Rapid Test για Covid-19 με τη βοήθεια του iPhone

, Rapid Test για Covid-19 με τη βοήθεια του iPhone

H εταιρεία Gauss έχει δημιουργήσει ένα kit για ταχεία εξαγωγή αποτελεσμάτων για την Covid-19, το οποίο γίνεται με χρήση ενός iPhone. To εν λόγω kit περιμένει έγκριση από τις Αρχές στις ΗΠΑ όπου και θα κυκλοφορήσει.

Το Gauss Covid-19 Rapid Antigen Home Test, όπως είναι το πλήρες όνομά του, έχει όλα όσα χρειάζεται κανείς για να εξεταστεί μόνος του για το ενδεχόμενο μόλυνσης από τον ιο SARS-COV-2. Μόλις δοθεί το πράσινο φως για την ευρεία κυκλοφορία του kit στις ΗΠΑ θα μπορεί να το αγοράσει όποιος επιθυμεί να εξεταστεί είτε online, είτε μέσω φαρμακείου.

Μαζί με το εργαλείο που παίρνει το δείγμα από τη μύτη, υπάρχει και ένα app που λειτουργεί στο iPhone και δίνει αναλυτικές οδηγίες για το πώς θα γίνει σωστά η δειγματοληψία. Το δείγμα μπαίνει σε ένα ειδικό κουτί και αφότου περάσουν 15 λεπτά, ο κάτοχος του iPhone τραβά μία φωτογραφία με την κάμερά του. Γίνεται το σκανάρισμα και στην οθόνη του iPhone μπορεί κανείς να διαβάσει εάν είναι θετικός ή αρνητικός στον κορωνοϊό.

Η ευρεία κυκλοφορία ενός ατομικού rapid test θεωρείται κρίσιμης σημασίας στις ΗΠΑ, που βλέπουν τον αριθμό των θυμάτων από την πανδημία να έχει πλέον φτάσει το 500.000.

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
George

Άχρηστα είναι τα rapid
Τις περισσότερες φορές βγάζουν λάθος θετικό αποτέλεσμα και μόλις κάνεις και το σωστό test βγαίνει αρνητικό και τελικά δεν είχες covid

Last edited 3 years πριν by George

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple Google Google AI

iOS 18: Η Apple συζητά με τη Google για να φέρει λειτουργίες του Gemini AI στο iPhone

H Apple βρίσκεται σε συζητήσεις με τη Google για να ενσωματώσει το εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης Gemini στο iPhone ως μέρος του iOS 18.

Software featured LinkedIn

Το LinkedIn θέλει να προσθέσει παιχνίδια στην πλατφόρμα του

Το LinkedIn, η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης που ανήκει στη Microsoft έχει περισσότερους από 1 δισεκατομμύριο χρήστες.

Gear Apple Apple Watch featured

Apple Watch: Φήμες ότι η επόμενη γενιά θα παρακολουθεί την αρτηριακή πίεση

Ένα απαραίτητο χαρακτηριστικό για τα μελλοντικά Apple Watch είναι και η παρακολούθηση της αρτηριακής πίεσης.

Gear featured vivo

vivo Pad 3 Pro: Μάλλον εντοπίστηκε στο Geekbench

Ένα νέο tablet vivo έχει πλέον εντοπιστεί στο Geekbench και θα μπορούσε να είναι αυτό που θα πλαισιώσει τα X Fold 3 και X Fold 3 Pro.