Qualcomm: Παρουσιάζει την τεχνολογία aptX Lossless

, Qualcomm: Παρουσιάζει την τεχνολογία aptX Lossless

Η τεχνολογία aptX Lossless της Qualcomm είναι μία καινοτομία του τμήματος Snapdragon Sound που θα βρει σύντομα εφαρμογή σε Bluetooth συσκευές. Ο σκοπός είναι να μπορεί κανείς να απολαμβάνει μουσική ακρόαση χωρίς απώλειες ποιότητας και με ασύρματο τρόπο.

Για να μπορεί κανείς να απολαύσει τα οφέλη του Qualcomm aptX Lossless θα πρέπει να έχει την ανάλογη συμβατότητα σε όλα τα περιφερειακά που χρησιμοποιεί για να ακούσει τον ήχο του, ή για τις κλήσεις μέσω κινητού τηλεφώνου. Η τεχνολογία αυτή δεν αφορά μόνο στην ποιότητα του streaming, καθώς παρουσιάζει δυναμική απόκριση και στην περίπτωση του Audio μπορεί να φτάνει μέχρι και τα 16 Bit και τα 44.1 kHz.

H Qualcomm σημειώνει ότι οι πρώτες συσκευές που θα υποστηρίζουν αυτή την τεχνολογία δικτύωσης μέσω Bluetooth θα κάνουν την εμφάνισή τους μέχρι το τέλος του έτους, δίνοντας λύση σε ένα από τα πιο κλασικά παράπονα που είχαν όσοι επέλεγαν Bluetooth ακουστικά για να ακούσουν την μουσική τους, κάνοντας αρκετούς συμβιβασμούς στην ποιότητα.

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Αυτή θα είναι μάλλον η ημερομηνία αποκάλυψης της συσκευής

Πέρυσι, η Sony ανακοίνωσε το Xperia 1 V στις 11 Μαΐου πέρυσι και φαίνεται ότι και φέτος θα τηρήσει σχεδόν ακριβώς το ίδιο χρονοδιάγραμμα.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 17 Plus: Φήμες ότι θα έρθει με μικρότερη οθόνη από το iPhone 15 Plus

Αν και η σειρά iPhone 16 απέχει ακόμη μήνες από την κυκλοφορία, εμφανίζονται φήμες σχετικά με τη σειρά iPhone 17 που απέχει δυο γενιές.

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το σε νέα, υψηλότερης ποιότητας renders

Aπό ότι φαίνεται, κάθε μέρα θα έχουμε και ένα leak για το Google Pixel 8a μέχρι την αναμενόμενη επίσημη αποκάλυψη στις 14 Μαΐου.

Software Apple featured iOS

iOS 17.5 Beta: Όλα τα νέα χαρακτηριστικά

Η Apple έχει κάνει διαθέσιμο στους προγραμματιστές το iOS 17.5, την πέμπτη σημαντική ενημέρωση του λειτουργικού συστήματος iOS 17.