Samsung Galaxy Watch: Αποκτούν δυνατότητα ανίχνευσης υπνικής άπνοιας στις ΗΠΑ

Samsung Galaxy Watch, Samsung Galaxy Watch: Αποκτούν δυνατότητα ανίχνευσης υπνικής άπνοιας στις ΗΠΑ

Λειτουργία ελέγχου της υπνικής άπνοιας θα αποκτήσουν μοντέλα Galaxy Watch μέσω της εφαρμογής Samsung Health Monitor. Η Samsung πήρε έγκριση από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) και θα μπορεί να ανιχνεύει σημάδια υπνικής άπνοιας όταν χρησιμοποιείτε έναν συμβατό συνδυασμό Galaxy Watch και τηλεφώνου Samsung στις ΗΠΑ.

Το δελτίο Τύπου της εταιρείας δεν ξεκαθαρίζει ποια θα είναι τα συμβατά smartwatch, αλλά σίγουρα θα περιλαμβάνεται η σειρά Galaxy Watch 6. Στην Κορεά τη δυνατότητα (η οποία έχει πάρει έγκριση από τις αρχές) θα υποστηρίζει και η σειρά Galaxy Watch 5, εκτός από τη Galaxy Watch 6.

Η λειτουργία υπνικής άπνοιας θα επιτρέψει στο χρήστη να ανιχνεύσει σημάδια μέτριας έως σοβαρής αποφρακτικής άπνοιας ύπνου σε μια περίοδο παρακολούθησης δύο νυχτών. Είναι, δε, προγραμματισμένο να κυκλοφορήσει από το τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, άρα κάποια στιγμή μεταξύ Ιουλίου και Σεπτεμβρίου.

Ο χρήστης θα πρέπει να παρακολουθεί τον ύπνο του δύο φορές για περισσότερες από τέσσερις ώρες μέσα σε ένα δεκαήμερο. Ακόμα, θα πρέπει να είναι άνω των 22 ετών για να χρησιμοποιήσει τη δυνατότητα.

Η υπνική άπνοια είναι μία σοβαρή διαταραχή του ύπνου, όπου η αναπνοή του ατόμου διακόπτεται επανειλημμένα κατά τη διάρκεια του ύπνου. Αυτές οι διακοπές, γνωστές ως επεισόδια άπνοιας, μπορούν να διαρκέσουν από λίγα δευτερόλεπτα έως και λίγα λεπτά και μπορεί να συμβαίνουν εκατοντάδες φορές κατά τη διάρκεια της νύχτας. Η κατάσταση αυτή οδηγεί σε επανειλημμένα επεισόδια χαμηλού οξυγόνου στο αίμα και διακοπτόμενο ύπνο, προκαλώντας υπερβολική ημερήσια υπνηλία, δυσκολία στη συγκέντρωση, και αυξημένο κίνδυνο για σοβαρές υγειονομικές καταστάσεις όπως υψηλή αρτηριακή πίεση, καρδιακά προβλήματα, διαβήτη, και εγκεφαλικά επεισόδια. Η υπνική άπνοια χωρίζεται σε δύο κύριους τύπους: την αποφρακτική υπνική άπνοια, που είναι η πιο συχνή μορφή και συμβαίνει λόγω φραγής του αναπνευστικού διαύλου, και την κεντρική υπνική άπνοια, που συμβαίνει όταν το εγκέφαλο δεν στέλνει τις σωστές εντολές στους μύες που ελέγχουν την αναπνοή.

Το Εθνικό Ίδρυμα Ύπνου λέει ότι περίπου το 25% των ανδρών και το 10% των γυναικών στις ΗΠΑ αντιμετωπίζουν αυτήν την κατάσταση. Η νέα δυνατότητα της Samsung θα επιτρέψει εύκολα σε περισσότερους ανθρώπους να καταλάβουν ότι το έχουν και, αν ναι, να αναζητήσουν ιατρική φροντίδα για να μειώσουν τυχόν επιπλοκές που σχετίζονται με την υγεία.

 

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy Z Flip 7: Φήμες ότι θα έρθει με σύστημα τριπλής κάμερας

Το Galaxy Z Flip 6 δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα, αλλά οι φήμες για το Z Flip 7 έχουν κάνει ήδη την εμφάνισή τους.

Smartphones featured Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy S24 FE: Επιβεβαιώθηκε το όνομα από εταιρεία κινητής τηλεφωνίας του Ην. Βασιλείου

Εδώ και καιρό ακούγεται ότι η Samsung ετοιμάζει το Galaxy S24 FE, το οποίο θα κυκλοφορήσει στα τέλη του 2024.

Software AI featured Google

One UI 6.1.1: Φήμες ότι θα φέρει το “βίντεο ΑΙ” στις συσκευές Samsung

To One UI 6.1.1 φημολογείται ότι θα φέρει μια νέα δυνατότητα τεχνητής νοημοσύνης στις συσκευές της Samsung.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy Samsung Galaxy Z Flip

Samsung Galaxy Z Flip 6: Ανατροπή στην ανατροπή – Με Snapdragon 8 Gen 3 και 8GB RAM

Πρόσφατες φήμες ήθελαν το Samsung Galaxy Z Flip 6 να έρχεται με ξεπερασμένο επεξεργαστή Snapdragon 8 Gen 2 αλλά και τεράστια μνήμη RAM 12 GB.