Gear

Samsung Galaxy Chromebook: Διαθέσιμο στην Αμερική από 6 Απριλίου

Αν και πολλοί πιστεύουν ότι τα Chromebook αποτελούνται μόνο από μηχανήματα χαμηλής κατανάλωσης και χαρακτηριστικών, βασιζόμενα κυρίως στο cloud, εταιρείες όπως η Samsung και η ASUS διαφωνούν. Αυτό φάνηκε κυρίως στη φετινή έκθεση CES 2020, όπου είδαμε δύο δυνατές επιλογές από τις εν λόγω εταιρείες, με τη Samsung να είναι η πρώτη που τα φέρνει στην αγορά.

Η Samsung ενημέρωσε την ιστοσελίδα του Galaxy Chromebook γνωστοποιώντας πως θα κυκλοφορήσει στις 6 Απριλίου, τουλάχιστον στην αγορά της Αμερικής. Η τιμή του θα ξεκινάει από τα 999$ για τη βασική έκδοση, ενώ στη συσκευασία θα περιλαμβάνεται και η πένα.

Από τα χαρακτηριστικά που ξεχωρίζουν είναι η AMOLED οθόνη αφής 13.3 ιντσών ανάλυσης 4K, η οποία μπορεί αν ανοίξει έως 360 μοίρες και να χρησιμοποιηθεί ως tablet, καθώς και το πάχος της συσκευής που ανέρχεται στα 9.9mm.

Άλλα χαρακτηριστικά της συσκευής περιλαμβάνουν επεξεργαστές Intel δέκατης γενιάς (i5 το βασικό μοντέλο), 8GB RAM και 256GB αποθηκευτικού χώρου SSD. H μπαταρία του Samsung Galaxy Chromebook ανέρχεται στα 47.9Wh, ενώ έρχεται με υποστήριξη Wi-Fi 6, Bluetooth και δύο θύρες USB Type-C.

Να σημειωθεί πως δεν έχουν γνωστοποιηθεί τα σχέδια της εταιρείας σχετικά με την κυκλοφορία στην Ευρώπη.

Πηγή

Σχόλια

  • Αξιζει το Chromebook που γίνεται tablet σε σχεση με ενα android tablet? Σκεφτομαι να αλλαξω το surface rt που εχω εδω και πολλα χρονια αλλα δεν ξερω τι να παρω.

    • Και εγώ την ίδια απορία έχω
      Για απλές χρήσεις αξίζει ένα τέτοιο λαπτοπ σε σχέση με ένα οικονομικό windows laptop ?
      Στα 1000$ δεν αξίζεις καλύτερα ένα windows laptop ?

      • Καλα οχι το συγκεκριμένο,παιζουν και αλλα στα 300-400 ευρώ.1000 ευρω για chromebook δεν δίνω,χιλιες φορες να φτιαξω το pc μου.ουτε windows θελω

  • Μακρυά από τα chromebook. Εγώ έχω το Google pixel slate με i5 το λειτουργικό έχει πάρα πολλές ελλείψεις και κολλήματα και ως τάμπλετ είναι μια απογοήτευση. Οι περισσότερες εφαρμογές των android δεν δουλεύουν καν και αν δουλέψουν έχουν θέματα στην λειτουργία τους.

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Κώστας Λεοντιάδης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.