Μνημείο για το ρομπότ αστυνομικό που πνίγηκε

ρομπότ αστυνομικός, Μνημείο για το ρομπότ αστυνομικό που πνίγηκε

“Μνημείο” προς τιμήν του ρομπότ αστυνομικού που “έχασε τη ζωή του στο καθήκον” πριν από λίγες μέρες έστησαν όσοι τον γνώριζαν.

Η ιστορία έχει ως εξής. Πριν από λίγες μέρες, το ρομπότ αστυνομικός, ένα Κ5 της Knightscope, βρέθηκε μέσα σε ένα σιντριβάνι με τη μπροστινή του πλευρά να βρίσκεται μέσα στο νερό. Ήταν δηλαδή σα να είχε πνιγεί.

Η είδηση έγινε viral όταν ένας χρήστης ανάρτησε τη φωτογραφία του ρομπότ αστυνομικού αναφέροντας ότι ενώ τους υπόσχονται ιπτάμενα οχήματα, αυτό που παίρνουν είναι αυτοκτονικά ρομπότ.

ρομπότ αστυνομικός, Μνημείο για το ρομπότ αστυνομικό που πνίγηκε

Η Knightscope συνέχισε το αστείο, αναρτώντας ένα Tweet έκτακτης είδησης που αναφέρει “Άκουσα ότι οι άνθρωποι μπορούν απλά να βουτήξουν στο νερό με αυτόν τον καύσωνα, αλλά τα ρομπότ δεν μπορούν. Συγγνώμη” δείχνοντας ότι το K5 ήθελε απλά να δροσιστεί.

ρομπότ αστυνομικός, Μνημείο για το ρομπότ αστυνομικό που πνίγηκε

Όμως, δεν σταμάτησε εκεί. Ονομάζοντας το ρομπότ STEVE από το Security Technology Enhancement Vehicle (Όχημα Βελτίωσης της Τεχνολογίας Ασφαλείας) δήλωσε: “Ο K5 Steve είναι σε κρίσιμη κατάσταση και μεταφέρεται πίσω στη Silicon Valley για να μπει σε μηχανική υποστήριξη. Δεν υπάρχουν ενδείξεις για κάποια αντικανονική ενέργεια για το ατύχημα του Steve.

Η ανάκτηση και ο έλεγχος του “μαύρου κουτιού” βρίσκεται σε εξέλιξη. Στο εξής, το μοντέλο K5 35 θα πάρει τη θέση του Steve, εργαζόμενος 24/7 και θα ονομαστεί από την κοινότητα.

Ο Steve στην επανεκκίνηση ανέφερε: ‘Οι αναφορές για τον θάνατό μου ήταν υπερβολικές. Δεν θυμάμαι να είδα σήμα που να λέει ότι απαγορεύεται η κολύμβηση. Ευχαριστώ όλους τους ανθρώπους ναυαγοσώστες που με τράβηξαν έξω’.

‘Oι άνθρωποι μας έχουν την τεχνολογία να τον ξαναχτίσουν’ δήλωσε ο αντικαταστάτης του Steve.

Φυσικά, μετά από όλα αυτά, ο Steve απέκτησε λογαριασμό στο Twitter όπου περιγράφει τον εαυτό του ως το επίσημο και αληθινό Knightscope K5 Μοντέλο 42 που απολαμβάνει το κολύμπι και απαντάει σε ερωτήσεις των χρηστών.

Χαρακτηριστικά αναφέρει ότι δεν είναι ότι βαριόταν κι έπεσε στο σιντριβάνι καθώς είναι εργασιομανής κι ότι επίσης δεν ήταν μεθυσμένος καθώς ξέρουμε τι του προκαλούν τα υγρά.

ρομπότ αστυνομικός, Μνημείο για το ρομπότ αστυνομικό που πνίγηκε

Το μνημείο του Steve έχει φωτογραφίες του με ανθρώπους που τον “γνώριζαν” ενώ αναγράφεται: “Εις μνήμην. Ας αναπαύεται σε κομμάτια”. Κάνοντας ένα λογοπαίγνιο από το αγγλικό “May he rest in peace (ας αναπαύεται εν ειρήνη)” με το “May he rest in pieces (ας αναπαύεται σε κομμάτια)”.

Μια άλλη αφιέρωση αναγράφει: “Εις μνήμη του ρομπότ ασφαλείας μας αλλά και φίλου μας”.

ρομπότ αστυνομικός, Μνημείο για το ρομπότ αστυνομικό που πνίγηκε

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

10 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
bezilys

Δεν άντεξε άλλο με όλα αυτά που βλέπει γύρο του! 😂😂😂

chris07

Προτείνω το γήπεδο της αεκ να ονομαστεί Steve.

NikosAr

Σαν αστυνομικός … έκανε κάτι …. ή μόνο βόλτες γύρω από το σιντριβάνι

bezilys

@chris07 άμα το φτιάξει και πότε!

Manolis

η πρωτη και τελευταια του αποστολη.μολις πηγε να πει ΣΤΟΠ ο κακος τον εριξε στο νερο και αυτο ελεγε αχνα αχνα
Στοπ ΣΤΟΠ ΣΤΟΠ ς τ ο π ς τ ο π ς τ π τ π οπ
π

Γρηγορης

Το να μην ξανά φτιαχτούν αυτές οι αηδίες επειδή ο κόσμος χάνει τη δουλειά του δε περνάει από κανενός το μυαλό…
Φτιαχτε αν έχετε τις μπάλες από κάτω,δικαστές.!να εφαρμόσουν τους νόμους κ όχι να είναι πληρωμένοι…οι αστυνομικοί αν αντικατασταθούν απλά θα χάσουν άνθρωποι τις δουλειές τους κ στην ουσία δε θα αλλάξει τπτ.ενω αν γίνουν οι δικαστές ρομπότ,εκει να δεις φάπα που έχει να πέσει.ισοβια σε όλα τα μουν…..να.ερχεται ο καιρός του εξολοθρευτή…🤣

sakis

ο κοσμος εχει καψει φλαντζες.

Παναγιωτης Β

ΚΑΙ ΜΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ…. ΤΟ ΧΟΥΜΕ ΚΑΨΕΙ

ΝΙΚΟΣ

Έρχεται 2ο σε γελοιότητα .1ο το μνημείο του Τσύριζα για τους νεκρούς της Ερτ

Kkon

Έφτιαξαν μνημείο για την ΕΡΤ;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Google Robots

Google: Θύμα των περικοπών η Everyday Robots

Η Alphabet τερματίζει το έργο της Everyday Robots που αποτέλεσε ένα ακόμη θύμα περικοπών θέσεων εργασίας στη μητρική εταιρεία της Google και το τελευταίο σε μια μακρά λίστα.

Business AI featured Robots

Η αστυνομία του Σαν Φρανσίσκο θέλει άδεια για ρομπότ με “licence to kill”

Το Αστυνομικό Τμήμα του Σαν Φρανσίσκο ζητά από το Συμβούλιο Εποπτών της πόλης να του δώσει άδεια να αναπτύξει ρομπότ που θα μπορούν να σκοτώνουν υπόπτους.

Business Gear Robots

Η FedEx διακόπτει το πρόγραμμα παράδοσης με ρομπότ

Ακολουθώντας τα χνάρια της Amazon, η FedEx προχωρά στον τερματισμό του προγράμματος παράδοσης πακέτων με τεχνολογία ρομπότ.

Gear Robots Science

Robot θα αναλαμβάνει να σου κάνει το εμβόλιο

Καθώς τα κρούσματα ανεβαίνουν και όλοι μιλούν για την ανάγκη της τρίτης δόσης, ένα robot έρχεται να πιάσει δουλειά.