Qualcomm: Οι πωλήσεις τσιπ μειώθηκαν κατά 25%, έρχονται απολύσεις

qualcomm, Qualcomm: Οι πωλήσεις τσιπ μειώθηκαν κατά 25%, έρχονται απολύσεις

Οι πωλήσεις smartphone μειώνονται σταδιακά, και αυτό έχει επίπτωση και στους πωλητές εξαρτημάτων όπως είναι η Qualcomm. Τα κέρδη της εταιρείας για το τρίτο τρίμηνο του 2023 έχουν μειωμένες πωλήσεις τσιπ για τηλέφωνα κατά 25 τοις εκατό σε ετήσια βάση, με καθαρά κέρδη 52 τοις εκατό σε ετήσια βάση. Η εταιρεία εξέδωσε επίσης κατευθυντήριες γραμμές χαμηλότερες από τις αναμενόμενες για το επόμενο τρίμηνο, με αποτέλεσμα η μετοχή να πέσει περίπου 8% μετά την κλήση κερδών.

Όπως συμβαίνει και σε πολλές άλλες εταιρείες τεχνολογίας, έτσι και η Qualcomm θα προσπαθήσει να μειώσει το κόστος προχωρώντας σε απολύσεις. Νωρίτερα φέτος, η εταιρεία απέλυσε 415 εργαζομένους στα κεντρικά της γραφεία στο Σαν Ντιέγκο, αλλά έρχονται περισσότερες περικοπές.

«Δεδομένης της συνεχιζόμενης αβεβαιότητας στο μακροοικονομικό περιβάλλον και στο περιβάλλον της ζήτησης, αναμένουμε να λάβουμε πρόσθετες ενέργειες αναδιάρθρωσης. Ενώ βρισκόμαστε στη διαδικασία ανάπτυξης των σχεδίων μας, επί του παρόντος αναμένουμε ότι αυτές οι ενέργειες θα συνίστανται σε μεγάλο βαθμό σε μειώσεις εργατικού δυναμικού και σε σχέση με οποιεσδήποτε τέτοιες ενέργειες θα περιμέναμε να επιβαρυνθούμε με σημαντικές πρόσθετες χρεώσεις αναδιάρθρωσης, ένα σημαντικό μέρος των οποίων αναμένουμε να επιβαρυνθούμε το τέταρτο τρίμηνο του δημοσιονομικού 2023. Προς το παρόν αναμένουμε ότι αυτές οι πρόσθετες ενέργειες θα ολοκληρωθούν ουσιαστικά το πρώτο δημοσιονομικό εξάμηνο του 2024», αναφέρεται σε έγγραφο της εταιρείας.

Η Qualcomm έχει περίπου 51.000 υπαλλήλους.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear featured Qualcomm Snapdragon

Snapdragon X Plus: 10πύρηνη CPU, ίδια GPU και NPU με τo Elite

Το Snapdragon X Elite είναι το μόνο προϊόν στη νέα σειρά chipset της Qualcomm που επικεντρώνεται στα Windows αλλά αυτό πρόκειται να αλλάξει.

Business Apple Qualcomm

Apple και Qualcomm επεκτείνουν τη συμφωνία για μόντεμ 5G έως το 2027

Η Qualcomm μοιράστηκε την έκθεση κερδών της για το πρώτο τρίμηνο του 2024, η οποία αποκάλυψε 9,92 δισεκατομμύρια δολάρια σε έσοδα.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16: Μόνο τα Pro θα φοράνε το πιο πρόσφατο μόντεμ 5G της Qualcomm;

Mόνο τα iPhone 16 Pro θα φοράνε φέτος το τελευταίο μόντεμ της Qualcomm, σύμφωνα με τον τεχνολογικό αναλυτή Jeff Pu.

Gear Qualcomm Qualcomm Snapdragon

Qualcomm Snapdragon XR2+ Gen 2: Aνακοινώθηκε με ανάλυση 4,3K ανά μάτι

Η Qualcomm ανακοίνωσε το chipset Snapdragon XR2+ Gen 2 για headset εκτεταμένης πραγματικότητας που θα περιλαμβάνει συσκευές AR, MR και VR.