Robot θα αναλαμβάνει να σου κάνει το εμβόλιο

Καθώς τα κρούσματα ανεβαίνουν και όλοι μιλούν για την ανάγκη της τρίτης δόσης, ένα robot έρχεται να πιάσει δουλειά. Χωρίς βελόνες και με ελάχιστο κόπο, το ειδικό robot θα αναλαμβάνει τον εμβολιασμό μας.

Ο σκοπός της χρήσης του ειδικού robot είναι να κάνει πιο ευχάριστη τη διαδικασία για όσους έχουν πρόβλημα με τις βελόνες και δεν νιώθουν άνετα με τη διαδικασία του εμβολιασμού. Οι φαρμακευτικές εταιρείες πειραματίζονται με άλλες μορφές του εμβολίου, με χάπια και μη ενέσιμες μορφές και η Cobionix, μία εταιρεία που αναπτύσσει αυτόνομα robots στον Καναδά, πειραματίζεται με ένα robot που θα αναλαμβάνει τον εμβολιασμό χωρίς βελόνες.

Το robot αυτό έχει το όνομα Cobi και προσφέρει πολύ μεγάλη ευελιξία στον βραχίονά του, έτσι ώστε να μπορεί να εκτελέσει μία απαιτητική διεργασία, όπως είναι ο εμβολιασμός. Για να μπορεί να μπαίνει η ευεργετική ουσία του εμβολίου στο χέρι μας, το Cobi χρησιμοποιεί μια ειδική τεχνολογία έγχυσης σε υψηλή πίεση με πάχος μικρότερο από μία ανθρώπινη τρίχα για τη μεταφορά του υγρού μέσα στον ανθρώπινο ιστό.

, Robot θα αναλαμβάνει να σου κάνει το εμβόλιο

Ο βραχίονας του Cobi robot έχει αισθητήρα LiDAR για να κάνει μία τρισδιάστατη χαρτογράφηση του ανθρώπινου χεριού προκειμένου να εντοπίσει το σημείο έγχυσης και όλα αυτά σε πολύ γρήγορη ταχύτητα.

Τρέξτε όλοι να εμβολιαστείτε!

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Μαριος

το οτι θα φτανανε σε τετοιο σημειο δε το περιμενα..ειλικρινα αιδιάζω,πρεπει να σταματήσει επιτέλους αυτή η αηδία, χάνουμε τα δικαιώματα της ελευθερίας μας και δεν το καταλαβαίνετε!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Google Robots

Google: Θύμα των περικοπών η Everyday Robots

Η Alphabet τερματίζει το έργο της Everyday Robots που αποτέλεσε ένα ακόμη θύμα περικοπών θέσεων εργασίας στη μητρική εταιρεία της Google και το τελευταίο σε μια μακρά λίστα.

Business AI featured Robots

Η αστυνομία του Σαν Φρανσίσκο θέλει άδεια για ρομπότ με “licence to kill”

Το Αστυνομικό Τμήμα του Σαν Φρανσίσκο ζητά από το Συμβούλιο Εποπτών της πόλης να του δώσει άδεια να αναπτύξει ρομπότ που θα μπορούν να σκοτώνουν υπόπτους.

Business Gear Robots

Η FedEx διακόπτει το πρόγραμμα παράδοσης με ρομπότ

Ακολουθώντας τα χνάρια της Amazon, η FedEx προχωρά στον τερματισμό του προγράμματος παράδοσης πακέτων με τεχνολογία ρομπότ.

Gear Microsoft Science

Microsoft: Φέρνει επανάσταση στο Quantum Computing;

Η Microsoft ισχυρίζεται ότι έχει καταφέρει να κατακτήσει ένα πολύ σημαντικό ορόσημο στον κόσμο των κβαντικών υπολογιστών.