Qualcomm: Παρουσίασε το Snapdragon 845 VR dev kit

qualcomm snapdragon 845 vr development kit παρουσίαση εφαρμογές, Qualcomm: Παρουσίασε το Snapdragon 845 VR dev kit

Η Qualcomm τροφοδοτεί τους developers με εργαλεία για την κατασκευή VR εφαρμογών, κάνοντας διαθέσιμη την πλατφόρμα Snapdragon 845 Mobile VR μέσω του development kit σε ένα αυτόνομο headset, υποσχόμενη να δώσει στους χρήστες μια εμπειρία που δεν έχουν ξαναζήσει.

Το development kit αποτελείται από δύο μέρη τα οποία συνδιάζονται με τέτοιο τρόπο ώστε να δώσουν στους χρήστες σε έναν ανοιχτό εικονικό κόσμο. Το hardware αποτελείτε από το VR headset το οποίο διαθέτει τον επεξεργαστή Snapdragon 845, οθόνη AMOLED ανάλυσης 2560×1440 pixel στα 60 Hz, μνήμη 4GB LPDDR4 RAM, εσωτερικό χώρο αποθήκευσης 64Gb, Wi-Fi, Bluetooth, θύρα USB-C και ενσωματοποιημένο αποκωδικοποιητή ήχου.

Έμφαση έχει δοθεί και στους οπτικούς αισθητήρες οι οποίοι θα δίνουν στους χρήστες την ανάλογη “ελευθερία”. Αυτό γίνεται με τη μονοχρωματική κάμερα 1MP, το Inertial Measurement Unit και το Eye-Tracking το οποίο είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας της Qualcomm με την εταιρεία Tobii, που έχουν εξειδίκευση στο eye-tracking και eye-control στην ιατρική και στα video games.

Επίσης, το SDK του dev kit θα διαθέτει το χαρακτηριστικό 6DoF SLAM που θα δίνει στους χρήστες πολύ μεγαλύτερη ελευθερία και κίνηση σε έναν πολύ μεγαλύτερο χώρο χωρίς τη χρήση επιπλέον εξοπλισμού και καλωδίων. Το σύστημα θα αναγνωρίζει ότι ο χρήστης κινείται στο χώρο, θα επεξεργάζεται το περιβάλλον του και δε θα τον περιορίζει αναφορικά με το χώρο που θα μπορεί κινηθεί για να χρησιμοποιεί τις VR εφαρμογές και video games.

Το δεύτερο χαρακτηριστικό θα στηρίζεται στην ικανότητα των ματιών μας να παρατηρούν σημαντικές λεπτομέριες σε ένα μικρό κέντρο του οπτικού μας πεδίου, το οποίο ονομάζεται “fovea”, κάνοντας τα υπόλοιπα αντικείμενα γύρω από το κέντρο αυτό να φαίνονται πιο θολά. Έτσι η Qualcomm, με την τεχνολογία Foveated rendering, θα αυξάνει την ανάλυση της περιοχής που κοιτάζουμε, βελτιώνοντας την εικόνα στα μάτια μας ενώ θα τη μειώνει εκεί που δεν επικεντρωνόμαστε, πετυχαίνοντας πάντα μια πολύ καθαρή εικόνα του τι βλέπουμε μέσα στο VR περιβάλλον που θα κινούμαστε.

Το Qualcomm Snapdragon 845 VR development kit αλλά και το SDK για την ανάπτυξη των VR εφαρμογών, θα γίνουν διαθέσιμα το δεύτερο τρίμηνο του έτους που διανύουμε.

qualcomm snapdragon 845 vr development kit παρουσίαση εφαρμογές, Qualcomm: Παρουσίασε το Snapdragon 845 VR dev kit

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Qualcomm Qualcomm Snapdragon

Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3: Ανακοινώνεται στις 24 Οκτωβρίου

Η Qualcomm επιβεβαίωσε την ημερομηνία ανακοίνωσης για το chipset Snapdragon 8 Gen 3 και αυτή θα είναι η 24η Οκτωβρίου.

Smartphones Carl Pei Nothing Qualcomm Snapdragon

Nothing Phone (2): Ο Carl Pei επιβεβαίωσε το Snapdragon 8+ Gen 1 SoC

H Nothing είχε επιβεβαιώσει ότι ένα τσιπ της σειράς Snapdragon 8 θα βρισκεται μέσα στο Phone (2) αλλά δεν είχε προσδιορίσει ποιο.

Smartphones featured Qualcomm Qualcomm Snapdragon

Snapdragon 7+ Gen 2: Έκανε ντεμπούτο

Η Qualcomm μόλις ανακοίνωσε το νέο chipset SD 7+ Gen 2, ένα περίεργο όνομα αφού δεν υπήρχε SD 7+ Gen 1 και SD 7 Gen 2.

Business Apple Qualcomm TSMC

Apple 5G modem: Πολλοί οι προμηθευτές που θέλουν να συμμετέχουν στην παραγωγή

Πολλοί είναι οι προμηθευτές που θέλουν ενδιαφέρονται να βοηθήσουν στην τελική συναρμολόγηση του τσιπ για το μόντεμ 5G της Apple, σύμφωνα με μια νέα έκθεση.