapdragon 810, αλλά από την στιγμή που δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμη καμία συσκευή με τον Snapdragon 820, δεν μπορούμε να είμαστε βέβαιοι για το τι συμβαίνει πραγματικά. Μέχρι να κυκλοφορήσει το πρώτο τρίμηνο του 2016, κρατάμε πολλές επιφυλάξεις για ότι διαρρέει.

Qualcomm: Αρνείται επίσημα ότι ο Snapdragon 820 υπερθερμάνθηκε, Qualcomm: Αρνείται επίσημα ότι ο Snapdragon 820 υπερθερμάνθηκε

Πηγή: 1, 2

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

10 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Ηλίας Χ.

Τώρα να σας δω Samsung Fans.

jacques

^ , που κολλάει πάλι η Samsung ?

KostasB

Αρχίσαμε πάλι…

Bagit

Υπήρχε περίπτωση να το παραδεχτεί δηλαδή; και περσυ για τον 810 αλλα ελεγε αλλα κόντεψε να υπερθερμανει τον πλανήτη…

παπαροκας tiamat

Ρε δεν ειμαστε σημερινοι!! Και για τον 810 η Qualcomm αρνιόταν καθε κατηγορία εναντιον της αλλα δειτε τι εγινε!!!κατεστρεψε ολους τους ΟΕΜ!!..

Olethron

Μετά από πολύ καιρώ ξαναμπήκα στο Techblog και βλέπω πάλι τα ίδια. Ένας λόγος που έφυγα από το site είναι τα σχόλια. Έμπαινε ο κάθε άσχετος και άφηνε την μπαρουφα του, χωρίς να έχει εμπειρία επί του θέματος. Μόνο ψάξιμο στο YouTube ξέρουν αυτοί και να αφήνουν συνδέσμους από άλλους άσχετους. Μόλις άκουσα λοιπόν τα νέα του Snapdragon 820 και πως η Sammy βρίσκεται πίσω από την όλη υπόθεση της υπερθέρμανσης, που βοηθάει δηλαδή την Qualcomm σε αυτό το θέμα είπα να μπω να δω τι γίνεται. Μπαίνω και πάλι τα ίδια. Συνδέσμους από YouTube, forums και άκυρα σχόλια αφήνουν. Λοιπόν, για όσους θυμούνται εγω δεν πιστεύω σε αυτά. Πιστεύω στην χρήση την συσκευής και στα αντικειμενικά σχόλια. Μέσα στο καλοκαίρι είχα την ευκαιρία να δοκιμάσω αρκετά κινητά, λίγα Tablets όμως :'( :'( … Απο τα κινητά που δοκιμαασα είναι Galaxy S6 Edge IPhone 6 και πριν λίγες μέρες iPhone 6s Κάτι κινέζικα BLU και LETV Motorola Moto X Pure Xperia Z5 από φίλο αμερικανάκι. Αυτά από κινητά, δηλαδή αυτά από High End. Στην κατοχή μου έχω το HTC One M9 οπότε πιστεύω είμαι καλυμμένος. Μπορώ να πω, με διάφορα κιόλας πως από όλα αυτά, αυτό που με εντυπωσίασε ήταν… Συνέχεια »

Γιαννης

Κάτοχος LG G4 πολύ καλή θερμοκρασία ταχύτατο και με 6πύρηνο 808!

Ιωάννης jb

Olethron… Πολύ καλά τα λες! Συμφωνώ με οσα εχεις πει και απο τη μεριά μου έχω παρόμοια άποψη… Θέλω να προσθέσω, σε μια εποχή που πλέον οι κατασκευαστές επεξεργαστών για smart εχουν φτάσει να είναι πάρα πολλοί, είναι λογικό να πέφτουν πισωπλατες μαχαιριές!!! Μια τέτοια θεωρώ πως είναι η υπόθεση του sd 810… Μα κάνει μπαμ!!!!!!! Η κορυφαία εταιρία στο κόσμο για να βάζει δικά τις chipset στα ιδια τις τα smart, κυρηξε πόλεμο στην qualcomm… Αν δεν υποκινούσε φήμες που θα είχαν ως αποτέλεσμα να δυσφημούν το κορυφαίο chipset τις qualcomm, δε θα είχε καμία απολύτως τύχη στην αγορά το δικό τις προϊόν!!!!! Αυτή τη στιγμή πολλές εταιρίες φοράνε τον sd810 και είναι γνωστό οτι δουλεουν υποδειγματικά!!! Η ζημιά όμως εγινε!! Η samsung τα κατάφερε!! Αυτες οι συσκευες δε καναν καλές πωλήσεις και ενας σημαντικός λόγος για τον οποίο δε καναν πωλήσεις είναι η υποτιθέμενη υπερθερμανση… Ακόμη οι πονηριές τις συγκεκριμένης εταιρίας που εγιναν με τα bencmarks πιάσαν πάλι τόπο!!! Ολοι βλέπαν τα πειραγμένα galaxy να πιανουν 70 χιλιάρικα και τα υπολοιπα να ξεμένουν στα 50, ελα όμως που τα galaxy δεν ήταν ικανά να κρατήσουν ουτε 2 εφαρμογές στο παρασκήνιο, αυτά δε τα λέγαν, τώρα δε μπορούν άλλο… Συνέχεια »

Kostas

Ιωάννης jb Λες οτι νανε δεν εχεις ηδεα, ο 810 ειναι μεγαλη αποτυχια σε σχεση με τον 7420 οχι οτι τα κινητα που τα φορουν τον 810 δεν ειναι σμουθ οταν ο εξυνος στο mortal και σε οποιαδηποτε αλλη εφαρμογη μεγαλες σε mb μπαινει στο μισο χρονο πιο γρηγορα απο τον 810 τοτε ο 810 ειναι μια αποτυχια σε σχεση με τον ανταγωνισμο και ξερω τη λεω εχω και τα δυο τα κινητα με αυτος τους δυο επεξεργαστες ειμαι μερα με την νυχτα στης βαριες εφαρμογες στης αλλες σε εφαρμογες 20mb και το dooogee μια χαρα της παει

Kostas edge+

Οταν ο exynos μπαινει στ μισο χρονο απο οτι ο 810 στη μεγαλες εφαρμογες 500mb και ανω απλα ο 810 ειμαι μια αποτυχια σκετη στης εφαρμογες 30mb και το doogee σμουθ δουλευει,ειναι σαν την μερα με την νυχτα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Apple Qualcomm

Apple και Qualcomm επεκτείνουν τη συμφωνία για μόντεμ 5G έως το 2027

Η Qualcomm μοιράστηκε την έκθεση κερδών της για το πρώτο τρίμηνο του 2024, η οποία αποκάλυψε 9,92 δισεκατομμύρια δολάρια σε έσοδα.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16: Μόνο τα Pro θα φοράνε το πιο πρόσφατο μόντεμ 5G της Qualcomm;

Mόνο τα iPhone 16 Pro θα φοράνε φέτος το τελευταίο μόντεμ της Qualcomm, σύμφωνα με τον τεχνολογικό αναλυτή Jeff Pu.

Gear Qualcomm Qualcomm Snapdragon

Qualcomm Snapdragon XR2+ Gen 2: Aνακοινώθηκε με ανάλυση 4,3K ανά μάτι

Η Qualcomm ανακοίνωσε το chipset Snapdragon XR2+ Gen 2 για headset εκτεταμένης πραγματικότητας που θα περιλαμβάνει συσκευές AR, MR και VR.

Business Apple Google Lenovο

Συμμαχία ανταγωνιστών της Apple για την προώθηση ανοιχτών οικοσυστημάτων μέσω ευρωπαϊκής νομοθεσίας

Η Google, η Meta, η Qualcomm, η Nothing, η Lenovo, η Opera και πολλές άλλες εταιρείες τεχνολογίας ανακοίνωσαν μια κοινή προσπάθεια να πιέσουν για «ανοικτά ψηφιακά οικοσυστήματα».